Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gáz megkérni a férjemet, hogy...

Gáz megkérni a férjemet, hogy takarítson?

Figyelt kérdés

Lassan 12 hetes terhes leszek, és az elmúlt pár napban csak fekve bírom (előtte túl jól is voltam). Holnap vendégek jönnek, de a lakás már ragad (tudjátok, mikor alapos, súrolós takarítás kéne). De nem megy. Megkértem, és ugyan csinálja, de sötéten nézett. Egyrészt rossz, hogy kérni kell egyáltalán, másrészt én meg csak heverek. Megkértem a kád kipucolására (már feketedett az alja), de elég tessék-lássék lett.

Szégyellni fogom magam holnap. Még a mosogatótól, gáztűzhelyről, stb. ne is beszéljünk.

2015. szept. 29. 10:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/88 anonim ***** válasza:
52%
Az nagyobb gáz, hogy ekkora motsok van nálatok. Ha normálisan takarítanál, nem ragadna(!) minden, és akád alja sem lenne pl. fekete. Undorító lehet...
2015. szept. 29. 11:25
 22/88 anonim ***** válasza:
91%
jó a lakás többi része mitől ragad?
2015. szept. 29. 11:28
 23/88 anonim ***** válasza:
87%

"Nagyanyám 8 hónaposan még dolgozott a gyárban. Ezek a mai fiatal anyák nem bírják."

A terhességet mindenki máshogy viseli, annak meg, hogy az első trimeszterben ki mennyire van jól vagy sem, leginkább hormonális okai vannak.

Nekem kutya bajom nem volt az első három hónapban, legfeljebb egy picit nőtt az alvásigényem, de semmifajta tipikus kora terhességi rosszullétem nem volt.

A sógornőm, aki egyébként nálam alapból strapabíróbb, az első 4,5 hónapot végighányta, de szó szerint minden nap, nem hízott hónapokig, hanem fogyott, és hányós zacskókkal teletömött zsebekkel közlekedett a városban, mindenféle szagoktól rosszul lett a kollégák kávéjától kezdve a munkahelyi mosdóban érezhető tisztítószer szagokig, meg előfordult, hogy munkából hazafele, a buszról leszállva egy parkban volt kénytelen hányni, amit egyik-másik kedves járókelő időnként hangos beszólásokkal kommentált, arra téve célzásokat, hogy nem kéne innia, ha nem bírja, meg szégyellje magát nő létére stb.

Egy barátnőm, aki alapból egy energikus nő, szó szerint motoregér típus, a terhessége elején hónapokig olyan gyenge volt, meg szédült, hogy többször a járdán ült le inkább, ha nem volt más lehetőség, mert érezte, hogy annyira szédül, hogy el fog ájulni, meg injekcióban kapta a vasat a terhességi vérszegénység miatt.

Amúgy ma is nem kevesen dolgoznak a 8., vagy akár a 9. hónapig, ha bírnak, és nincsen orvosi ellenjavallata, de ha már az előző generációkhoz viszonyítod a mai nőket, azért szívesen megnéznélek téged is, hogy úgy vágsz-e fát, mint a nagyapám a te korodban (vagy akár még bőven 70 éves kora felett, vagy olyan teljesítményt nyújtanál-e kézi aratás terén, mint ő, vagy milyen ügyesen fognád be az ökröket az eke elé, aztán szántanál velük. :-)

2015. szept. 29. 11:34
 24/88 anonim ***** válasza:
96%

A 10n-nek üzenem: nekem három terhességem volt.

Az elsövel a munkahelytröl mentem szülni, mert nem volt semmi gondom.

A második gyerekel 12 hetesen táppenzre kerültem, mert kezdett kinyílni a méhszáj és attól kezdve végig feküdnöm kellet, ha nem akartam elveszteni a babát.

A harmadik terhességnél 6 hónapig tudtam dolgozni, utána már nem, mert ikreket vártam és egyszerüen nem tudtam már mozogni, akkor volt a hasam.

Szóval az nem úgy van, hogy a "mai anyák"kal van baj, hanem minden nö és minden terhesség más.

Kérdezö: elöször is teljesen jogos, ha a férjednek kell a háztartásban is tenni ezt-azt, ha gond van veled.

De beszéld meg vele rendesen, hogy miért kell feküdnöd a nap nagyrészében, esetleg legközelebb menjen el veled az orvoshoz, és ö mondja el, hogy mi a helyzet veled.

