Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meg akarok halni. El lehet...

Meg akarok halni. El lehet ezt fogadtatni a családommal?

Figyelt kérdés

Velem van a baj, mert eddigi életem során (20 éves fiú vagyok) csak a nehézségek és negatív dolgok maradtak meg bennem. A (mostani) énképemet és életfelfogásomat körülbelül annyival el lehet intézni, hogy: butább, rosszabb vagyok másoknál, illetve, hogy mennyire taszít és nem tetszik ez az undorító élet, világ (itt jegyezném meg, mielőtt még félreértenétek: nem vagyok emo, csak egy szánalmasan érzékeny barom). Két fiatalabb tesóm van, a szüleim együtt vannak (inkább boldogtalan, mint boldog házasságban) és - bár nem nyomorgunk - az átlagnál szegényebbek vagyunk. Nekem nem fontos, hogy legyenek barátaim, szerelmem, egyrészt a barátsághoz, szerelemhez is szemét vagyok, másrészt nincs szükségem rájuk, a gondjaimat nem tudják megoldani – ha meg enyhítenék, azzal sem mennék sok mindenre.

Ezekből remélem látszik, hogy vannak, akiknek sokkal rosszabb, de ez engem „nem hat meg”, nekem már nem fontos az élet, nincs aki/ami idekössön. Illetve mégis: a családom, ezért haragszom rájuk. Tudom, szégyellnem kellene magam ezért, de vagyok annyira önző, hogy ebben a kérdésben a saját „érdekeimet” tartsam szem előtt –egyébként is, az, hogy a –szeretetükkel- „ideláncolnak” nem önzés?

Vannak emlékeim, amiktől nem tudok, nem akarok elszakadni. Ezek felidézésével élem át újra, hogy mennyi mindent elrontottam az életben, csalódást okoztam (tudom, az öngyilkosságommal is azt okoznék - de még egy apróság már nem oszt, nem szoroz), mennyire rossz, szégyellnivaló gyerek vagyok és, hogy mennyire nem sikerült ez az egész. Belefáradtam az életbe, anélkül, hogy valaha is éltem volna. Ehhez az egészhez nincs kitartásom, kedvem és erőm, mert tudom magamról, hogy szánalmasan gyenge vagyok hozzá, néha félek, kétségbe vagyok esve tőle. Régóta megkeseredett emberként létezek, régóta nem vagyok ide és közétek való - ha egyáltalán valaha is az voltam. Egyszóval elegem van, ennyi bőven elég volt a „legfontosabb dologból”.

Tehát elegem van, hogy rajtam (rajtunk) kívül mindenkinek sikerül minden, mások állandó jókedvéből, mások folyamatos bulizásából, az állandó szexizmusból, ezekből a szánalmasan viselkedő tinikből, netes „pózulásukból”, és ezt még sorolhatnám napokig. Ezek miatt (is) akarom befejezni ezt az egész sz@rt, itt jön a képbe a családom. Mert szeretem őket, nem akarom, hogy szenvedjenek, nem akarok fájdalmat okozni nekik, de „meggyógyulni” sem akarok, végérvényesen be akarom fejezni ezt a vergődést. A halálom az egyetlen dolog, ami éltet.

Ebben kérem a segítségeteket. Tudom, nem tudtok konkrétumokkal válaszolni, és érzem, hogy (valamennyire) értelmetlen a kérdésem. (Úgy próbáljatok meg válaszolni, hogy szülőkként ti mit tennétek, meglehetne-e győzni titeket?)

Kösz a segítséget.

2010. febr. 5. 10:53
 21/93 anonim ***** válasza:
100%

te aztán szereted hamar fealdni..

honnan tudod azt h milyen érzés mikor van valakid akire mindig számíthatsz?

most szted ezze megoldod a gondjaid ha öngyilkos leszel??

inkább menj tanulni, aztán dolgozni keres egy baráti társaságot, szerez magadnak egy lányt és ha 10 év mulva ezzek után ugy gondolod h nics helyed a világba akkor az már a te döntésed, de most még elég fiatal vagy ahhoz h új életet kezdj amibe csak pozítiv dolgok szerepelnek..

ne sajnáltasd magad a sikerért a pénzért meg kell dolgozni..

milyen lenne ez a világ ha mindenki ilyen hamar feladná mint te???

nekem sem volt vmi jó sorsom, de most is küzdök érte h jobb legyen..

