Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi baja mindenkinek a háztartá...

Mi baja mindenkinek a háztartásbeli nőkkel?

Figyelt kérdés

Külföldön teljesen normális, ha egy nő otthon marad, akkor is, ha nincs gyerek. Elfogadott, természetes, és a kutyát nem érdekli, nemhogy még valaki be is szóljon érte.

Otthon akkor miért kell azonnal támadni? Sőt, kikiáltani qrvának meg ilyenek? Ekkora az irigység?

Nem vagyok eltartott, eddig csak kényszerből voltam otthon (munkahelyhiány, tanfolyam, hasonlók), és akkor is munkanélküliből, vagy a saját megtakarításomból éltem, nem tartottak el. Szóval bár rám nem vonatkozik, attól még érdekel.

Mi ez a gyűlölködés?

2016. jan. 18. 10:04
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/198 anonim ***** válasza:
76%

Nekünk már voltak gyerekeink, amikor otthon voltam kb 2 évet.

A szűk családot leszámítva más véleménye nem nagyon érdekelt. Ők főleg azon aggódtak, hogy mi van ha a férjem meghal/lebénul/elválunk; mi lesz a tb-mel és a nyugdíjammal, hogy fogok utána újra munkát találni. Szóval a gyakorlati dolgok.

Én nem unatkoztam otthon. Szeretem a munkám, de van még ezer más az életemben, amit élvezek. Most újra dolgozok, hiányoznak ezek a dolgok. Hiányzik, hogy a miénk az egész délután és hétvége mert nincs házimunka, hiányzik hogy néha pénteken kiveszem a gyerekeket oviból és megyünk csavarogni (igaz már iskolások, szóval ez amúgy sem opció már), hiányzik hogy eljárjak tanfolyamokra ahol új embereket ismerek meg. Pedig szeretem és élvezem a munkám, van benne kihívás is. Ha olyat csinálnék, amit utálok (volt ilyen munkám is) hát biztos nem sírnék, ha megint otthon lehetnék :-)

2016. jan. 18. 11:16
 22/198 anonim ***** válasza:
44%

"eddig csak kényszerből voltam otthon (munkahelyhiány, tanfolyam, hasonlók), és akkor is munkanélküliből, vagy a saját megtakarításomból éltem, nem tartottak el. "

ez viszont elég gáz. az én párkapcsolatomban is volt nehezebb időszak.(munkanélküliség) de ilyenkor egyértelmű, hogy a dolgozó fél eltartja a másik felet.. nyilván ez éveken keresztül már zavaró lenne, de pl a férjem 3 hónapig volt munkanélküli az egyik évben. az én fizetésemből éltünk, igyekeztem,hogy ne kelljen nélkülöznie neki se.

aztán fordult a kocka egy idő után, akkor én nem dolgoztam és ő igen.. akkor meg ő volt az , aki nem sajnálta a pénzét tőlem.

szóval szerintem egy párkapcsolatban normális,hogy egyszer lent, egyszer fent.. de ha egy ilyen időszakban a párom egy forintot se adna nekem, hát elgondolkoznék,hogy folytassam -e a kapcsolatot..

tudok olyan nőt, aki most szült pár hónapja és a gyerekkel van ugye otthon. a férje egy forintot se ad neki, fodrászhoz nem tud elmenni.. szerintem ez már a zsidóság magasfokúsága. főleg,hogy a közös gyerek miatt van otthon a nő, nem hobbiból üldögél otthon..

amúgy a háztartásbeli nőkkel sincs semmi bajom, ha mindkét félnek megfelel, akkor milyen jogon szóljon bele más?

2016. jan. 18. 11:16
 23/198 A kérdező kommentje:

Ebben mi a gáz?

Minek tartson el, ha nekem is van pénzem, akkor is, ha épp nem dolgozom?

2016. jan. 18. 11:19
 24/198 anonim ***** válasza:
77%

- Van aki szimplán irigy.

