Tényleg én vagyok a szemét, amiért szeretném, ha a férjem kevesebb gyerektartást fizetne az exnejének?
Az exe 100ezret kap havonta egy ovis gyerek után. Plusz az övé maradt a lakás, aminek a teljes törlesztőjét szintén a férjem fizeti.
Eddig nem zavart a dolog, de most hogy a közös gyerekünket várom, most már azért egyre kevésbé tetszik.
És nem, nem a gyerekkel van bajom. Hanem azzal, hogy mi egy kétszobás, elég lepukkant panelben lakunk, és így, hogy a férjem ennyi pénzt "kidob az ablakon" havonta, esélyünk se lesz normális lakást venni ehelyett. Pedig nagyon kellene egy legalább háromszobás, hogy a férjem lányának legyen külön szobája, ne pedig egy pici lyukba legyenek összezárva a kicsivel, amikor itt van nálunk a nagy.
Meg egyébként is, az ex egy újépítésű, szuperjó lakásban mereszti a seggét, aminek csak a rezsijét fizeti, a hitelt nem.
Nekünk is jól jönne, ha a férjem a félmilliós nettójából 400ezret hozna haza 300ezer helyett.(Főleg amíg itthon leszek a babával.)
Azt gondoltam, csökkentetni kellene a 100ezres gyerektartást a felére, egy gyerek után az még mindig korrekt. Plusz a hiteltörlesztőnek is csak a felét kéne fizetnie, az exére eső részt nem. Így a havi 200ezres fix kiadásból mindjárt csak havi 100ezer lenne, 50 a gyerekre és 50 a hitelre.
Tényleg én vagyok a gonosz, szívtelen boszorkány, amiért ezt szeretném?
"Egyébként még ez a lepusztult kéglink se lenne, ha én is minden hónapban kivettem volna 200ezret a kasszából. Szóval rohadtul nem jogos, hogy a férjem exe ennyit kap. Nem azért tanultam és nem azért dolgoztam, amíg tudtam, hogy az a semmirevaló nőszemély jól éljen, mi meg nyomorogjunk egy 50 négyzetméteres panelban."
Kérdező, egyre unszimpatikusabb vagy.
"Apukának eddig egy gyereke volt, mostantól kettő lesz, ergo az elsőnek kevesebb fog jutni. Ugyanúgy a másodiknak is."
Tudod mit? A legigazságosabb, ha a férjed fizetését kettéosztjátok. Az egyik fele az exfeleségé, és a gyereké, a másik a tied és a közös pulyáé. És akkor pont fele-fele jut.
De azt ne feledd, hogy a közös pulya fog élni az apjával, míg a másik gyerek nem. Tehát az igazságosság jegyében egy hétig a férjed a volt feleséggel legyen és a gyerekével, és egy hetet a tieddel.
Kérdező, szégyelld magad. Igaza van a nővérednek, szívtelen, gonosz boszorkány vagy.
A férjed előző gyerekével kapcsolatos ügyekbe pedig ne szólj bele, mert semmi közöd hozzá. Az egy másik család, nem a te családod.
"Bár ő elvált anyuka, ìgy nyilván elfogult. Ahogy az itt válaszolók többsége is."
Bammeg, te meg magad felé vagy elfogult, mint az új feleség! Ne legyél már ennyire idióta!
"A legigazságosabb, ha a férjed fizetését kettéosztjátok. Az egyik fele az exfeleségé, és a gyereké, a másik a tied és a közös pulyáé. És akkor pont fele-fele jut. "
Apuka meg 400 ezres fizetés mellett éhen hal,és megy a híd alá, vagy hogy képzeled?
"De azt ne feledd, hogy a közös pulya fog élni az apjával, míg a másik gyerek nem. Tehát az igazságosság jegyében egy hétig a férjed a volt feleséggel legyen és a gyerekével, és egy hetet a tieddel."
Az, hogy lepulyázod a még meg sem született gyereket, az téged minősít, nem is kommentálnám. A volt feleségnek megvolt a lehetősége akár évi 365 napot, 0-24ben a gyereke apjával tölteni. Ezt bizony ő cseszte el akkor, amikor minden jöttment pasasnak aláfeküdt, szóval csak magának köszönheti, hogy az ő gyereke mellett nem lesz ott mindig az apja. Nehogymár az is az én hibám legyen, hogy az a nő egy olcsó ri.ba.nc.
Az meg tök jó, hogy kiemelsz egy mondatot az írásomból és bemásolod ide. De akkor szíveskednél válaszolni rá, hogy ez a szitu mégis miben más, mintha apa és anya együtt élnek, és úgy jön a második, közös gyerek? Akkor is kevesebb jut az elsőnek, de az úgy persze rendben van. Miért? Akkor ennyi erővel mindenkinek csak egy gyereke legyen, mert ha lesz egy másik is, akkor az első hiányt fog szenvedni valamiben.
Úgy képzelem, hogy a fizu fele az egyik családé, a másik a kérdezővel közös családé. Ha már igazságosságról beszél a kérdező, akkor ez az igazságos :)
A férj a kérdező családjával van, de legalább a jövedelem kétfelé megy.
PS. Ironikus vagyok, hisz az elvált apukák sem a hiányukat, sem a gyermek ellátását sem tudják kompenzálni a gyerektartással, és azért is roppant gusztustalan a kérdező, mert pontosan tudja, hogy a közös pulyának sokkal több jut majd a férjből és a férj jövedelméből, mint az első gyereknek, de nem nyugszik, és még többet el akar venni. Hányingert kapok az ilyen mocskos nőktől, mint a kérdező.
A férjed előző gyerekével kapcsolatos ügyekbe pedig ne szólj bele, mert semmi közöd hozzá. Az egy másik család, nem a te családod.
Hát már hogyne lenne közöm hozzá, hogy a férjem mire költi a közös pénzünket. Házasok vagyunk, így minden pénz közös. És a férjemnek aztán ugyan nem családja az exneje. Én vagyok a családja, meg a két gyereke. Az első gyereke anyja aztán rohadtul nem. Sem jogilag, sem erkölcsileg.
"Az, hogy lepulyázod a még meg sem született gyereket, az téged minősít, nem is kommentálnám."
Nem is kell kommentálnod, ez a topic rólad szól, nem rólam. Én így hívom a gyereked, ez van.
"A volt feleségnek megvolt a lehetősége akár évi 365 napot, 0-24ben a gyereke apjával tölteni. Ezt bizony ő cseszte el akkor, amikor minden jöttment pasasnak aláfeküdt, szóval csak magának köszönheti, hogy az ő gyereke mellett nem lesz ott mindig az apja."
A szülők hibájáért nem a gyerek a felelős, és nem neki kell bűnhődni.
"Nehogymár az is az én hibám legyen, hogy az a nő egy olcsó ri.ba.nc."
Féltékeny vagy, az nagyon lejön :D Persze, hisz a nő ül a szép nagy házban, és nem semmi gyerektartást kap :D :D
"De akkor szíveskednél válaszolni rá, hogy ez a szitu mégis miben más, mintha apa és anya együtt élnek, és úgy jön a második, közös gyerek? Akkor is kevesebb jut az elsőnek, de az úgy persze rendben van."
Mégis miben jut kevesebb, elárulnád? Ugyanannyit ott van az apja, ugyanúgy kap enni, ugyanúgy kap ruhát. Ha viszont az apa elmegy, a jövedelméből jóval kevesebb jut arra a családra, így nem kap ugyanannyit, mint az új pulya. Ennyire mesüge vagy, hogy ezt sem fogod fel? Gondolkozz, McFly!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!