Tényleg én vagyok a szemét, amiért szeretném, ha a férjem kevesebb gyerektartást fizetne az exnejének?
Az exe 100ezret kap havonta egy ovis gyerek után. Plusz az övé maradt a lakás, aminek a teljes törlesztőjét szintén a férjem fizeti.
Eddig nem zavart a dolog, de most hogy a közös gyerekünket várom, most már azért egyre kevésbé tetszik.
És nem, nem a gyerekkel van bajom. Hanem azzal, hogy mi egy kétszobás, elég lepukkant panelben lakunk, és így, hogy a férjem ennyi pénzt "kidob az ablakon" havonta, esélyünk se lesz normális lakást venni ehelyett. Pedig nagyon kellene egy legalább háromszobás, hogy a férjem lányának legyen külön szobája, ne pedig egy pici lyukba legyenek összezárva a kicsivel, amikor itt van nálunk a nagy.
Meg egyébként is, az ex egy újépítésű, szuperjó lakásban mereszti a seggét, aminek csak a rezsijét fizeti, a hitelt nem.
Nekünk is jól jönne, ha a férjem a félmilliós nettójából 400ezret hozna haza 300ezer helyett.(Főleg amíg itthon leszek a babával.)
Azt gondoltam, csökkentetni kellene a 100ezres gyerektartást a felére, egy gyerek után az még mindig korrekt. Plusz a hiteltörlesztőnek is csak a felét kéne fizetnie, az exére eső részt nem. Így a havi 200ezres fix kiadásból mindjárt csak havi 100ezer lenne, 50 a gyerekre és 50 a hitelre.
Tényleg én vagyok a gonosz, szívtelen boszorkány, amiért ezt szeretném?
Teljesen le vagyok döbbenve hogy a válaszadók milyen gusztustalan stilusban válaszolank a kérdezőnek.. Ez jellemző a magyarokra, nincs még egy ilyen nép az biztos!
Én igazat adok neked kedves kérdező mivel volt egy exem akinél ugyanez volt a helyezet mint nálatok csak kicsit extrémebben.
Elvált egy gyerekes férfi, külföldön éltünk, dolgoztunk. Szintén 100.000-ret fizetett gyerektartàs cimen, külföldön felvett személyi hitelbôl magyarorszàgon vett egy 2 szobàs lakàst nekik aminek a törlesztôjét szintén fizette illetve havonta a telefonok, kell egy ùj tûzhely, kanapé, a gyerek angliàba szeretne menni de én is elkisérném persze, tànciskola, elveszett a yorki sétàlàs közben küldjünk 100.000 ret egy ùjra. Ezen kivül a telefonszàmlàjàt mi fizettük mert ô minket hivogat és dràga, de még az utolsò tamponjàt is mi àlltuk.
Szóval lehet hőbörögni hogy szar szemét a kérdező, de azért el kellene gondolkozni hogy mindenki szeretne kicsit előrébb jutni, fejlődni, nagyobb lakásba költözni stb és nem egy helyben topogni mert van egy lehúzós ex akit el kell tartani. Mert itt ezzel van a legnagyobb gond hogy nem a gyerekre költik a pénzt hanem önmaguk kényelmére és olykor luxuscikkekre.
Hat nem olvastam el az osszes választ.
A kulonelo szulo pénzben, a gondozó szulo természetben koteles a gyermeket ellátni. Belekerulhet egy gyerek havi 100ezerbe, az igaz. Lehet ra annyit költeni, ha van miből es nem kell figyelni a számokra. Nade az itt feltűnt valakinek, hogy apa adja a havi 100at egyedul? Anyuka kap meg melle 13700 családipotlékot, tehat 113700 forint jon ajándékba es o melle meg semmit nem keresett akkor. Ez mennyire reális? Es az, hogy o 130ezret keres, miközben a gyerektartas, ami jo esetben a gyerek költségeinek felet volna hivatott fedezni 100ezer? Hol tesz melle annyit? Sehol.
Az atlag tartasdij egy gyerekre 25-30e, a jo tartasdij 50. A 100tobb, mint a minimalber, könyörgöm. Hol reális ez? Sehol.
A birosag lecsökkenti a tartasdijat a születendő gyermek miatt, de ezt kérni kell. Egy ember kérheti, kerdezo, a ferjed. De miután azt írtad, nem birosagi döntés, hanem magátol fizet ennyit, a ferjeddel kellene beszélni.
Álljon ez a kérdés itt tanulságul a sok libának, aki más férjét nyúlja le, aztán sipákol. Jaja persze tudom, ti is már a válás után ismerkedtetek meg...
