Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi baja mindenkinek a háztartá...

Mi baja mindenkinek a háztartásbeli nőkkel?

Figyelt kérdés

Külföldön teljesen normális, ha egy nő otthon marad, akkor is, ha nincs gyerek. Elfogadott, természetes, és a kutyát nem érdekli, nemhogy még valaki be is szóljon érte.

Otthon akkor miért kell azonnal támadni? Sőt, kikiáltani qrvának meg ilyenek? Ekkora az irigység?

Nem vagyok eltartott, eddig csak kényszerből voltam otthon (munkahelyhiány, tanfolyam, hasonlók), és akkor is munkanélküliből, vagy a saját megtakarításomból éltem, nem tartottak el. Szóval bár rám nem vonatkozik, attól még érdekel.

Mi ez a gyűlölködés?

2016. jan. 18. 10:04
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/198 anonim ***** válasza:
97%
azt nem tudtam hogy te nem magyarországi vagy, én az itteni viszonyokhoz értettem, mert itt nem vágják csak úgy az ember után a munkát, még munkatapasztalattal se sajnos, és ha két pályázat érkezik, elég kevés az esélye hogy az évekig nem dolgozót fogják választani.
2016. jan. 18. 12:53
 42/198 anonim ***** válasza:
100%
és itt az özvegyi meg a rokkant nyugdíj az éhen haláshoz is kevés.
2016. jan. 18. 12:54
 43/198 anonim ***** válasza:
83%

Ja és egyébként ha másfél hónapja munkát keresel és máris szekál a környezeted, hogy naplopó vagy, akkor a környezeteddel van a baj, azon kell változtatni.

Másrészt engem az sem érdekel, ha valaki egész nap sorozatot néz, vagy vásárolgat, baromira nem érdekel. Mennyivel jobb eladónak lenni, valamelyik élelmiszer áruházban éhbérért? Semmivel sem tartalmasabb időtöltés, mint a sorozatnézés, csak szüksége van a pénzre, de emiatt nem fogok senkire felnézni, hogy bejár dolgozni. Majd ha Afrikában segít az éhezőknek a saját életét kockáztatva, akkor felnézek rá.

2016. jan. 18. 12:54
 44/198 anonim ***** válasza:
100%
A háztartásbelik felett inkább csak a nők egy része ítélkezik, férfi barátok, rokonok inkább csak ott, ahol emiatt a férfinak meg kell szakadnia a munkában, mert máshogy nem tudnának megélni.
2016. jan. 18. 13:18
 45/198 anonim ***** válasza:
100%

Nem jártam még soha külföldön, de érdekelne, hogy ez milyen országokban, milyen anyagi körülmények közt történik meg. Elég nehezen látom a 21. századi nyugat-európai nőket tömegesen otthon ülni gyerekek nélkül. Lehet, hogy ilyen trophy wife-ok, nem tudom.

A másik, engem nem zavar, csak az zavar, amikor valaki azt mondja, hogy ettől jobb szülő. Mert az én anyukám erős, szívós nő volt mindig is, közületek is biztos van ilyen, aki mindenhol 100%-ot tud adni. És ez rá nézve sértő. Magamról tudom, hogy ha lenne gyerekem, választanom kéne, hogy vagy ez, vagy az, mert én sajnos nem olyan vagyok, mint Anya. De vannak nők, akik képesek rá.

2016. jan. 18. 13:19
 46/198 anonim ***** válasza:
63%
Irigykednek, mert úgy érzik, hogy munkahelyi pénzkereset nélkül jobban élnek , mint ők. Egyébként szerintem sokan kényszerűségből vannak otthon. Falun lakom, az iskolás, óvodás gyerekeket többnyire az anyukájuk hozza-viszi. A legtöbb családban dolgoznak a nagyszülők is vagy más településen élnek vagy már annyira leépültek, hogy nem lehet rájuk számítani. Itt a környéken nincs is olyan munkahely ahol mondjuk 8:30-15.00 között lehetne munkát vállalni( A munkahelyre el is kellene jutni és vissza is érni a gyerekért). Dolgoztam egy gyárban ott az irodás anyukáktól is elvárták a napi 10 órát. A műszakba járóknak pedig kitalálták pénteken a kötelező szombati túlórákat és 3 műszak volt. Nem sok nő tudja ezeket vállalni család mellett, úgy, hogy a férjeik szinte otthon sincsenek hétköznap. (45F és a nejem dolgozik)
2016. jan. 18. 13:47
 47/198 anonim ***** válasza:
89%

Én csak arra lennék kíváncsi mit fognak csinálni az ilyen htb-k, ha a férjük ne adj isten meghal, lerokkan, vagy elhagyja őket, ők meg ott állnak 30-40 évesen, nulla munkatapasztalattal, egyedül. mert annyi ilyet olvasni, senki nem lehet benne biztos hogy ez sose fog bekövetkezni.

