Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi baja mindenkinek a háztartá...

Mi baja mindenkinek a háztartásbeli nőkkel?

Figyelt kérdés

Külföldön teljesen normális, ha egy nő otthon marad, akkor is, ha nincs gyerek. Elfogadott, természetes, és a kutyát nem érdekli, nemhogy még valaki be is szóljon érte.

Otthon akkor miért kell azonnal támadni? Sőt, kikiáltani qrvának meg ilyenek? Ekkora az irigység?

Nem vagyok eltartott, eddig csak kényszerből voltam otthon (munkahelyhiány, tanfolyam, hasonlók), és akkor is munkanélküliből, vagy a saját megtakarításomból éltem, nem tartottak el. Szóval bár rám nem vonatkozik, attól még érdekel.

Mi ez a gyűlölködés?

2016. jan. 18. 10:04
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/198 anonim ***** válasza:
67%
utolsó nem tudom, nálunk a tanulók vagy fél vagy negyed állásban vannak, és nem 12 órában kell ledolgozni, hanem 6 v 4 órában. Bár ezt csak az ő elbeszélésükből tudom, én más szakon vagyok.
2016. jan. 18. 21:08
 72/198 anonim ***** válasza:
41%
Fiatal nő vagyok, hamarosan két mérnöki diplomám is lesz, nyitott a világra, rengeteg célom van, hogy mivel fejleszthetném magam. De ennek ellenére simán bevállalnám a háztartásbeli szerepet, amíg a gyerekeim picik. Nézeteim szerint a gyerekek lelki fejlődésére, a férfi-nő kapcsolatra, valamint gazdasági szempontból is kedvező hatása van annak, ha egy nő "kivonja magát a forgalomból" 10 évre. Sőt, valójában egy nőnek akkor van legtöbb ideje önfejlesztésre, ha otthon van és a gyerekek még vagy már nem kötik le az idejüket, de magára az anyaságra is tanulási folyamatként tekintek, látom benne a szépséget és az önmegvalósítás lehetőségét. Most végzős vagyok az egyetemen és nincs már annyi órám - szabadidőmet azzal töltöm, hogy nyelveket tanulok, színházba, könyvtárba járok, rövidebb tanfolyamokra is beiratkoztam, önkéntes munkát vállaltam, új hobbira leltem, amiből már egy kisebb vállalkozást fontolgatok, szerintem ez életem eddigi legtermékenyebb időszaka. Persze emellett vezetem a háztartást, ami szerintem nem annyira nagy feladat, főzni is szeretek, új ízekkel kísérletezni, vannak akik ebből is kreatív dolgokat tudnak kihozni, lásd: gasztrobloggerek. Ha lenne gyerek, akkor nem tudnék nagyon eljárni, de ismerve magam, megtalálnám a módját, hogy hogyan kössem le magam a pici mellett és a picivel. Párom már dolgozik, ő minden nap fáradtan hazaesik, már nincs kedve semmihez. Őszintén szólva én el tudnám viselni, hogy 65 éves koromig így éljek, nem egy cégnél robotolok. De a mérnöki fizum valószínűleg kelleni fog a mai viszonyok miatt a családi kasszába, így nem tehetem meg, hogy a magam ura legyek és a családi fészek teljes jogú őrzője, de nem lenne ellenemre a feladat.
2016. jan. 18. 21:19
 73/198 anonim ***** válasza:
83%
Én most nem a tanulókról beszéltem,bár mondjuk nálunk a felnőtt képzéses tanulók ugyanúgy 12 órában voltak mint mi.
2016. jan. 18. 21:29
 74/198 anonim ***** válasza:
68%

A külföldön teljesen normális dolog, nem minden országra igaz. Sok országban olyan drága minden, hogy szükség van a két fizetésre.

Nekem is kb. mindegy ki mit csinál, akkor viszont gáznak tartom ha pasi halálra dolgozza magát, hogy megtudjon élni a család. (Vagy a nő ha pasi nem dolgozik). Ilyenkor csak veszekedés van..

2016. jan. 18. 21:38
 75/198 anonim ***** válasza:
72%
Én htb vagyok 4 éve,előtte lehúztam 20 évet eü-ben, 12 órás műszakokban.A nagyobbik lányomat 12 éves koráig így nevelem,ami enyhe túlzás,hisz 12 óráztam,és váltott műszakban,így általában heti 4-5x a mamánál aludt,én sem az ébredésénél,sem a lefekvésénél nem voltam jelen,sem a kettő közt eltelt időben.Szabadnapjaimon főztem,takarítottam,csináltam a kertet,mindennel elvoltam szinte maradva,hulla fáradt voltam folyamatosan.Azóta is lelkiismeret furdalás gyötör emiatt,hisz a leglényegesebbre alig volt időm,energiám,a lányomra.Nem is emlékszem szinte az alsós iskola éveire.Most a kicsi 9 ,4 éve itthon vagyok vele,elköltöztünk,nagyon messzire,férjem külföldön dolgozik,ingázik,anyám messze,nincs segítség aki hozná-vinné iskolába(messze van a suli,forgalmas főúton vezet az út oda,ha haza is jönne,üres fűtetlen lakásba érne haza),így én most itthon vagyok.Nem unatkozom,nem is fogom azokat megérteni akik azt írják unatkoznának,felnőtt ember létükre.Sokkal többet adok a gyerekeimnek így,mint annó dolgozó nőként,és nekem ez a fontos.
2016. jan. 18. 21:42
 76/198 anonim ***** válasza:
42%

