Gáz megkérni a férjemet, hogy takarítson?
Lassan 12 hetes terhes leszek, és az elmúlt pár napban csak fekve bírom (előtte túl jól is voltam). Holnap vendégek jönnek, de a lakás már ragad (tudjátok, mikor alapos, súrolós takarítás kéne). De nem megy. Megkértem, és ugyan csinálja, de sötéten nézett. Egyrészt rossz, hogy kérni kell egyáltalán, másrészt én meg csak heverek. Megkértem a kád kipucolására (már feketedett az alja), de elég tessék-lássék lett.
Szégyellni fogom magam holnap. Még a mosogatótól, gáztűzhelyről, stb. ne is beszéljünk.
"Nagyanyám 8 hónaposan még dolgozott a gyárban. Ezek a mai fiatal anyák nem bírják."
A terhességet mindenki máshogy viseli, annak meg, hogy az első trimeszterben ki mennyire van jól vagy sem, leginkább hormonális okai vannak.
Nekem kutya bajom nem volt az első három hónapban, legfeljebb egy picit nőtt az alvásigényem, de semmifajta tipikus kora terhességi rosszullétem nem volt.
A sógornőm, aki egyébként nálam alapból strapabíróbb, az első 4,5 hónapot végighányta, de szó szerint minden nap, nem hízott hónapokig, hanem fogyott, és hányós zacskókkal teletömött zsebekkel közlekedett a városban, mindenféle szagoktól rosszul lett a kollégák kávéjától kezdve a munkahelyi mosdóban érezhető tisztítószer szagokig, meg előfordult, hogy munkából hazafele, a buszról leszállva egy parkban volt kénytelen hányni, amit egyik-másik kedves járókelő időnként hangos beszólásokkal kommentált, arra téve célzásokat, hogy nem kéne innia, ha nem bírja, meg szégyellje magát nő létére stb.
Egy barátnőm, aki alapból egy energikus nő, szó szerint motoregér típus, a terhessége elején hónapokig olyan gyenge volt, meg szédült, hogy többször a járdán ült le inkább, ha nem volt más lehetőség, mert érezte, hogy annyira szédül, hogy el fog ájulni, meg injekcióban kapta a vasat a terhességi vérszegénység miatt.
Amúgy ma is nem kevesen dolgoznak a 8., vagy akár a 9. hónapig, ha bírnak, és nincsen orvosi ellenjavallata, de ha már az előző generációkhoz viszonyítod a mai nőket, azért szívesen megnéznélek téged is, hogy úgy vágsz-e fát, mint a nagyapám a te korodban (vagy akár még bőven 70 éves kora felett, vagy olyan teljesítményt nyújtanál-e kézi aratás terén, mint ő, vagy milyen ügyesen fognád be az ökröket az eke elé, aztán szántanál velük. :-)
A 10n-nek üzenem: nekem három terhességem volt.
Az elsövel a munkahelytröl mentem szülni, mert nem volt semmi gondom.
A második gyerekel 12 hetesen táppenzre kerültem, mert kezdett kinyílni a méhszáj és attól kezdve végig feküdnöm kellet, ha nem akartam elveszteni a babát.
A harmadik terhességnél 6 hónapig tudtam dolgozni, utána már nem, mert ikreket vártam és egyszerüen nem tudtam már mozogni, akkor volt a hasam.
Szóval az nem úgy van, hogy a "mai anyák"kal van baj, hanem minden nö és minden terhesség más.
Kérdezö: elöször is teljesen jogos, ha a férjednek kell a háztartásban is tenni ezt-azt, ha gond van veled.
De beszéld meg vele rendesen, hogy miért kell feküdnöd a nap nagyrészében, esetleg legközelebb menjen el veled az orvoshoz, és ö mondja el, hogy mi a helyzet veled.
Ha megérti, hogy amennyiben nem vigyázol, elvesztitek a gyereketeket, akkor egész biztos nem húzza majd a száját.
Nem gáz megkérni, viszont hogy az a kosz nem 2 hét óta olyan, az is biztos. Gondolom férjed dolgozik, te meg már x ideje nem, de persze, biztos örömmel fogja a kádat vakargatni a férjed, ha hazaért a melóból.
Lehet lepontozni, femináci háziasszonkák...
Kicsit lelkifurim lett, hogy kiírtam, mert a férjem egész jól befogható, csak nem magától csinálja. Másrészt lehet, hogy eltúlzom, csak anyósom és sógornőm is takarítás-, súrolás mániásak.
Az ablakokat lehetne már mosni, és port is törölni, stb. Szóval zavar a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!