Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet elviselni a...

Hogyan lehet elviselni a pénztelenséget? Eddig ilyen soha nem fordult velem elő.

Figyelt kérdés
Sziasztok! A helyzet az, hogy férjem és én is nagyon jól keresünk, saját cégünk van, viszont a multi akiknek alvállalkozói vagyunk már több mint egy hónapja csúszik az utalással és a bankkártyáinkat is beinksszózták. Eddig kb. havi 6-700zerből gazdálkodtam, most még a hűtő is üres és tankolni sincs miből, az embereink is lázonganak a fizatésért.Egyfolytában veszekszünk és baszogatjuk egymást. nem is hittem, hogy a pénztelenség ennyire rányomhatja egy kapcsolatra a bélyegét.
2010. jan. 28. 13:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/159 anonim ***** válasza:
76%
Én úgy gondolom, hogy ha volt idő ,hogy havi 6-700 ezerből gazdálkodtál, akkor félre kellett volna tenni rosszabb időkre.Persze, a jót könnyű megszokni, de azért előre is kellene gondolkodni. Nem az irigység beszél belőlem. Mi 4 en élünk kb 210 ezer ft .-ból, és van pár millióm,abból,amit amit havonta félretettem, mondjuk ezt 22 évi házasságunk alatt.Tudom sokan élnek még ebből is kevesebből. lejjebb kell adni az igényeket, luxusra nem, vagy csak minimálisat költeni,hidd el bele lehet jönni a spórolásba....
2010. jan. 28. 14:01
 42/159 anonim ***** válasza:
76%

egy olyan cégnél ahol havonta 6-700e Ft maga a a profit(ugye jól mondom?, szal az amit zsebre tehetsz mint vállalkozó)

ott azért kellene lennie a cégben is pénznek, tartaléknak pár millió mindenképpen.

Nem szabad minden pénzt kivenni mindíg. Legalább 2-3havi tartaléknak kellene lenni, ezzel számolnia kell mindíg.

2010. jan. 28. 14:03
 43/159 anonim ***** válasza:
42%
Nem tudom feltűnt-e néhány válaszolónak, de nem az volt a kérdés, hogy MIT KELLETT VOLNA TENNIE az baj előtt, hanem hogy hogy lehet elviselni a pénztelenséget, illetve erre vonatkozó tanácsokat vár, és nem kioktatást.
2010. jan. 28. 14:04
 44/159 anonim ***** válasza:
73%

Hát elég sz*r ha lejjebb kell adni az igényeket.

A belsö érték is érték.

Biztos nem a pénz miatt jöttetek össze,és házasodtatok meg.

Ez a fontos!

2010. jan. 28. 14:06
 45/159 anonim ***** válasza:
70%

A kérdéseddel csak ott követted el a hibát, hogy kiírtad, mennyi a havi bevételetek. Persze, hogy mindenki le fog hurrogni, mert az átlag melós havi 100-at sem keres meg.

Ezen mi is keresztül mentünk, volt olyan idő, amikor kettőnk fizetése 350 körül volt, plusz amit a párom még megkeresett mellé (havi 50-100 átlagban). Aztán egyik pillanatról a másikra az ő fizetése a felére csökkent és az enyimből is levettek jócskán. Még most sem panaszkodhatunk, de már vége a régi "jóvilágnak".

És hogy hogy lehet elviselni. El KELL. Üljetek le és tervezzetek. Mennyi bevételetek marad, van-e egyáltalán most? Mennyi a kiadás. És itt nagyon vékonyan fogjon a ceruzátok, lássátok be, hogy a mostani helyzetben nem engedhetitek meg magatoknak a korábbi életszínvonalat. Egymást marni meg felesleges, bár tudom, nem könnyű, hiszen valakit okolni kell.

Szóval üljetek le egy üveg bor mellett és beszéljétek át!

2010. jan. 28. 14:07
 46/159 anonim ***** válasza:
87%

Minden döntés jo ,a lényeg hogy menyjen a hajó ;)

Én rengeteget keresek kevés munkával fiatalon és faszán élek nagy házba sokat utazok és élvezem az életemet , de azért ha bármi lenne én arra is felkésziülök a széfembe van 1000 g arany és 5 millio kézpénz pont a hasonlo esetekre mert a bankal lehet keresni de nem érdemes minden egyes forintodat ott tartani , szoval valahogy én sem tudlak sajnálni mivel az erösebb mindig a gyengébben marad fent ugylátszik most nálatok fordult ez a szerep :) N amindegy nekem jo neked nem szoval probálgasd a szegény életet és gyüjts befötesüvegbe apropénzt.

2010. jan. 28. 14:07
 47/159 anonim ***** válasza:
71%
14:07 vagyok, az természetesen enyémből, nem enyimből... :-)
2010. jan. 28. 14:08
 48/159 anonim ***** válasza:
30%
Azert olyan nagy szegenyseg sem lehet nalatok ha meg internetre is futja! Vagy a konyvtarbol netezel, mert ha igen, akkor ne haragudjal meg.
2010. jan. 28. 14:09
 49/159 anonim ***** válasza:
87%
Erdelyben elek, 26 eves vagyok es masodik eve ferjnel. (bocs az ekezetek hianyaert) Van egy sajat lakasom (garzon) abban lakunk a ferjemmel es osszese ( ketten) 85412 !!!! Ft.-nyi osszegbol elunk egy eve.Ami lejben ezerharomszaz lejnek felel meg. Es most jon az erdekes fele: En "szemelyzetis" vagyok egy Muveszeti liceumban, napi 8 orat dolgozom (ket diplomaval- egy pszihologia es egy kozigazgatas), a ferjem egy biztonsagi cegnel diszpecser ( nem tudom magyarabbul hogy mondjak ennek a mestersegnek:) es 500 lejt ( kb.32800 ft.-ot) keres havonta. Es meg elunk. Es nem is olyan borzasztoan rosszul...mint pl ebben a varosban a nagytobbbseg...Na ehhez mit szoltok?
2010. jan. 28. 14:13
 50/159 anonim ***** válasza:
85%

14:13 minden tiszteletem!

Bárcsak én is ilyen jól tudnék beosztani...:(

2010. jan. 28. 14:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!