Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet elviselni a...

Hogyan lehet elviselni a pénztelenséget? Eddig ilyen soha nem fordult velem elő.

Figyelt kérdés
Sziasztok! A helyzet az, hogy férjem és én is nagyon jól keresünk, saját cégünk van, viszont a multi akiknek alvállalkozói vagyunk már több mint egy hónapja csúszik az utalással és a bankkártyáinkat is beinksszózták. Eddig kb. havi 6-700zerből gazdálkodtam, most még a hűtő is üres és tankolni sincs miből, az embereink is lázonganak a fizatésért.Egyfolytában veszekszünk és baszogatjuk egymást. nem is hittem, hogy a pénztelenség ennyire rányomhatja egy kapcsolatra a bélyegét.
2010. jan. 28. 13:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/159 anonim ***** válasza:
64%
Mégis mit vettetek ti havi 6-700bőL? hogy gazdálkodtatok? ezt sehogy se nevezném gazdálkodásnak... Azt kell mondanom kb meg is érdemlitek ha semmmit se tettetek félre annyi pénzből.
2010. jan. 28. 13:31
 22/159 anonim ***** válasza:
65%

Felelossen kellett volna gondolkodnotok mindig is! Nem elkolteni a penzt minden honapban, hanem felrerakni nehezebb idokre!

Azert eleg nevetseges, hogy havi 6-700-bol most a hutotok is ures:)))

2010. jan. 28. 13:36
 23/159 anonim ***** válasza:
58%
Tipikus Magyar szokás az: irigység! ezek az emberek megdolgozztak a pénzért.a kérdező nem sajnáltatni akarta magát hanem rendes normális válaszokat kért! Most az a lényeg hogy megnyugodjatok. És szépen mindent helyre hozzni.. családtagok? Szülöktől nem kérhettek 1 kis kaját? Vagy egy kicsit segítsenek..
2010. jan. 28. 13:36
 24/159 anonim ***** válasza:
87%
Ahozz be kéne vallani,hogy rosszul ál a széna.
2010. jan. 28. 13:37
 25/159 anonim ***** válasza:
80%
utolsó előtti voltam: Máskor megtanultok egy kicsit fére tenni spórolni hiába kerestek ennyit ez egy lecke az életől!
2010. jan. 28. 13:40
 26/159 anonim ***** válasza:
70%
Most sajnaljunk? Vagy miert tetted fel a kerdest? Neked ugysem lehet egyszeru sporolasi tanacsokat irni, gondolom nem is ertened meg oket. Te, aki havi 600-700 osztottal be, sajat magad kell hogy rajojjel hogyan tudsz konnyiteni magatokon. Mi sajnos nem tudunk segiteni(((
2010. jan. 28. 13:41
 27/159 A kérdező kommentje:
MINT MÁR ELMONDTAM, VAN SPÓROLT PÉNZÜNK, DE BEINKASSZÓZTÁK!!!! A gyengébbek kedvéért: pl. apeh ráterheli az összeget a bankszámlára, és így nem lehet levenni a pénzt.
2010. jan. 28. 13:42
 28/159 anonim ***** válasza:
73%

Szia, én megértelek. Én havi 300 ezret kerestem sok-sok éven át, most Gyed-en vagyok, a havi jövedelmem a családi pótlékkal együtt 95 ezer Ft. A férjemnek is jó munkája volt, havi 200-250 ezer volt neki is. Mázlink volt, mert ezen évek alatt pont építkeztünk, így minden fizetésünk a házba ment, így szerencsénkre nem kellett sokmilliós hitelt a nyakunkba venni. Mikor kész lett a ház, még utazgattunk is kicsit a nagyvilágban, hisz "megengedhettük" magunknak.

Annyiban is szerencsénk volt, hogy mindketten elég spórolósak vagyunk, és félretenni is tudtunk. Most itt a pici, és a férjem jövedelme is kb. havi 120 ezer.. Szóval 200 ezerből gazdálkodunk, az eddigi 500-600 ezer helyett, de sejtettük, hogy egyszer ez bekövetkezik, tudtam, hogy a kánaán nem fog örökké tartani.

Amúgy több mint tíz éven át volt ez a "jó szériánk" fizetésileg. Úgy érzem, nem volt hiábavaló, mert az, hgoy nincs hitelünk, felér egy ajándékkal.

Most sokkal visszafogottabban élünk. Megnézzük mindennek az árát, és csak a legszükségesebb dolgokat vesszük meg, meg hát persze a picinek mindent, amire szüksége van. A félretett pénzemből már így is fogyott, de nagyon vigyázok, hogy csak akkor nyúlok hozzá, ha minden kötél szakad (pld. a közüzemi számláink jól megugrottak, mióta itthon vagyok a kicsivel).

Meg fogjátok találni a kiutat ebből, és hozzá lehet szokni a kevesebből való gazdálkodáshoz is, hidd el, és én ettől még csak boldogtalanabb sem vagyok.

Hány évesek vagytok? És mennyi maradt a havi bevételetek?

2010. jan. 28. 13:45
 29/159 anonim ***** válasza:
70%

hééééééééééé

azért nem hülye az aki nem tudja pontosan mit jelent a beinkasszózták szó.Márcsak azért se hülye mert igazából ilyen szó nincs is

2010. jan. 28. 13:46
 30/159 anonim ***** válasza:
55%

Kérdező,

Ne erölködj. Meglátták a havi 6-700ezres bevételeteket és elöntötte valami az agyukat...nem olvassák végig a kommenteket.

Tanácsként annyit, hogy próbáljátok meg tényleg nem egymást marni a pároddal, mert az nem megoldás. A multinak nézzetek utána, mi a helyzet velük. Ügyvéddel felszólító levél, végső esetben felszámoltatási kérvény. Lehet multi ellen is felszámolást kérni.

Addig próbáljatok meg az Apeh-kal is egyeztetni, nincs valami részletfizetési lehetősége, vagy valami hasonló.

Ha minden esélytelen tényleg a család vagy a barátok maradnak.

Kitartást!

2010. jan. 28. 13:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!