Mi baja mindenkinek a háztartásbeli nőkkel?
Külföldön teljesen normális, ha egy nő otthon marad, akkor is, ha nincs gyerek. Elfogadott, természetes, és a kutyát nem érdekli, nemhogy még valaki be is szóljon érte.
Otthon akkor miért kell azonnal támadni? Sőt, kikiáltani qrvának meg ilyenek? Ekkora az irigység?
Nem vagyok eltartott, eddig csak kényszerből voltam otthon (munkahelyhiány, tanfolyam, hasonlók), és akkor is munkanélküliből, vagy a saját megtakarításomból éltem, nem tartottak el. Szóval bár rám nem vonatkozik, attól még érdekel.
Mi ez a gyűlölködés?
38 as azt kerdezted mit csinal az ilyen ha meghal a ferje ?
Hat tortenetesen az ember ha mar ilyen szomoru eset kovetkezett be akkor megkapja az eletbiztositast amit ugye ertelmes ember kot , sot ezek utan az allam meg ozvegyi nyugdijat is fizet mert itt pl. ez igy megy.
valas eseten meg mindennek a fele a feleseget illeti kiveve a hazassag elott meglevo maganvagyont. akkor is ha az asszonyka egy fel napot se toltott munkaban. sok orszagban pedig asszonytartast is kell fizetni a ferjnek ha elvalnak es a feleseg mar regen nem dolgozott.
57 es te aki Nemetorszagban elsz, lehet hogy ott nem altalanos de itt Ausztraliaban rengeteg no van itthon
"csak ugy" mert megteheti. a helyzet hasonlo USA ban es Canadaban is egy bizonyos jovedelem mellett. Ne csak Europaban gondolkodj vagy ha igen akkor nezzel kicsit eszakabbra. a svedek vagy a norvegek huszszor jobban elnek a nemeteknel mindenfele tekintetben.
"Megjegyezném, hogy nekem nincs bajom a háztartásbeliekkel, csak azokkal, akik emiatt jobb anyának tartják magukat."
Én sokkal jobb anyának tartom magam. Nem másokhoz viszonyítva, hanem magamhoz képest. Volt időszak, amikor bölcsi és munka mellett próbáltam mindent belesűríteni a napba és segítség híjján kb. egy idegroncs voltam. Vannak tényezők, amikre volt ráhatásom, de volt amire nem: pl. a forgalom, minden áldott nap azon (is) stresszelnem kellett, hogy mekkora dugón kell átverekednem magam, és odaérek-e időben a bölcsibe, munkahelyre...stb.
Túlóráztam, alig volt időm a gyerek, emellett mindenki rám zúdította az elvárásait, én meg próbáltam mindenhol megfelelni, frusztrált voltam és ideges. Na ezt még egyszer nem fogom csinálni.
Most a második babával vagyok itthon, de mivel 3 lesz, ki fogom használni a lehetőséget és itthon maradok. A férjem maximálisan támogatja. A második gyerekemmel egy csomó oly
"
en mint 28 eve haztartasbeli remekul eltoltom a szabadidomet. szeretek olvasni, computerezni , uszni vegzek valamennyi onkentes munkat , kethetente osszejarunk a baratnokkel valamelyikunk lakasan, elmegyunk esetleg kozosen kiallitasokra bemutatokra moziba, muzeumba. azon kivul vannak allataim akiket imadok es szeretek veluk lenni. a ferjem 53 eves koratol korai nyugdijba ment mindig van neki is programja akar egyutt akar a barataival. Eleg sok a baratunk akikkel osszejarunk, mindenre van ido es senki nem szol bele hogy mit es mikor kell csinalni. Itt a nyugdij alanyi jogon mindenkinek jar 65 ev felett akar dolgozott eleteben akar nem. akinek meg van magannyugdija az elobb is ki tudja venni. az a baj hogy ti csak ugy tudjatok az eletet elkepzelni ahogy Mo on elnek az emberek. HOlott ha c sak az idoseket nezitek, egy 70 eves ember itt elmegy utazni, meg vilag koruli utra vagy itt az orszagban honapokig utazgatnak lakokocsikkal stb. nem ul gargyultan otthon csak azert mert nem dolgozik. es az se az eletcel hogy nyugdij utan ejjel nappal az unokakkal foglalkozzanak. Meg kene mar latni hogy azon a kis orszagon kivul mas fajta eletek is vannak es egyaltalan nem biztos hogy az a jo es helyes ahogy ott elnek az emberek. Na es persze le kene vegre vetni a nagy irigyseget is, mert azert ugye nem kis resze van a negative megjegyzeseknek ebben is. Aki akar dolgozzon aki meg nem es megteheti azt se sajnalni se irigyelni nem kell, az illetot ugyse erdekli."
Csak az idegesít, hogy az ilyen ingyenélő f..szok miatt van/lesz elcseszve a most tízen-huszon évesek élete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!