Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet elviselni a...

Hogyan lehet elviselni a pénztelenséget? Eddig ilyen soha nem fordult velem elő.

Figyelt kérdés
Sziasztok! A helyzet az, hogy férjem és én is nagyon jól keresünk, saját cégünk van, viszont a multi akiknek alvállalkozói vagyunk már több mint egy hónapja csúszik az utalással és a bankkártyáinkat is beinksszózták. Eddig kb. havi 6-700zerből gazdálkodtam, most még a hűtő is üres és tankolni sincs miből, az embereink is lázonganak a fizatésért.Egyfolytában veszekszünk és baszogatjuk egymást. nem is hittem, hogy a pénztelenség ennyire rányomhatja egy kapcsolatra a bélyegét.
2010. jan. 28. 13:12
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/159 anonim ***** válasza:
33%
14:13-as ez a fizetes nagyon nagy szegyen! Soha nem gondoltatok ra, hogy elkoltozzetek egy olyan orszagba ahol megfizetik a tudasotokat? Vagy a garzon lakasod miatt gondolom fajna a szived.
2010. jan. 28. 14:16
 52/159 anonim ***** válasza:
70%

Nem semmi az erdélyi lány története sem! :(

Bár nem ismerjük igazából az ottani árakat, de gondolom azért kevesebb lehet mint itt Bp-en például. Mert nálunk csak a fűtés és a villanyszámla havi 30 ezer (70 négyzetméteres tégla lakás, csakhát ugye a babával itthon vagyunk, fűtűnk, világítunk, megy a mikró, a mosógép, a porszívó).

2010. jan. 28. 14:17
 53/159 anonim ***** válasza:
70%
Persze hogy gondoltunk, de a parom "egyke" es a szulei nagyon betegek (anyos 75 eves apos 77eves) Naponta el kell oket latni - stb. elmentem volna mar reg, ha ez a helyzet nem igy alakul, de biztosan tudjatok hogy itt az emberek tobbsege nagy "lokalpatriota" es nehezen valtoztat. Nos mivel koztem es a ferjem kozott 16 ev kulombseg van, igy o is ragaszkodik itthon maradni a beteg szulei mellett. ez van...
2010. jan. 28. 14:20
 54/159 anonim ***** válasza:
79%

Most komolyan azért van ez a kérdés,hogy mindenki leírja hogy mennyi pénzből gazdálkodik???

Na papoljatok már neki hogy kellett volna.Ő nem hangya hanem tücsök........

A kérdésre....túl lehet élni,ha egymásra támaszkodtok és szeditek a mgne b6-ot:)És hidd el ha a legnagyobb bajból képesek vagytok viccet csinálni és a legsz@rabb helyzetben nevetni mindenen átsegít.Nekem a balaton parti büfém ment totál minuszba a nyáron egy hónapi szinte minden nap esett.Mégis tudtam ép ésszel ,hideg fejjel gondolkodni.

Kitartás.És gondolj arra ha veszekedtek akkor csak rosszabb lesz mert eggyel több gondot kell megoldani.

2010. jan. 28. 14:20
 55/159 anonim ***** válasza:
100%

Hogy lehet elviselni a pénztelenséget? Mindenki úgy ahogy tudja. Kár volt feltenni itt ezt a kérdést, hisz erre egy külsős ember nem tud választ adni. Tanácsokat tudunk adni, hogy hogy spórolj, de hogy hogy viseld el arra nem. Ha van több, akkor félre kell tenni az ilyen esetekre.

Adj el valamit vagy ott a zálog, gondolom a havi 6-7 kilóbol vettél valamit, amit most elzálogosíthatsz.

A kapcsolatotok meg elválik, hogy a rosszban is kitartotok e egymás mellett.

2010. jan. 28. 14:21
 56/159 anonim ***** válasza:
17%
Sokan írjátok, hogy miért nem tettek félre, hova lett az a pénz ami befolyt egy hónapban. Mi havi 1-1,5 milliót keresünk a párommal. De ez nem landol egyenesen a zsebünkben, mert ebből fent kell tartani a vállalkozást, fizetni kell a számláinkat, meg kell élni. Nem panaszkodunk, mert tény, hogy nagyon jól keresünk. Ettől függetlenül mi is elúszunk néha hó végén. Ha vállakozásod van, az bizony kiadásokkal is jár,amit sokan nem vesznek figyelembe.
2010. jan. 28. 14:31
 57/159 anonim ***** válasza:
36%
Úgy látom, itt mindenki le van pontozva, aki a kérdésre próbál meg válaszolni, és nem csak abból áll a hsz-e, hogy fújjj, gazdag szemét, megérdemled. Szánalmas, ez Mo! Gratulálni tudok csak.
2010. jan. 28. 14:39
 58/159 anonim ***** válasza:
100%

Én a párommal egy évig havi 68 ezerből éltünk ketten, plusz az azelőtt befogadott kutyánk és két macskánk. Sokáig azt hittem, ezt nem fogjuk kibírni. Az állatokat is féltettem nagyon, hogy nem fogjuk tudni eltartani őket. Minden forintot az élére rakosgattunk, de valahogy megvoltunk.

A szegénység (nagyon relatív fogalom!) olyasmi, mint az alkohol: nagyon előhozza az emberek igazi énjét!

Mi például nagyon összetartottunk a párommal.Ám saját tapasztalatból tudom, mennyire nem könnyű ilyenkor: például amikor vacak 200 ft-os kiadáson vitatkoznak az emberek, az igencsak meg tudja alázni a kapcsolatukat.

Mindezt úgy, hogy én jómódú családban nőttem fel. Mindig nehéz lejjebb adni, de senkinek sem lehetetlen.

Valahogy eszembe jutottak hirtelen a "csődbement,öngyilkos milliárdosok"...elképesztőek,nem?

2010. jan. 28. 14:54
 59/159 anonim ***** válasza:
88%

"Mi havi 1-1,5 milliót keresünk a párommal."

Akkor minek írod ki? Más sem azt írja ki, hogy én 300.000 Ft bruttót keresek.

annyit keresel amennyi megmarad az alkalmazottak fizetése és adózások után. Ezért tök fölös húznod az emberek agyát, hogy kiírod mennyi a bruttó bevétel.

A kérdező viszont valószínűleg nettó 6-700ezer Ft-ról bezsél, mert abból "gazdálkodott".

2010. jan. 28. 15:01
 60/159 anonim ***** válasza:
84%

14:54 vagyok.

Kérdezőnek: A milliárdosok nem rólatok jutottak eszembe!

2010. jan. 28. 15:01
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!