Gáz megkérni a férjemet, hogy takarítson?
Lassan 12 hetes terhes leszek, és az elmúlt pár napban csak fekve bírom (előtte túl jól is voltam). Holnap vendégek jönnek, de a lakás már ragad (tudjátok, mikor alapos, súrolós takarítás kéne). De nem megy. Megkértem, és ugyan csinálja, de sötéten nézett. Egyrészt rossz, hogy kérni kell egyáltalán, másrészt én meg csak heverek. Megkértem a kád kipucolására (már feketedett az alja), de elég tessék-lássék lett.
Szégyellni fogom magam holnap. Még a mosogatótól, gáztűzhelyről, stb. ne is beszéljünk.
Nem a férfiak kizsákmányolásáról van szó, igenis természetesnek kellene lenni a munkamegosztásnak.
De azért sok nő igencsak átesik a ló másik oldalára. Sokan azt hiszik, hogy mert teherbe estek, aztán megszülték azt a gyereket már olyan sokat tettek le az asztalra. És nekik csak az a dolguk, hogy terhesség alatt hónapokig feküdjenek otthon, aztán a gyerek megszületése után is róluk szóljon minden.
Senki nem mondja, hogy minden szép és könnyű a terhesség alatt, illetve szülés után. De akkor is megkell érteni, hogy nem csak anyuka lehet fáradt, nem lehet elvárni, hogy a férj munka után otthon is csak dolgozzon. Ahogy egy nő fáradt, úgy egy férfi is lehet. És nem tragédia, ha nem csili-vili minden nap a lakás, vagy esetleg nem minden este főtt kaja van az asztalon, hanem néha becsúszik egy melegszendvicses nap, vagy kaja rendelés.
Egy átlagos rendet viszont napi 20 perc munkával lehet tartani. Ennyi szerintem beleférhetne annak az életébe, aki épp otthon van.
Vemhesség alatt, meg ellés után is a gazda (aki többnyire férfi) takarítja az istállót. Én még az életben nem láttam se tehenet, se lovat, se egyéb háztáji állatot istállót sepregetni, vagy itatót pucolgatni. Szóval ez egy rohadt nagy öngól volt, de azért köszönjük az építő jellegű, és messzemenően kulturált hozzászólást. :)
Az ember lánya meg terhes szokott lenni, és általában megszüli a gyerekét, nem megelli. Bár ha a feleséged egy kecske, akkor persze nem szóltam... :)
62-es nem a legkultúráltabban fejezte ki magát, de van igazság abban amit mond.
Amikor a kérdező "túl jól is volt", akkor neki állhatott volna takarítani, de nem tette. Az utolsó pillanatra hagyta, és utána mással csináltatná meg.
Szégyen mikor egy nőt (férfit is) csak akkor zavar a kosz, ha más látja.
No tehát. Végigolvastam a kommenteket, hát jókat mosolyogtam :)
A válaszom: igen gáz, hogy a férjeddel takaríttatsz ki a saját meglepetésbulijára.
Off: ha már ennyiszer elvetéltél, lehet, hogy nem kéne erőltetni ezt a témát, valamiért nem alkalmas a szervezeted a gyerekvállalásra. Van ilyen. Csak ilyenkor szerintem nem erőltetni kellene, hanem elengedni. Azért van manapság annyi degenerált gyerek, mert minden áron, bármi áron meg akarják tartani, ahelyett, hogy a természetre hagynák, hogyha el akar menni, akkor elmehessen a magzat.
Jó, azért ne temessétek már a gyereket előre, meg a Taigetoszról sem kell ledobni még, semmit sem tudunk róla, tételezzük fel, hogy egészséges és boldog baba lesz, ezt szívemből remélem.
Kérdésre a válasz: nem baj ha megkéred erre, sőt beszéljétek meg a problémát, és osszátok el a házimunkát. Te is dolgozol, nem csak ő. Ergo a házvezetés is legyen közös. Amit nehéznek ítélsz meg azt végezze ő. Ha jóban vagy anyósoddal, anyáddal, egyéb fel- és lemenőiddel kérd meg őket a segítségre, beszélj a problémádról, félelmeidről. Szerintem meg fogják érteni és segíteni is fognak.
A kád meg szerintem a szappanlerakódástól olyan, főleg ha akril kádad van. A cif nagyon jól leszedi, én azzal szoktam tisztítani, nálunk minden este át kell mosni vele, mert a gyerek valami kegyetlen dolgot tud művelni a káddal, pedig még csak 3 éves...
Pár nap alatt lett olyan mocskos a lakás, hogy ragad?
Az a gyanúm, hogy te eddig se csináltál semmit, most legalább legálisan nem csinálod a házimunkát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!