és igen nagyon hiányoznál a szüleidnek, inkább bizonyits nekik légy vmiben te a legjobb és hívd fel magadra a figyelmet..

2010. febr. 5. 11:32
 22/93 anonim ***** válasza:
100%
Megmozdult érted az egész ország!Elgondolkodtató!Nem?
2010. febr. 5. 11:36
 23/93 anonim ***** válasza:
79%
Élni sokkal nagyobb bátorság kell, mint megölni magad, de végülis te döntöd el hogy te melyikre vagy képes...
2010. febr. 5. 11:37
 24/93 anonim ***** válasza:
82%

Csak egy kérdés! Veled el lehetne fogadtatni, hogy anyukád vagy apukád meg akar halni? Nézd a másik szemszögéből is a dolgot! Ne gondold hogy mindenkinek rózsaszín a világ! Az meg, hogy neked semmi sem sikerül, talán azért van, mert nem is dolgozol meg érte!

Sokak szerint az a legegyszerűbb, ha meghalunk! Csak azt nem veszik észre, hogy ezzel a családtagjait és hozzátartozóit büntetik akiknek olyan fájdalmat okoznának, hogy azt le sem lehet írni! Tudod nekem a nagymamám tavaly meghalt rákban, pedig még bőven élhetett volna! Olyan szinten beteg volt, hogy a rák a gerincére is átterjedt és már nem érezte a lábát, nem tudott járni! több mint 2 hónapig szenvedett a kórházban! Amikor bekerült azt mondták az orvosok, hogy csak pár napja van hátra esetleg egy hét! De nem! ő 2 hónapig húzta és csak azért, hogy engem, az unokáját láthassa, pedig gondolhatod, hogy az a 2 hónap nem volt neki leányálom és inkább meghalt volna minthogy azt a sok fájdalmat átélje! De inkább elviselte a fájdalmat csak, hogy velem lehessen! Az utolsó nap amikor láttam már olyan szinten beteg, hogy nem tudott beszélni, de én ott ültem mellette és csak sírtam! És amikor kimondtam neki, hogy "szeretlek" láttam, ahogy a könny kicsordul a szeméből és még utoljára annyit mondott halkan, hogy én is téged és másnap meghalt! Úgyhogy szánalmas az, hogy aki szeretne élni az nem élhet! Aki meg élhetne az nem akar, mert valami nem sikerült az életben! Nem csak te vagy ezzel így, de azért nagyon remélem, hogy kigyógyulsz ebből!

2010. febr. 5. 11:37
 25/93 anonim ***** válasza:
100%

Ha szereted a szüleidet,(én anya vagyok)anyukádat,nem

teszed öt tönkre azzal,hogy a fennt maradó életében szemre hányások gyötörjék.

Biztos fel örölné öt.

Erre van megoldás,ne légy gyáva,kérj segítséget!

2010. febr. 5. 11:38
 26/93 anonim ***** válasza:
49%

Ez egyáltalán nem szánalmas! Én is sokszor vagyok így ezzel, hogy nem érzem magam erre a világra valónak. Plusz én még beteg is vagyok, gyógyszerek nélkül nem is tudnék elaludni. Én is gondolkodtam már azon, hogy öngyilkos legyek, de tudod, hogy mi tart folyton vissza? Az, hogy addig nem adhatod fel, míg meg nem tettél meg mindent, míg ki nem próbáltál minden lehetőséget, hogy kikecmeregj ebből. Enélkül tisztességtelen kiszállni, ha már mindent megtettél, akkor viszont nyugodt szívvel mehetsz. Szerintem sem vagy köteles élni, mert az élet csak egy lehetőség, de nem kötelesség és azt is tudom, hogy a depresszió a legszörnyűbb betegség, ami csak létezik. Én kétszer voltam az, egyszer az apám halála után, egyszer pedig egy gyógyszer miatt. Az ember csak nézi a falat órákon keresztül, anélkül, hogy egy darab gondolata lenne. Inkább a lábtörés, vagy bármi más, csak ez nem. Igaz, hogy nem fáj, de jobban meggyötör bárminél.

