Tényleg én vagyok a szemét, amiért szeretném, ha a férjem kevesebb gyerektartást fizetne az exnejének?
Az exe 100ezret kap havonta egy ovis gyerek után. Plusz az övé maradt a lakás, aminek a teljes törlesztőjét szintén a férjem fizeti.
Eddig nem zavart a dolog, de most hogy a közös gyerekünket várom, most már azért egyre kevésbé tetszik.
És nem, nem a gyerekkel van bajom. Hanem azzal, hogy mi egy kétszobás, elég lepukkant panelben lakunk, és így, hogy a férjem ennyi pénzt "kidob az ablakon" havonta, esélyünk se lesz normális lakást venni ehelyett. Pedig nagyon kellene egy legalább háromszobás, hogy a férjem lányának legyen külön szobája, ne pedig egy pici lyukba legyenek összezárva a kicsivel, amikor itt van nálunk a nagy.
Meg egyébként is, az ex egy újépítésű, szuperjó lakásban mereszti a seggét, aminek csak a rezsijét fizeti, a hitelt nem.
Nekünk is jól jönne, ha a férjem a félmilliós nettójából 400ezret hozna haza 300ezer helyett.(Főleg amíg itthon leszek a babával.)
Azt gondoltam, csökkentetni kellene a 100ezres gyerektartást a felére, egy gyerek után az még mindig korrekt. Plusz a hiteltörlesztőnek is csak a felét kéne fizetnie, az exére eső részt nem. Így a havi 200ezres fix kiadásból mindjárt csak havi 100ezer lenne, 50 a gyerekre és 50 a hitelre.
Tényleg én vagyok a gonosz, szívtelen boszorkány, amiért ezt szeretném?
Kérdező!
Megkérdezhetem, hogy te mennyit teszel bele a családi kasszába?
Én is kíváncsi vagyok, hogyha a 300ezret kevesli a kérdező a családi kasszában ő vajon mennyit tett hozzá havonta, mielőtt teherbe esett?
Átlag családban ketten keresnek összesen ennyit.
100 Ezer Ft tényleg elég sok, de (és most nagyon csúnyán le leszek pontozva, de akkor is leírom) ennyi fizetés mellet korrekt. Az nem lenne fair, ha az ex annyit kapna mint amennyi nektek marad (tehát a fizetése felét), de így még bele fér... Ha kiszámolod a nagyobbik gyerek kb. annyit kap amennyit a közös gyermeketek is! Az a + ami marad az "neked" marad, kb. annyi amennyi a két gyerekre fejenként.
Szerintem az nem biztos, hogy megoldás lenne, ha csökkentenétek az adott összeget, mert ha a nagy gyerkőc így is szakadt ruhákba jár gondold el mi lenne akkor... És egyébként ne nézd le a pedagógusokat! Nekem az apukám tanár és rengeteget dolgozik.
Mindössze annyi a megoldás, hogy nem maradsz otthon a babyvel 3 évig, hanem elmész dolgozni egy kevés idő elteltével... Sajnálom, de nem lehet minden úgy, ahogy szeretnénk. :/
Egyébként az a pénz amit a férjed keres oké, hogy közös, de milyen az már, hogy a munka gyümölcsén közösködtök, de a fáradalmain nem?
A férjed annyi pénzt költ a gyermeke tartására és lakhatására (mert abban a házban lakik a gyerek is aminek fizeti a hitelét) amennyit jónak lát, te ezen problémáival együtt fogadtad el azt a gyűrűt, szóval most már késő siránkozni!
Ez szerintem sem indokolt, en is sokallom de ez kb.semmi ahhoz h az en ferjem 3000 fontot fizet gyerektartasra ami majdnem egymillio forintra atszamitva:-))))
Engem nem zavar, legyen boldog vele tudjuk h az egeszet magara kolti de ezek olyan dolgok amik ellen tul sok dolgot nem tehetsz:-)))Nalunk a birosag itelt meg ennyit a ferjem fizuja utan.Szerintem emlitsd meg a efrjednek h legalabb a bitelnek csak a felet fizesse:-))
Ezen egyebkent probalj ne morogni, mert lehet h uj lakast nem tudtok venni, de el tudtok mashova koltozni alberletbe:-))))Szoval az elet nem olyan szornyu am csak alternativakat kell talalni es okosan, higgadtan atbeszelni a dolgokat:-))
Sok sikert hozza:-))
Nettó 500 eFt-os fizetésből 100 eFt gyerektartás teljesen korrekt összeg. Egy normális szülő nem elégszik meg azzal, hogy a saját gyereke éppen csak elvegetál, ha megteheti, hogy jobb életszínvonalat biztosítson neki, akkor megteszi. Az anya közalkalmazotti fizetésével együtt sem hiszem, hogy luxus dolgokra futja nekik. Ennyi pénz arra elég, hogy szépen, tisztességesen éljenek.
A hitel fizetéséről ennyi információból nem lehet véleményt alkotni. Nem tudjuk, hogy történt a vagyonmegosztás. Nem tudjuk, hogy azt a lakást miből vették, jelenleg kik és milyen arányban a tulajdonosai. Nem tudjuk milyen egyéb vagyontárgyak voltak még. Simán lehet, hogy valójában a teljes hiteltörlesztést az exfeleségnek kellene fizetni, de az is, hogy jogos, hogy az egészet a férj fizeti, mert pl. ő ennek fejében egyéb vagyontárgyakat kapott a vagyonmegosztás során. Persze a két véglet között is lehet valahol az igazság.
Mindezeknek nincs is igazából jelentősége, mert mindegy mi járna a jogszabályok szerint, ha ő többet akar fizetni, akkor megteheti.
Nyilván te megpróbálhatod rábeszélni másra, de a kérdésből gondolom, hogy ez már megtörtént és falba ütköztél, hiszen valaki szemétnek, gonosznak és szívtelen boszorkánynak nevezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!