Meg akarok halni. El lehet ezt fogadtatni a családommal?
Velem van a baj, mert eddigi életem során (20 éves fiú vagyok) csak a nehézségek és negatív dolgok maradtak meg bennem. A (mostani) énképemet és életfelfogásomat körülbelül annyival el lehet intézni, hogy: butább, rosszabb vagyok másoknál, illetve, hogy mennyire taszít és nem tetszik ez az undorító élet, világ (itt jegyezném meg, mielőtt még félreértenétek: nem vagyok emo, csak egy szánalmasan érzékeny barom). Két fiatalabb tesóm van, a szüleim együtt vannak (inkább boldogtalan, mint boldog házasságban) és - bár nem nyomorgunk - az átlagnál szegényebbek vagyunk. Nekem nem fontos, hogy legyenek barátaim, szerelmem, egyrészt a barátsághoz, szerelemhez is szemét vagyok, másrészt nincs szükségem rájuk, a gondjaimat nem tudják megoldani – ha meg enyhítenék, azzal sem mennék sok mindenre.
Ezekből remélem látszik, hogy vannak, akiknek sokkal rosszabb, de ez engem „nem hat meg”, nekem már nem fontos az élet, nincs aki/ami idekössön. Illetve mégis: a családom, ezért haragszom rájuk. Tudom, szégyellnem kellene magam ezért, de vagyok annyira önző, hogy ebben a kérdésben a saját „érdekeimet” tartsam szem előtt –egyébként is, az, hogy a –szeretetükkel- „ideláncolnak” nem önzés?
Vannak emlékeim, amiktől nem tudok, nem akarok elszakadni. Ezek felidézésével élem át újra, hogy mennyi mindent elrontottam az életben, csalódást okoztam (tudom, az öngyilkosságommal is azt okoznék - de még egy apróság már nem oszt, nem szoroz), mennyire rossz, szégyellnivaló gyerek vagyok és, hogy mennyire nem sikerült ez az egész. Belefáradtam az életbe, anélkül, hogy valaha is éltem volna. Ehhez az egészhez nincs kitartásom, kedvem és erőm, mert tudom magamról, hogy szánalmasan gyenge vagyok hozzá, néha félek, kétségbe vagyok esve tőle. Régóta megkeseredett emberként létezek, régóta nem vagyok ide és közétek való - ha egyáltalán valaha is az voltam. Egyszóval elegem van, ennyi bőven elég volt a „legfontosabb dologból”.
Tehát elegem van, hogy rajtam (rajtunk) kívül mindenkinek sikerül minden, mások állandó jókedvéből, mások folyamatos bulizásából, az állandó szexizmusból, ezekből a szánalmasan viselkedő tinikből, netes „pózulásukból”, és ezt még sorolhatnám napokig. Ezek miatt (is) akarom befejezni ezt az egész sz@rt, itt jön a képbe a családom. Mert szeretem őket, nem akarom, hogy szenvedjenek, nem akarok fájdalmat okozni nekik, de „meggyógyulni” sem akarok, végérvényesen be akarom fejezni ezt a vergődést. A halálom az egyetlen dolog, ami éltet.
Ebben kérem a segítségeteket. Tudom, nem tudtok konkrétumokkal válaszolni, és érzem, hogy (valamennyire) értelmetlen a kérdésem. (Úgy próbáljatok meg válaszolni, hogy szülőkként ti mit tennétek, meglehetne-e győzni titeket?)
Kösz a segítséget.
Nem sokat segítek, nem is akarok, mert nem vagy érdemes rá.
Biztos, hogy nálam sokkal többen sokkal többet szenvedtek már, viszont az én mértékemmel már én is túl sokat vesztettem, és fogok is még az életben.
