A vőlegényem haragszik rám, amiért nem veszem fel a nevét. Mit csináljak?
40. Minden nő vegye fel a férje nevét?
Mert ha nem, akkor megvered őket?
Nevetséges...
Mi van akkor, ha a kérdezőnek jobban tetszik a saját neve? Ja, gondolom az senkit nem érdekel...cöhh
Bántjátok itt a szegény kérdezőt holott lehet, hogy csupán "praktikus" akart lenni.
Tudja magáról, hogy az elviselhetetlen stílusa miatt úgyis válás lesz a vége, és akkor nem kell még a nevével is sz.rakodnia...
Igaz, hogy a jelenlegi állás szerint, már elvenni sem akarják!
(Amit nem is csodálok, ilyen fröcsögés után.)
Valahányszor meghallom azt a szót, hogy feminizmus, egy olyan világot képzelek el, hol a nők szőrösek a férfiak pedig szőrtelenített testűek. Háát őőő....nem tom én ebből nem kérek 😕.
A végén már az lesz, hogy a férfiak fognak menstruálni. NA AZT PEDIG NAGYON NEM AKARJUK.
Amúgy kérdező, szíved joga. Ha ennyire ragaszkodsz a nevedhez, akkor a vőlegényednek az irántad érzett szerelméért és tiszteletéért muszáj tudomásul vennie.
"Valahányszor meghallom azt a szót, hogy feminizmus, egy olyan világot képzelek el, hol a nők szőrösek a férfiak pedig szőrtelenített testűek. Háát őőő....nem tom én ebből nem kérek 😕. "
Talán utána kéne olvasni, mit jelent a fogalom.:-)
feminizmus más jelent leírva és az emberek másképp élik meg... pl. a nők egyenjogúságot követelnek és ezzel nem is lenne gond, csakhogy áldozatokból zsarolókká válnak mivel olyannyira követelik a jogaikat, hogy a férfiak jogai meg elvannak nyomva és ekkor már szó sincs egyenjogúságról...
Kérdező férje is nem egyenrangú félként kezeli párját hanem mint egy gyerek érzelmileg zsarolja, holott azzal hitegeti hogy egyenrangú felek...
Szerintem ennek a kerdesnek semmi koze nincs a feminizmushoz. Pusztan csak arrol van szo, hogy a kerdezo es a volegenye valamiben nem ertenek egyet (de gyanitom hogy nem is a vita targya a mervado a haragban, hanem inkabb a stilus), es nem birjak maguk kozott rendezni a problemajukat.
En nem gondolom, hogy egy eros, magabiztos nonek akkora torest okozna az ha felvenne a ferje never, es ugyanigy fordiva egy ferfiak sem, ha az asszony nem akarja.
En is sajat egzisztenciaval biro, mernokkent dolgozo no vagyok, tehat csak ferfi kollegaim vannak, es elvarom hogy egyenjogukent kezeljenek a tudasom es tapasztalatom alapjan, es ennek megfekeloen berezzenek is! Ferjhez mentem 2 eve, es "Takacsne Kovacs Piroska" tipusu nevet vettem fel. A munkahelyemen nem valtoztattam nevet, e-mail cimet stb, mivel egy multinal dolgozom rengeteg kulfoldi kollegaval, es mivel mar mindenki igy ismert (amugy sem egyszeru nevem van), nem akartam oket osszezavarni.
A ferjemnek kb mindegy lett volna hogy mi lesz a ferjezett nevem, nem szolt bele. En akartam, es nem azert mert maradi vagyok, vagy mert 100 km-re lakom a fovarostol vagy mert ezt vartak el ,vagy nem is tudom. En dontesem volt...ezen kar vitatkozni barkivel, vagy kar magyarazkodni barkinek.
Az meg hogy emiatt okmanyokay kellett cserelni, na bumm...hat ez van. Ha akarok valami akkor teszek erte, ha problemam van igyekszem megoldani, nem vekengek rajta hetekig, hogy jaaaajjjjj, hat nem is tudooooom...valtoztassake-e neveeeeet, mert akkor igazolvanyt kell csereeeeelni es akor fuuuuu....old meg! Kesz! Lehet hogy 4x kell menni, de akkor 4x kell menni, bem emiatt fogok maskepp donteni a nevemmel kapcsolatban az tuti. Akinek meg ez a mervado, az mar regen rossz!
Ha meg nem tetszik a ferjezett neved, azt is meg lehet valtoztatni kesobb is, barmikor...JA, tudom, tudom...okmanycsere megint!!
Nevetseges ami itt folyik mostmar :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!