Engem pont nem érdekel. Sőt bevallom 1-2 évre én is szívesen abbahagynám a munkát és csak a lábam lógatnám. Tovább nem, mert nem bírnám, de azért 10 év munka után hazudik aki azt mondja, nem iktatna be egy hosszabb szünetet. Csak hát akkor az a fránya karrier az arcodba röhög és elrobog melegebb éghajlatra.

Ó de szép lenne egy kis lustizás... Kizárólag gyerek nélkül!

Ugyanis nekem nincsen gyerekem, és dolgozó felnőtt állampolgár vagyok de hiszem és vallom, hogy a gyereknél fárasztóbb MUNKA nincs. Én dolgozom 8-12 órát de se előtte se utána nincs kötelezettségem. (MAx ha hazaviszem a melót)

De egy anya, na az olyan mint a tűzoltók 0-24-ben dolgozik, csak nincs szünnap. Aztán egy dolgozó anya... az meg a világ csodája egész addig amíg a gyerek nem képes egyedül suliba menni. Mert nem elég, hogy dolgozik felelősségteljes felnőttként, de még egy órával korábban is kel, mint rendesen, mert hát ki kell verni a büdös kölköt az ágyból és meg kell reggeliztetni, meg el kell vinni a suliba. Aztán dolgozik, majd elmegy a gyerekért, mire hazacígöli, aztán vacsit csinál, mire ágybakönyörgi. Aztán kezdődik elölről.

Egyetlen porcikám nem kívánja. Asszem hiányzik belőlem az anya gén, de minden tiszteletem az anyáknak! Megérdemelne minden anyuka egy év pihenőt, mikor a gyerek már ovis, hogy csak otthon kelljen lennie amíg a gyerek az oviban van.

2016. jan. 18. 22:03
 77/198 anonim ***** válasza:
83%
70-es,nekem nem baj a több műszak sem,meg az éjszaka sem (van apja is a gyerekemnek :) ) csak óraszámban nem tudom azt JELENLEG megoldani,hogy heti 40 óra munka, 13 óra suli,meg még plusz a gyakszi,meg a gyerek.
2016. jan. 18. 22:18
 78/198 anonim ***** válasza:
100%

Megjegyezném, hogy nekem nincs bajom a háztartásbeliekkel, csak azokkal, akik emiatt jobb anyának tartják magukat. Ezzel az én anyukámat szólják le (ami vicces, hogy sokszor a sajátjukat is, mert a mi korosztályunk általában dolgozó anyáktól született). Egy ilyenre jött ez a válasz:

"Nagyon irigylem az ilyen mindenhol 100%-os nőket. Én is próbáltam gyerekkel. A gond ott kezdődött, hogy a munkahelyemen elvárták, hogy határidőre kész legyek dolgokkal =túlóra, a bölcsiben közölték, hogy 3 órára össze van készítve a gyerek, igaz, hogy 5-ig voltak nyitva, de 5-re is esélytelen volt odaérnem. Aztán ha hazaértem, a gyerek elvárta, (jogosan), hogy foglalkozzak vele, a férjem azt, hogy legyen vacsora, mire este hazajön...stb. és akkor még hol van az összes többi dolog, amit más hobbi szinten munka mellett megcsinál."

Valószínűleg az lesz a kulcs a dologban, hogy apukám nem "elvárta, hogy legyen vacsora", hanem csinált magának kaját, ha éhes volt, nem anyukám hobbijának tartotta a gyerekkel foglalkozást, hanem eljött értem a suliba (anyukám reggel vitt), tanult velem, és úgy általában úgy viselkedett, mint aki a teljes jogú társa a feleségének, nem az egyik gyereke. Mert egyedülálló anyaként tényleg nagyon nehéz lehet, és a szememben az is egyedülálló "anya", akinek a két kiskorú gyereke mellett a harmadik egy harmincas pasi, aki időnként dug vele, de minden másban úgy kell kiszolgálni, mint egy óvodást...

2016. jan. 18. 23:53
 79/198 anonim ***** válasza:
100%
zárójelezést elcsesztem az előbb, az "egyedülálló anya" lett volna zzárójelben.
2016. jan. 18. 23:54
 80/198 anonim ***** válasza:
100%
Én akkor sem tudom elhinni, hogy a velem egykorú (28), házas nők otthon ülnek és az EastEnders-t nézik. Milyen angol fórumon lehetne megérdeklődni ezt, mert nagyon érdekel.
2016. jan. 19. 00:25
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!