Nekem pl van egy házam,meg megtakarításom a bankban...ha a férjem elhagyna pl.sem halnék éhen,illetve ha meg meghal akkor van özvegyi a gyereknek meg árvasági,és lehet menni dolgozni (28-as vagyok)

2016. jan. 18. 14:00
 48/198 anonim ***** válasza:
73%

"Mennyivel jobb eladónak lenni, valamelyik élelmiszer áruházban éhbérért? Semmivel sem tartalmasabb időtöltés, mint a sorozatnézés, csak szüksége van a pénzre, de emiatt nem fogok senkire felnézni, hogy bejár dolgozni. Majd ha Afrikában segít az éhezőknek a saját életét kockáztatva, akkor felnézek rá."

Nagy igazság!

2016. jan. 18. 14:04
 49/198 anonim ***** válasza:
67%

"Mert az én anyukám erős, szívós nő volt mindig is, közületek is biztos van ilyen, aki mindenhol 100%-ot tud adni. És ez rá nézve sértő."

Nagyon irigylem az ilyen mindenhol 100%-os nőket. Én is próbáltam gyerekkel. A gond ott kezdődött, hogy a munkahelyemen elvárták, hogy határidőre kész legyek dolgokkal =túlóra, a bölcsiben közölték, hogy 3 órára össze van készítve a gyerek, igaz, hogy 5-ig voltak nyitva, de 5-re is esélytelen volt odaérnem. Aztán ha hazaértem, a gyerek elvárta, (jogosan), hogy foglalkozzak vele, a férjem azt, hogy legyen vacsora, mire este hazajön...stb. és akkor még hol van az összes többi dolog, amit más hobbi szinten munka mellett megcsinál.

3 gyerekkel eszemben sincs ugyanezt eljátszani. A mostani családtámogatási rendszer nagyon kedvező, adókedvezménnyel, GYed extrával, mindennel együtt keresek annyit, mintha "dolgoznék".

A gyerekeknek ez a legjobb, a férjem örül neki, és én is jól érzem így magam.

Ha lennének normális részmunkaidős állások, amit anyuka össze tud egyeztetni a gyerekei napirendjével, (iskola, óvoda, edzések, különórák) akkor nyilván kevesebben választanák az otthon maradást.

Így viszont egyenlőre ez a legjobb mindenkinek. Tanulás fontos, karrier jegelve, célok mindig vannak.

Attól egy icipicit sem félek, hogy elhagy a férjem.

Remélem soha semmi nem fog történni vele, de ha mégis, arra az esetre ott a biztosítás, bár soha ne legyen rá szükség.

2016. jan. 18. 14:13
 50/198 anonim ***** válasza:
58%

Valóban az a baj,hogy nincs részmunkaidő vagy csak nagyon kevés.

A mai világban,hiába változtak a szerepek,általában még mindig a férfi a családfő,aki jobban terhelhető munkával,a munkaadóknak sem jut eszébe soha hogy esetleg van család vagy valami ha plusz munka van vagy túlórázni kell.

Régen a nő dolga a család meg a háztartás.És ma is.Apuka ha tud,besegít,az enyém pl.nem tud,mert este 7-re ér haza,most küldjem el még mosogatni?

És akkor erre vállaljon a nő még 8 órát.Kivitelezhető persze de nagyon nehéz.

Még 1: én dolgozm gyerek mellett,anyukám is dolgozott.De így vissza emlékezve azok a gyerekek az osztályomból akiknek az anyja HTB volt,mind sikeres,tanult emberek lettek (orvosok,jogászok,bankárok stb) lehet nem véletlen...

2016. jan. 18. 14:44
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!