Ha megérti, hogy amennyiben nem vigyázol, elvesztitek a gyereketeket, akkor egész biztos nem húzza majd a száját.

2015. szept. 29. 11:48
 25/88 anonim ***** válasza:
73%
Én úgy vagyok ezzel ha jön a vendég és húzza a száját mert por van a szekrényen vagy folt a kádban akkor vagy el lehet menni rögtön haza,vagy lehet fogni a felmosót fel lehet törölni ,ha neki nem tetszik! Soha nem csináltam nagy ügyet a "vendégségből" . Persze ehhez olyan értelmesebb nem sznob kényeskedő baráti kör kell ,ahol nem adnak az ilyen látszattevékenységekre.
2015. szept. 29. 11:55
 26/88 anonim ***** válasza:
85%
Gyerektől függetlenül, én nem tudnék olyan férfival kapcsolatban élni, akinek nem természetes, hogy a házimunkát közösen csináljuk a kezdetektől fogva.
2015. szept. 29. 12:14
 27/88 anonim ***** válasza:
24%

Nem gáz megkérni, viszont hogy az a kosz nem 2 hét óta olyan, az is biztos. Gondolom férjed dolgozik, te meg már x ideje nem, de persze, biztos örömmel fogja a kádat vakargatni a férjed, ha hazaért a melóból.

Lehet lepontozni, femináci háziasszonkák...

2015. szept. 29. 12:32
 28/88 A kérdező kommentje:

Kicsit lelkifurim lett, hogy kiírtam, mert a férjem egész jól befogható, csak nem magától csinálja. Másrészt lehet, hogy eltúlzom, csak anyósom és sógornőm is takarítás-, súrolás mániásak.

Az ablakokat lehetne már mosni, és port is törölni, stb. Szóval zavar a dolog.

2015. szept. 29. 12:34
 29/88 anonim ***** válasza:
6%
Az utolsó válaszolóval értek egyet. Én 3 terhességet egyiket ikrekkel vittem végig és nem lett volna pofám megkérni a férjemet, hogy takarítson az egész napi munka után. Mi lesz veled később ha már a hasad is nagy lesz? Na és ha már a baba is megszületik? Egy kicsit próbáld magad összeszedni. Nem bántásból írtam. Nem kell egyszerre nekiugrani, lehet apránként is és közben kicsit lepihenni.
2015. szept. 29. 12:35
 30/88 anonim ***** válasza:
66%
A kommenteket nem olvasom el, mert úgy is csak szűklátókörű házisárkányok acsarkodása a férfinép felé. Alapesetben azt mondanám, hogy tisztaságmániások a nők a pasikhoz képest, ez már csak ilyen, senki nem rossz ettől. Viszont ebben a helyzetben én simán takarítanék, az állapotos társam felé mutatott közösségvállalás okán is, meg aztán a feketedés már tényleg gáz. Bennem van egy pont, amikor nekiindulok, aztán akkurátusan kitakarítok, elmosogatok. Lehet, hogy nem abban a tempóban vagy időpontban, ahogy azt a másik elvárná, de vannak ciklusok: az elkoszolódás időszaka és a tisztulásé. Szintén nem tartom szar embrenek azt, aki a női ciklusoktól (takarítási:P) eltérően képzeli el ezeket a cselekményeket. Ezen a szinten, amellett, hogy gáz, terhes nővel szemben méltatlan viselkedés is a sötéten nézés. Fejben is egy valamivel kevésbé sötétebb valakivel kellett volna elvetetned magad, kérdező. Erre persze nem gondoltál akkor, mert legendásan csapnivaló legtöbbetek párválasztó-képessége, hát ha máskor nem is, most majd tanulsz az esetből. Mindig el tudok szörnyülködni, hogy alapvetések nem működnek házasság esetén, gyerekvállalás esetén. Nem gondolom, hogy felnőtt embert ilyen szinten hajlítani, belátásra bírni lehetne, így megoldása sem igen lesz ennek, jól magadra lettél hagyva, éljen a lelki együttmozdulás, közös bevétele az élet akadályainak. Nem igazán a te szégyened. Egyébként ezt az egészet 7. hótól felfele írtam, 3x4=12, jól számolom-e, hogy 3. hónapos terhes vagy? Hát hogy van ez, hogy csak fekve bírod? Nem vágom. Veszélyeztetett vagy, vagy 250 kiló?
2015. szept. 29. 12:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!