És ha gyógyíthatatlan beteg vagy ne törődj a szüleiddel, tedd meg bátran, mert ezt úgysem fogják egykönnyen feldolgozni, de írj nekik egy búcsúlevelet, hogy ne érezzék magukat felelősnek a történtekért.

Mindenképpen írd meg azt a levelet, segíteni fog tiszábban látni!

De mégegyszer mondom, nem tisztességes úgy feladni, hogy az ember nem tett meg mindent.

Csak egy barátom és a saját példámat tudom neked elmondani. A barátom a középsuliban volt osztálytársam. Csendes és visszahúzódó volt, nagyon vékony és sokszor fájt a hasa. Aztán a középsuli után olyan depressziós lett, hogy egymás után 6szor kísérelt meg öngyilkosságot. A 6. után a szülei nem csak pszichológushoz vitték meg pszichiátriára, hanem teljeskörű kivizsgálásra, és a végén kisült, hogy egy nagyon ritka lisztérzékenysége van és amiatt esett depresszióba. Azóta diétázik és esze ágában sincs öngyilkosnak lenni. Kár is lenne érte.

Az én példám még ennél is bizarrabb. A betegségem miatt a legkisebb behatásokra is nagyon érzékenyen reagálok. Egy fél pohár kóla és garantáltan nem alszom 30 órán keresztül. Viszont megtanultam élni ezzel. Ha érzem, hogy minden kedvem elszállt sütök banános-mogyorós muffint vagy veszek a tescoban somlóit és banánnal eszem. A kedvem azonnal visszatér.

Hidd el, ha valami nem sikerül, az általában azért van, mert nem próbáltuk eléggé. Kilenc hónapig tartott, míg megtaláltuk azt a gyógyszert, amivel sikerült elérni, hogy ne 23 órás ébrenlétekből és 5 óra alvásokból álljon az életem.

A bőröm alatt remegtek a sejtjeim a kimerültségtől, de végig tudtam csinálni, mert nem voltam depressziós.

Akár mi jön az életedbe, bármi történt meg tudod oldani,

ha már nem vagy depressziós.

Próbáld ki a keserűcsoki banán kombót. Ha nem használ, akkor nézz utána a Bach-féle virágterápiának, ha az sem segít kérj gyógyszeres segítséget orvostól, ha egy gyógyszer nem segít, keress másikat, ha az az orvos nem válik be menj máshová és ha tényleg sehol senki nem tud segíteni, akkor menthetetlen vagy és tedd meg. De amíg nem nyilvánítanak gyógyíthatatlannak, addig próbálkoznod kell!

Ha gonolod írhatsz nekem privátban is.

2010. febr. 5. 11:38
 27/93 anonim ***** válasza:
100%
Ugye nem a diploma munkadat irod? Bar jobb lenne, ha csak ahhoz kellenenek a valaszok. Amugy hol vagy?
2010. febr. 5. 11:42
 28/93 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképpen ne akarj meghalni. Hidd el, az élet szép, csak sajnos te még nem vetted észre. Persze most biztosan azt gondolod, hogy könnyű mondani, de próbáld tudatosan is észrevenni az élet szépségeit. Tutira nem egyszerű, de csak azért, mert igazából nem is akarjuk észrevenni. Nem vagy egy csodaklassz helyzetben, az biztos, de ne add ilyen könnyen fel. Szerintem, ha jó kapcsolatban vagy a családoddal, beszélj előbb velük. Ne akard elhagyni őket. Ha nem tudsz velük beszélni,mert csak ellenzik, de nem mondják, mi okod van rá, hogy ne végezz magaddal, menj pszichológushoz.
2010. febr. 5. 11:42
 29/93 anonim ***** válasza:
100%

"mások folyamatos bulizásából, az állandó szexizmusból, ezekből a szánalmasan viselkedő tinikből, netes „pózulásukból”, és ezt még sorolhatnám napokig. Ezek miatt (is) akarom befejezni ezt az egész sz@rt,"

Akkor már legyen tisztességes okod meghalni, de ezek miatt öngyilkosnak lenni több, mint szánalmas....

2010. febr. 5. 11:43
 30/93 anonim ***** válasza:
100%
beteg vagy.kérj segítséget,de ne csak itt!!
2010. febr. 5. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!