Tényleg én vagyok a szemét, amiért szeretném, ha a férjem kevesebb gyerektartást fizetne az exnejének?
Az exe 100ezret kap havonta egy ovis gyerek után. Plusz az övé maradt a lakás, aminek a teljes törlesztőjét szintén a férjem fizeti.
Eddig nem zavart a dolog, de most hogy a közös gyerekünket várom, most már azért egyre kevésbé tetszik.
És nem, nem a gyerekkel van bajom. Hanem azzal, hogy mi egy kétszobás, elég lepukkant panelben lakunk, és így, hogy a férjem ennyi pénzt "kidob az ablakon" havonta, esélyünk se lesz normális lakást venni ehelyett. Pedig nagyon kellene egy legalább háromszobás, hogy a férjem lányának legyen külön szobája, ne pedig egy pici lyukba legyenek összezárva a kicsivel, amikor itt van nálunk a nagy.
Meg egyébként is, az ex egy újépítésű, szuperjó lakásban mereszti a seggét, aminek csak a rezsijét fizeti, a hitelt nem.
Nekünk is jól jönne, ha a férjem a félmilliós nettójából 400ezret hozna haza 300ezer helyett.(Főleg amíg itthon leszek a babával.)
Azt gondoltam, csökkentetni kellene a 100ezres gyerektartást a felére, egy gyerek után az még mindig korrekt. Plusz a hiteltörlesztőnek is csak a felét kéne fizetnie, az exére eső részt nem. Így a havi 200ezres fix kiadásból mindjárt csak havi 100ezer lenne, 50 a gyerekre és 50 a hitelre.
Tényleg én vagyok a gonosz, szívtelen boszorkány, amiért ezt szeretném?
1. Az első házasságából származó gyerekhez és a gyerektartáshoz semmi közöd. Ahhoz sincs közöd, hogy a férjed hogyan támogatja a volt nejét.
2. Minek mentél olyan férfihez, akinek már van családja egy másik nővel? Kezdtél volna szingli pasival, nem kéne most sírnod.
3. 300ezer forintból ki lehet jönni egy kis családnak. TE mit teszel az új lakás árához?
"Nehogy már azért ne lehessen gyerekem, mert a férjem fiatalon hozott egy rossz döntést, és elvett egy hülye pi.csát, aki totál életképtelen egyedül.
Vagy szerinted én ne szüljek soha csak azért, mert a férjemnek van már egy gyereke? Nem a gyerekkel van bajom, én azt is felajánlottam, hogy vegyük magunkhoz és neveljük mi. De a férjem nem akarja."
Miért nem kerestél egy olyan apát a gyerekednek, akinek nincs már egy másik gyereke?
Ez a te hibád, ne a férjed hibáztasd, hogy ő kit vett el korábban.
"Hat szerintem meg a kerdezonk igaza van. Megis mi a bubanatnak kellene 100.000 ft havonta egy ovis gyereknek!!!!"
Teljesen mindegy, hogy mire kell. Lehet, hogy az exfeleség félreteszi a gyereknek később. Hótt mindegy. A kérdező férje ugyanis ENNYIT AKAR FIZETNI, és vérlázítóan gusztustalan, hogy mások ezt kifogásolják. Kérdező, ne a férjed keresetéből akarj másik lakást venni, hanem a saját pénzedet is tedd hozzá!
"Nehogy már azért ne lehessen gyerekem, mert a férjem fiatalon hozott egy rossz döntést"
Ha a kérdezö havi 800-900 ezer Ft-os jövedelem mellett AZÉRT nem tud (egy vagy több) gyereket vállalni, mert ebböl 100ezer az elözö gyereknek jut, akkor ott nem a gyerektartás összegével, hanem a kérdezövel van baj.
Ezt miért nem a férjeddel beszéled meg? Mi itt mit tudunk segíteni?
Én azt mondanám támogassa természetben a gyereket, ha pl. nálatok van vigyétek el vásárolni, vegyetek neki ruhát, könyvet, játékot, akármit, készpénzben pedig csak úgymond a gyerek rezsijének/étkeztetésének felét adja oda. Vagy esetleg a gyerek nevére nyit egy bankszámlát és oda teszi a többi pénzt, így anyuka nem tudja lenyúlni.
De ezt mondjuk azelőtt kellett volna megbeszélni, hogy ti gyereket vállaltok...
109, az nem tűnik fel, hogy így is többszázezer forintból gazdálkodhatnak?
És az nem tűnik fel, hogy a férfi szerint ez így rendben van?
Ha a kérdezőnek nem tetszik, keressen másik férfit, addig pedig a négyszázezres nettójából kell nyomorognia száraz kenyéren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!