Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meg akarok halni. El lehet...

Meg akarok halni. El lehet ezt fogadtatni a családommal?

Figyelt kérdés

Velem van a baj, mert eddigi életem során (20 éves fiú vagyok) csak a nehézségek és negatív dolgok maradtak meg bennem. A (mostani) énképemet és életfelfogásomat körülbelül annyival el lehet intézni, hogy: butább, rosszabb vagyok másoknál, illetve, hogy mennyire taszít és nem tetszik ez az undorító élet, világ (itt jegyezném meg, mielőtt még félreértenétek: nem vagyok emo, csak egy szánalmasan érzékeny barom). Két fiatalabb tesóm van, a szüleim együtt vannak (inkább boldogtalan, mint boldog házasságban) és - bár nem nyomorgunk - az átlagnál szegényebbek vagyunk. Nekem nem fontos, hogy legyenek barátaim, szerelmem, egyrészt a barátsághoz, szerelemhez is szemét vagyok, másrészt nincs szükségem rájuk, a gondjaimat nem tudják megoldani – ha meg enyhítenék, azzal sem mennék sok mindenre.

Ezekből remélem látszik, hogy vannak, akiknek sokkal rosszabb, de ez engem „nem hat meg”, nekem már nem fontos az élet, nincs aki/ami idekössön. Illetve mégis: a családom, ezért haragszom rájuk. Tudom, szégyellnem kellene magam ezért, de vagyok annyira önző, hogy ebben a kérdésben a saját „érdekeimet” tartsam szem előtt –egyébként is, az, hogy a –szeretetükkel- „ideláncolnak” nem önzés?

Vannak emlékeim, amiktől nem tudok, nem akarok elszakadni. Ezek felidézésével élem át újra, hogy mennyi mindent elrontottam az életben, csalódást okoztam (tudom, az öngyilkosságommal is azt okoznék - de még egy apróság már nem oszt, nem szoroz), mennyire rossz, szégyellnivaló gyerek vagyok és, hogy mennyire nem sikerült ez az egész. Belefáradtam az életbe, anélkül, hogy valaha is éltem volna. Ehhez az egészhez nincs kitartásom, kedvem és erőm, mert tudom magamról, hogy szánalmasan gyenge vagyok hozzá, néha félek, kétségbe vagyok esve tőle. Régóta megkeseredett emberként létezek, régóta nem vagyok ide és közétek való - ha egyáltalán valaha is az voltam. Egyszóval elegem van, ennyi bőven elég volt a „legfontosabb dologból”.

Tehát elegem van, hogy rajtam (rajtunk) kívül mindenkinek sikerül minden, mások állandó jókedvéből, mások folyamatos bulizásából, az állandó szexizmusból, ezekből a szánalmasan viselkedő tinikből, netes „pózulásukból”, és ezt még sorolhatnám napokig. Ezek miatt (is) akarom befejezni ezt az egész sz@rt, itt jön a képbe a családom. Mert szeretem őket, nem akarom, hogy szenvedjenek, nem akarok fájdalmat okozni nekik, de „meggyógyulni” sem akarok, végérvényesen be akarom fejezni ezt a vergődést. A halálom az egyetlen dolog, ami éltet.

Ebben kérem a segítségeteket. Tudom, nem tudtok konkrétumokkal válaszolni, és érzem, hogy (valamennyire) értelmetlen a kérdésem. (Úgy próbáljatok meg válaszolni, hogy szülőkként ti mit tennétek, meglehetne-e győzni titeket?)

Kösz a segítséget.

2010. febr. 5. 10:53
 61/93 anonim ***** válasza:
86%
A szokásos rinyás fiatal aki magát tartja csak normálisnak ebben a mocskos mai világban,a mocskos mai fiatalok között.Unalmas már a téma,nem vagy különleges,ha kell lelöklek én a szikla széléről anyád helyett! Sajnáld csak magad,attól biztos kevésbé leszekl szánalmas.Viszont örülhetsz,mert mostmár mások is sajnálnak. Headshot
2010. febr. 5. 14:22
 62/93 anonim ***** válasza:
86%
ja és pluszba nincsen neked semmi bajod csak egy luzer vagy aki nemtud barátságokat,kötelékeket kialakitani. Ebbe meg aztán bele lehet magyaréázni,hogy te valojában egy elvont lélek,a bölcs idős buddha vagy fiatal testben akit senki nem érthet meg,valójában meg csak egy balf&sz. Túl sok a szabadidőd,kösd le magad,wowozzál,és örüljél neki hogy csak modnvacsinált problémáid vannak.
2010. febr. 5. 14:25
 63/93 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként hogyan szeretnél meghalni?
2010. febr. 5. 14:25
 64/93 anonim ***** válasza:
100%

Ha ez a butaság eszedbe jut ,gondolj a szeretteidre.Így megerősít az a döntés hogy nem teszed meg ,MIATTUK.

Ne vedd semmibe az ő szeretetüket.

2010. febr. 5. 15:15
 65/93 anonim ***** válasza:
63%
14:22-es egyetértek veled maximálisan!!
2010. febr. 5. 15:23
 66/93 A kérdező kommentje:

Nem nem tudok, nem akarok barátságokat kialakítani... ezek miatt nem is bánkódok, örülök neki (fent már írtam, nem iagzán érdekelnek ehhez hasonló baromságok).

Abban, hoyg: balf@sz, idióta, szánalmas, szerencsétlen, , hülye, "nem különleges", stbi vagyok teljesen egyetértek a 14:22-essel.

2010. febr. 5. 16:00
 67/93 anonim ***** válasza:
80%

Megértelek.Hasonló helyzetben vagyok lassa 1 éve,néha szörnyű elviselhetetlenül,de gyáva vagyok meghalni,nem tudok tuti módszert rá.Engem sok negatív dolog ért,amikor harcoltam dolgokért is mindig vesztettem.Veled nem ez történt?Meg egyre bonyolultabb az élet,főleg így fiatal felnőttként.22évesen.félek tőle,de ha végre lenne munkám,bár attól is félek,az talán változtatna a jobb irányba.félek a változásoktól nagyon.Te tanulsz még?Dolgozol?

De miért lennél szemét?Nekem sincs senkim páromon kívül.csak iránta érzek szeretetet,más emberek nem érdekelnek már,a családommal jól elvagyok.De nem érzek nagy szeretetet irántuk se.Majd leszel még szerelmes,sok fiúismerősöm egyedül van,volt még 20 évesen,sőt van akinek 24 éves,de még nem volt nővel semmi kapcsolata.

2010. febr. 5. 16:02
 68/93 A kérdező kommentje:

Újra leírom, hogy a családomon kívül nem igazán érdekelnek az emberi kapcsolatok (barátság, párkapcsolat, stbi), se a szerelem.

Egyébként voltam már nővel-nőkkel.(prostikhoz járok)

2010. febr. 5. 16:05
 69/93 anonim ***** válasza:
100%
megint.akkor gondolj arra,amire én szoktam.Minden nappal,minden szál cigivel közelebb jutok a véghez.
2010. febr. 5. 16:10
 70/93 anonim ***** válasza:
100%
prostikhoz? Nem lesz attol tobb az eleted, csak kevesebb. S hidd el, a fajdalmat sem enyhiti. Egyebkent meg a veluk valo egyuttlet nem er fel a szerelem oromeivel.
2010. febr. 5. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!