Gáz megkérni a férjemet, hogy takarítson?
Lassan 12 hetes terhes leszek, és az elmúlt pár napban csak fekve bírom (előtte túl jól is voltam). Holnap vendégek jönnek, de a lakás már ragad (tudjátok, mikor alapos, súrolós takarítás kéne). De nem megy. Megkértem, és ugyan csinálja, de sötéten nézett. Egyrészt rossz, hogy kérni kell egyáltalán, másrészt én meg csak heverek. Megkértem a kád kipucolására (már feketedett az alja), de elég tessék-lássék lett.
Szégyellni fogom magam holnap. Még a mosogatótól, gáztűzhelyről, stb. ne is beszéljünk.
menő? :D
na melyik anyaállat megy át kitakarítani?
"hiába vetélt el kétszer, engem ez nem hat meg."
Hát ezzel csak magadat minősíted. 40 felett, két vetélés után szerintem a férjnek is fontosabb a baba, mint a tiszta lakás, szülinap ide vagy oda.
Én "csak" egyszer vetéltem. A következő terhességem sem volt komplikációmentes. A férjem teljesen természetesnek tartotta, hogy fekszem, és segített, amiben csak tudott. Persze, én is tehetetlennek, meg szerencsétlennek éreztem magam, hogy ő munka mellett még takarít, de ha az eredményt nézzük, szerintem megérte, mindkettőnknek.
A férfitól pedig kérni kell, magától csak az autót, a számítógépet és a hangfalakat fogja letakarítani, esetleg a gitárt vagy zongorát, ami számára fontos, na ezek között a fürdőkád és a zongora nincs ott:D
Tökéletesen hidegen hagyják ezek a dolgok, DE ha élete szerelme megkéri rá és szépen kéri, nem utasítóan, esetleg még egy puszit is ad érte, akkor nagyon szép eredményeket lehet elérni.
A sok gyökérkefe mondhatom nagyon kedves. Legalább most fognátok vissza a troll hajlamaitokat, nem édesanyátoknak írtok, hanem egy terhes nőnek, aki ráadásul még veszélyeztetett terhes is!
Szerintetek az, hogy felidegesíti magát a szűklátókörű "lusta vagy, mert én még szülés közben is dolgoztam a gyárban", vagy "két hét alatt nem alakul ki ekkora kosz, mert én olyan pro vagyok, hogy takarításkor még a zománcot is ledörgölöm a kádról" típusú rendkívül "értelmes" hozzászólásaitokon, jót tesz a terhességének? Mert szerintem nem.
Legalább most legyetek normálisak! Bizonyára nehéz dolog empátia és normális emberi gondolkodás hiányában, de próbáljátok meg.
Kedves Kérdező! Egyszer kérd meg a férjedet. Nem erőszakosan, hanem normális hangnemben, kedvesen. Ha nem csinál semmit, akkor hagyd úgy a dolgokat ahogy vannak. Ha majd a vendégek megjegyzéseket tesznek, akkor majd észbe fog kapni. Te meg ne idegesítsd magad miatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!