- Van, aki már látott olyat, hogy milyen hátulütői lehetnek ennek.

2016. jan. 18. 11:23
 25/198 anonim ***** válasza:
33%

Nálam nem ciki ha valaki háztartásbeli. Na de a szememben csak akkor az valaki ha gyerekkel vagy gyerekekkel van otthon. Na velük és egy ház rendben tartásával tényleg van annyi munka ami indokolttá teszi azt, hogy valamelyik fél otthon maradjon.

Na de te kérdező szimplán munkanélküli vagy. Komolyan azzal indoklod az otthon maradásodat, hogy zongorázol meg nyelvet tanulsz? Más ezt munka vagy suli mellett csinálja.

2016. jan. 18. 11:38
 26/198 anonim ***** válasza:
79%

7!

Hobaan veszed, hogy nincs eletcel és motiváció? Szakadj el a haztartasbeli csak otthon ül meg manikuroztetni jar és a férje pénzét költi sztereotípiátol. Én Pl nyelvet tanulok, segítő szülő vagyok egy iskolában -csak az iskolai segítség heti 4×3 ora- plusz mellé még egy helyi önkéntes csoportban is vállalok hetente feladatot. Pénzt nem keresek, hiszen ezek közül egyik sem fizet, de nem is shoppingolok vagy logok a levegőben egész nap.

2016. jan. 18. 11:38
 27/198 A kérdező kommentje:

Nem ezért maradtam otthon. Hanem mert munkát keresek épp. Csak kihasználom a szabadidőm, ha már otthon vagyok.

(1,5 hónapja csak, és nem tart el senki)

2016. jan. 18. 11:40
 28/198 anonim ***** válasza:
75%

Most én is háztartásbeli leszek 2 évig.

Oka annyi,hogy most van lehetőségem azt tanulni amit mindig is szerettem volna.Férjem alig van itthon,rengeteget dolgozik,van egy 5 éves gyerek,és heti 2-3 oktatási nap mellett én nem tudom mindezt összehangolni,nem is lehet.munka,heti 3 suli,ovis gyerek.Nem mondom,hogy nem mennék el részmunkaidőbe,ezen még most is morfondírozom,de lehet a gyerek inná meg a levét,azt meg nem akarom.

Megtakarított pénzem van ha bármi gáz lenne,egyébként úgy gondolom akkor lennék kiszolgáltatott helyzetben ha ülnék a babérjaimon egy irodába,és vagy kirúgnak-vagy nem.

Inkább tanulok,most még megtehetem

(igen,az okosabbja ezt nem felnőttként,gyerek mellett kezdte,hanem letudja 25 éves korára jobb esetben,hát sajnos nekem anno nem volt ennyi eszem)

2016. jan. 18. 11:43
 29/198 anonim ***** válasza:
72%
Akárki akármit is mond, irigyek, ennyi. Különben nem ezen csámcsognának folyamatosan. Nekem anyukám van itthon jó pár éve, és még az osztálytársaimtól is megkaptam, hogy milyen jó neki. Ja, nagyon jó, nem véletlenül nem talált munkát, apum külföldön dolgozik, évekig mindenre egyedül volt.Most megint iskolába jár, a család is támogatja, csak néha innen onnan jön 1-2 beszólás, de érdekes módon mindig olyanoktól, akik utána elszólják magukat, hogy bár ők is itthon maradhatnának.
2016. jan. 18. 11:47
 30/198 anonim ***** válasza:
20%
26-os, már ne haragudj, de ezek csak a hobbyaid, ennyi erővel a manikűröztetés is lehetne. Tehát magyarán, nem dolgozol, elvagy a hobbikkal és kész. Nos ez nekem semmivel se jobb, mint a shoppingolás. A férjed eltart te meg csinálod amihez kedved van, ennyi, ugyan olyan háztartás beli vagy mint aki a Marimart nézi egész nap.
2016. jan. 18. 11:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!