Tényleg én vagyok a szemét, amiért szeretném, ha a férjem kevesebb gyerektartást fizetne az exnejének?
Az exe 100ezret kap havonta egy ovis gyerek után. Plusz az övé maradt a lakás, aminek a teljes törlesztőjét szintén a férjem fizeti.
Eddig nem zavart a dolog, de most hogy a közös gyerekünket várom, most már azért egyre kevésbé tetszik.
És nem, nem a gyerekkel van bajom. Hanem azzal, hogy mi egy kétszobás, elég lepukkant panelben lakunk, és így, hogy a férjem ennyi pénzt "kidob az ablakon" havonta, esélyünk se lesz normális lakást venni ehelyett. Pedig nagyon kellene egy legalább háromszobás, hogy a férjem lányának legyen külön szobája, ne pedig egy pici lyukba legyenek összezárva a kicsivel, amikor itt van nálunk a nagy.
Meg egyébként is, az ex egy újépítésű, szuperjó lakásban mereszti a seggét, aminek csak a rezsijét fizeti, a hitelt nem.
Nekünk is jól jönne, ha a férjem a félmilliós nettójából 400ezret hozna haza 300ezer helyett.(Főleg amíg itthon leszek a babával.)
Azt gondoltam, csökkentetni kellene a 100ezres gyerektartást a felére, egy gyerek után az még mindig korrekt. Plusz a hiteltörlesztőnek is csak a felét kéne fizetnie, az exére eső részt nem. Így a havi 200ezres fix kiadásból mindjárt csak havi 100ezer lenne, 50 a gyerekre és 50 a hitelre.
Tényleg én vagyok a gonosz, szívtelen boszorkány, amiért ezt szeretném?
Tudod, van egy mondás, mi szerint ha ott állunk a híd előtt, majd eldöntjük, hogy át akarunk-e menni rajta.
Addig fölösleges ilyesmin aggódni, hogy tudsz-e második gyereket vállalni, amíg az első sem született meg. Addig még nagyon sok minden történhet veletek. Lehet nem is lesz már állása a férjednek. A mai világban ezt igen nehezen lehet megjósolni előre.
Ha közösen, majd tényleg akartok másikat, akkor lehet a férjed is el fog gondolkodni a jelenlegi lakáshelyzeteteken. Hidd el az a születendő gyermeketek pedig nem fogja érezni, hogy a kiságy használt-e alatta vagy sem. Mi is ott spórolunk ahol tudunk, hogy másra is jusson. (pl. konyhabútorra)
Ha veszélyeztetett terhes vagy, akkor is kapsz táppénzt aztán TGYÁS-t 6 hónapig, mellette családi adókedvezményt, családi pótlékot, aztán a max GYED a gyerek 2 éves koráig is 110ezer körül van.
Ezekkel az összegekkel mi van? Miért nem számolod bele? Netán te is körmösre költöd, vagy nem dolgoztál normálisan és nem járnak?
Nem csak az apára kéne tolni minden kiadást, rendes dolgozó nőnek van normál bevétele (TGYÁS,GYED, családi)a gyerek 2 éves koráig. Ezt mind félrerakhatnátok, havonta legalább 100-at.
Ha pedig nem dolgoztál előtte, akkor nem értem milyen jogon szólód le az exet, hogy "csak tanítónő". Legalább ő csinál valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!