Édesapám 2 év után meghalt rákban. De mivel neked ösztönöd sincs az életre, így fogalmad sincs, mi az a remény. Mi reméltünk. Eleinte ő is. Jött a tüdőrák, akkor küzdött, és sikerült neki. Fél év küzdelem után meggyógyult, bár dolgozni soha többé nem dolgozhatott. Rá fél évre lebénult a bal oldalára. Nem tudott többé járni, vezetni, barkácsolni, szinte semmit. Az orvos már csak a legvégén foglalkozott vele, amikor már én vittem be a rendelőbe. Akkor a kórházban kiderült, agydaganata van. Ő akkor feladta. Mostanában jöttem rá, hogy talán nem is küzdött, csak a család reménykedett benne, hogy meggyógyul. Én hittem benne, tudtam, ha akarná, felépülne. De ő már a diagnózis után feladta, megmondta, neki itt vége van, meg fog halni. Ez után jöttek a műtétek, a terápiák, és a parádfürdői szanatórium visszaadott egy kis reményt neki, de akkor már késő volt. Fél évet szenvedett így végig, végül Mikulás napján elaludt. Azóta egy üres lyuk van az életemben, amit a halála után állatokkal pótoltam. Lett 6 dzsungáriai törpehörcsögöm, akik az életemnél is többet érnek számomra. Erre egy évre jött számomra az újabb tragédia, ami a legtöbb embernek nem az. Az egyik hörimet is elérte az az átkozott kór, a testében több mint 3 daganat volt. El kellett altatni. Ez 2 hete volt, máig nem rendeztem a dolgot.
Tisztában vagyok vele, hogy nem nekem a legrosszabb, de neked még ennél is jobb sorod van. Nem tudod, mi az az élet, mert magadnak való vagy, és valóban nem akarsz meghalni, a családod sem érdekel. Gyáva vagy, azért írkálsz ide. Ha valaki meg akar halni, akkor nem érdekli semmi.
Én boldog vagyok azért, mert van egy nagyszerű párom, boldog bár kicsit csonka családom van, és ha bár kevés barátom, annál több segítségre számíthatok tőlük.
És bár ezzel sem hatlak meg, de nekem minden nehéz helyzetben, amikor elgondolkodom azon, hogy jobb lenne nem élni, és akkor apummal lehetnék, eszembe jut, hogy ő ennek nem örülne. Ő értem élt, akkor boldog, ha én normális életet élek. Van kiért élnem, még ha mindenki elhagy, akkor is. Az állataim mindig számítanak rám, hisz értük felelősséget vállaltam, ha én nem fogok élni, ők sem, hisz ki fog gondoskodni róluk.
És ilyenkor mindig az eszembe jut egy idézet a Lilo és Stitch-ből:
Ohana, azt jelenti család. És a családból senkit, senkit nem hagyunk magára, és nem felejtjük.
Ezt eredetileg nem akartam beírni...
Itt szeretnék "megnyugtatni" mindenkit, hogy vannak érzéseim(ez paradoxon lesz, de a környezetem szerint több is, mint a legtöbb embernek). Sajnálok mindenkit, akik ide beírták történeteiket, de ezek nálam nem az életem ösztöntéseként hatnak...
Azt akarom tudni, el lehet-e fogadtati a családommal, azt, hogy nem vagyok idevaló (és nem úgy kell ezt felfogni, hogy tőlük kérnék "engedélyt" az öngyilkosságra).
Erre koncentráljatok.
Kérdező, megállapítasz magadról sokmindent, és azt gondolod, hogy azt már csak tudod, hogy te milyen vagy. Ki kell ábrándítsalak. Nem áll módunkban megfelelő pontossággal megítélni magunkat, és ezen csak ront az, ha folyamatosan irracionális gondolatokon rugózva csapod be magad egyre jobban, egyre haszontalanabb, ráadásul nem is valós megállapításokkal. Kinek van erre szüksége? Miért kéne így folytatni?
Bizony, a tested életbenhagyásával is kinyírhatod ám magad. A többit az Eckhart Tolle nevű fickó jobban elmondja, mint én. A google segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!