Neked kérdező semmi jogod nincsen a volt feleség pénztárcájában turkálni, hogy műkörmösre vagy mire költi azt a 100 ezret. Senkit nem érdekel a te nyomorod. Az ex feleség abban a lakásban lakott a férjjel meg a gyerekkel, és h akkora kiadásaik voltak a szép lakás miatt, akkor nehogy már miattad meg a te gyereked miatt költözzön el ő a gyerekével mert apa lelépett. És képzeld, lehet költeni egy ovisra havi százezret. Mi is költünk, mert pl magánoviba jár és ha a férjem úgy döntene, hogy új család kell neki, akkor is továbbra is oda járatná ezt a gyerekét, mert nem fogja tőle elvenni a megszokott színvonalát. Lehet keresni szabad férfit. Jaaa, hogy nincs mindenkinek félmilliós nettója? Ennek van, csak az a fránya volt feleség ne lenne...Ocsmány.
Álljon ez a kérdés itt tanulságul a sok libának, aki más férjét nyúlja le, aztán sipákol. Jaja persze tudom, ti is már a válás után ismerkedtetek meg...
Neked kérdező semmi jogod nincsen a volt feleség pénztárcájában turkálni, hogy műkörmösre vagy mire költi azt a 100 ezret. Senkit nem érdekel a te nyomorod. Az ex feleség abban a lakásban lakott a férjjel meg a gyerekkel, és h akkora kiadásaik voltak a szép lakás miatt, akkor nehogy már miattad meg a te gyereked miatt költözzön el ő a gyerekével mert apa lelépett. És képzeld, lehet költeni egy ovisra havi százezret. Mi is költünk, mert pl magánoviba jár és ha a férjem úgy döntene, hogy új család kell neki, akkor is továbbra is oda járatná ezt a gyerekét, mert nem fogja tőle elvenni a megszokott színvonalát. Lehet keresni szabad férfit. Jaaa, hogy nincs mindenkinek félmilliós nettója? Ennek van, csak az a fránya volt feleség ne lenne...Ocsmány.
Igen, a válás után ismerkedtünk meg. Az exnej akart válni, miután csak az nem próbálta fel a városban, aki nem akarta.
Engem meg az ő nyomora nem érdekel, miért nem választott normális szakmát, akkor el tudná tartani normális életszínvonalon a gyerekét anélkül, hogy másokon kéne élősködnie. Vagy ne szült volna, ha koszos 130ezerből él. És még szép hogy apuci lelépett, ha anyuci fűvel-fával megcsalta.
Arról meg nem is beszélve, hogy az a lakás, amiben a seggét növeszti, sokkal inkább a férjemet illeti mint őt, ha már a férjem fizeti a kikapós exasszonykája hitelét is. Szóval hol érdekel engem az ex, igenis cuccoljon el a férjem lakásából, ha másra nem volt képes a házassága alatt mint vadidegen férfiak péniszét magába dugdosni.
Huha!
Nem olvastam el a valaszokat bocsi tul sok :D szoval lehet hgoy mar irtak..
100E az KIB...OTT SOK! mire megy el ennyi? ferjed helyeben szamlak kernek mindenrol...
egy gyerek? 100E? mit vesz neki belole? mert ha evvege elott lenne ( suli) akkor azt mondam hogy oke,rendbe,1-2x jol van megtehetjuk bekell iratni a gyereket a suliba,megvenni mindent neki.. de minden honapban? plusz a hitel? plusz o kap minden francot? 300E forint!!!!! helyedben leulnek a ferjemmel,megmondanam hogy figyu,itt a gyerek nemsoka megszuletik,bekell neki vasarolni,ruha,pelus,kisagy,mittom en mi,nem 2 forint. a hitel fele jolvan,a masikat fizesse o,a gyerektartasnak is a fele BOVEN eleg.. meg 50E is sok..
100E jo,adjon neki annyit,de ebbol fedezze a hitelt is...
hat kerdezo... kezdesz egyre kevesbe szimpatikus lenni a valaszaiddal... pedig en alapvetoen neked adok igazat, rengeteg ez az osszeg...
de azert nem kell mindenfele budos k..nak elmondani az exet, meg ha az is...
ha a ferjed szerint ez igy teljesen normalis, akkor ez nem az o hibaja?? hulye lenne a volt feleseg nem elfogadni, ha talcan nyujtja neki a ferjed!! miert nem a ferjeden kered szamon?? sot!! miert nem beszeltetek ezt akkor meg, amikor megismerkedtetek, osszehazasodtatok??
"Miért mondja mindenki, hogy egy óvodás nem került havi 100-ba? Simán belekerülhet. Az enyém magánoviba jár (nem azért, mert az én igényem, hanem mert nem vették fel államiba), havi sport, kaja, el is ment a 100."
Nem azt mondják,hogy nem lehet elkölteni egy milliót is el lehet havonta költeni de nem kell. Én gyerekem is járhatna pl taxival iskolába,akkor még az iskolába járás költségét sem fedezné.
Konkrétan fizeti válás után a nő lakását amit soha nem lesz férjedé. Persze saját törlesztőjét fizesse is a volt férj de exét 100 ezres gyerektartás mellett ne. Mondjuk exnek is elég vastag a bőre,hogy ez nem zavarja.
Akik meg válással fenyegetik kérdezőt nem tudom mit akarnak hisz kérdező csak jól jönne ki belőle ayagilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!