Hogyan lehet elviselni a pénztelenséget? Eddig ilyen soha nem fordult velem elő.
Felelossen kellett volna gondolkodnotok mindig is! Nem elkolteni a penzt minden honapban, hanem felrerakni nehezebb idokre!
Azert eleg nevetseges, hogy havi 6-700-bol most a hutotok is ures:)))
Szia, én megértelek. Én havi 300 ezret kerestem sok-sok éven át, most Gyed-en vagyok, a havi jövedelmem a családi pótlékkal együtt 95 ezer Ft. A férjemnek is jó munkája volt, havi 200-250 ezer volt neki is. Mázlink volt, mert ezen évek alatt pont építkeztünk, így minden fizetésünk a házba ment, így szerencsénkre nem kellett sokmilliós hitelt a nyakunkba venni. Mikor kész lett a ház, még utazgattunk is kicsit a nagyvilágban, hisz "megengedhettük" magunknak.
Annyiban is szerencsénk volt, hogy mindketten elég spórolósak vagyunk, és félretenni is tudtunk. Most itt a pici, és a férjem jövedelme is kb. havi 120 ezer.. Szóval 200 ezerből gazdálkodunk, az eddigi 500-600 ezer helyett, de sejtettük, hogy egyszer ez bekövetkezik, tudtam, hogy a kánaán nem fog örökké tartani.
Amúgy több mint tíz éven át volt ez a "jó szériánk" fizetésileg. Úgy érzem, nem volt hiábavaló, mert az, hgoy nincs hitelünk, felér egy ajándékkal.
Most sokkal visszafogottabban élünk. Megnézzük mindennek az árát, és csak a legszükségesebb dolgokat vesszük meg, meg hát persze a picinek mindent, amire szüksége van. A félretett pénzemből már így is fogyott, de nagyon vigyázok, hogy csak akkor nyúlok hozzá, ha minden kötél szakad (pld. a közüzemi számláink jól megugrottak, mióta itthon vagyok a kicsivel).
Meg fogjátok találni a kiutat ebből, és hozzá lehet szokni a kevesebből való gazdálkodáshoz is, hidd el, és én ettől még csak boldogtalanabb sem vagyok.
Hány évesek vagytok? És mennyi maradt a havi bevételetek?
hééééééééééé
azért nem hülye az aki nem tudja pontosan mit jelent a beinkasszózták szó.Márcsak azért se hülye mert igazából ilyen szó nincs is
Kérdező,
Ne erölködj. Meglátták a havi 6-700ezres bevételeteket és elöntötte valami az agyukat...nem olvassák végig a kommenteket.
Tanácsként annyit, hogy próbáljátok meg tényleg nem egymást marni a pároddal, mert az nem megoldás. A multinak nézzetek utána, mi a helyzet velük. Ügyvéddel felszólító levél, végső esetben felszámoltatási kérvény. Lehet multi ellen is felszámolást kérni.
Addig próbáljatok meg az Apeh-kal is egyeztetni, nincs valami részletfizetési lehetősége, vagy valami hasonló.
Ha minden esélytelen tényleg a család vagy a barátok maradnak.
Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!