Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg én vagyok a szemét,...

Tényleg én vagyok a szemét, amiért szeretném, ha a férjem kevesebb gyerektartást fizetne az exnejének?

Figyelt kérdés

Az exe 100ezret kap havonta egy ovis gyerek után. Plusz az övé maradt a lakás, aminek a teljes törlesztőjét szintén a férjem fizeti.

Eddig nem zavart a dolog, de most hogy a közös gyerekünket várom, most már azért egyre kevésbé tetszik.

És nem, nem a gyerekkel van bajom. Hanem azzal, hogy mi egy kétszobás, elég lepukkant panelben lakunk, és így, hogy a férjem ennyi pénzt "kidob az ablakon" havonta, esélyünk se lesz normális lakást venni ehelyett. Pedig nagyon kellene egy legalább háromszobás, hogy a férjem lányának legyen külön szobája, ne pedig egy pici lyukba legyenek összezárva a kicsivel, amikor itt van nálunk a nagy.

Meg egyébként is, az ex egy újépítésű, szuperjó lakásban mereszti a seggét, aminek csak a rezsijét fizeti, a hitelt nem.

Nekünk is jól jönne, ha a férjem a félmilliós nettójából 400ezret hozna haza 300ezer helyett.(Főleg amíg itthon leszek a babával.)

Azt gondoltam, csökkentetni kellene a 100ezres gyerektartást a felére, egy gyerek után az még mindig korrekt. Plusz a hiteltörlesztőnek is csak a felét kéne fizetnie, az exére eső részt nem. Így a havi 200ezres fix kiadásból mindjárt csak havi 100ezer lenne, 50 a gyerekre és 50 a hitelre.

Tényleg én vagyok a gonosz, szívtelen boszorkány, amiért ezt szeretném?

2014. okt. 22. 10:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/169 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem ebbe NEKED semmi beleszólásod, ha a férjednek megfelel, akkor marad így.

Ugyanis a gyerekének annyit ad, amennyi szerinte jogos, és csak azért csökenteni, hogy neked több jusson, elég furcsa hozzáállás-

2014. okt. 22. 10:28
 2/169 anonim ***** válasza:
94%
Kérdezd meg a férjedet,hogy ő neki mi a meglátása.Ha neki így jó,akkor sokat nem tehetsz.
2014. okt. 22. 10:29
 3/169 anonim ***** válasza:
18%
A gyerekének adja, és te nem az exétől, hanem egy másik gyerektől vennél el pénzt. Szánalmas. Igen.
2014. okt. 22. 10:30
 4/169 anonim ***** válasza:
76%

Megértelek, viszont ha a férjed nem így gondolja, akkor te hiába szeretnéd. Ebben neki kell döntenie, mert ha erőszakoskodsz, akkor te leszel a rossz.

A volt feleségnek miért kell ennyi pénz? Ő nem dolgozik?

Nincs bevétele? Gondolom, a férjed nem akarja, hogy a gyereke fedél nélkül maradjon és nélkülöznie kelljen. Vagy a volt feleség boldogulna kevesebb pénzből is csak nem akar?

Én egyébként azt soknak tartom, hogy a hitelt is a férjed fizeti, amikor nem is ő lakik a lakásban, azt illene a volt feleségnek fizetni.

2014. okt. 22. 10:32
 5/169 A kérdező kommentje:

Tehát mi rohdjunk meg egy kicsi lyukban csak azért, hogy a másik gyerek anyukája hetente járhasson műkörmöshöz meg fodrászhoz. Ugyanis a gyerek Nem kapja meg a teljes összeget, mert ha anyuka ráköltené, akkor nem szakadt és koszos ruhákban hozná ide a láthatásra.

Én nem hiszem el, hogy havi 50-60ezres gyerektartás nem korrket és nem elég.

2014. okt. 22. 10:32
 6/169 anonim ***** válasza:
16%
Ha nem tudsz megélni 300 nettóból plusz állami támogatásból egy gyerekkel, és vagy annyira kapzsi, hogy egy másik gyerektől pénzt vennél el, mert nincs annyi önbecsülésed, hogy ne legyél féltékeny az exfeleségre, akkor nálad nagy bajok vannak! Önkritika, tudod?
2014. okt. 22. 10:33
 7/169 A kérdező kommentje:
De igen, meg tudok. Csak meséld már el kérlek, hogy havi 300 nettóból hogyan teszünk félre új lakásra. Hitelt ugyanis nem tudunk felvenni, mivel a férjem még vagy 15 évig az exneje hitelét fizeti.
2014. okt. 22. 10:34
 8/169 anonim ***** válasza:
33%
Értem, kicsit se túlzol, ugye? Félmillió nettós fizuból egy lyukban laktok, a másik gyerek meg szakadt ruhákban jár, stb.??? Ez aztán a mélyszegénység, gyerekek! Mindjárt sírvafakadok!!! Szegény asszony!
2014. okt. 22. 10:34
 9/169 anonim ***** válasza:
21%
Ne hergeld magad, a férjedet ne piszkáld és uszítsd, mert különben te is exnej leszel hamarosan.
2014. okt. 22. 10:35
 10/169 anonim ***** válasza:
69%
Mert az 50 pluszt félrerakosgatva jóval hamarabb lesz "szuperjó lakásotok" önerőből, mi? :D
2014. okt. 22. 10:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!