Tényleg én vagyok a szemét, amiért szeretném, ha a férjem kevesebb gyerektartást fizetne az exnejének?
Az exe 100ezret kap havonta egy ovis gyerek után. Plusz az övé maradt a lakás, aminek a teljes törlesztőjét szintén a férjem fizeti.
Eddig nem zavart a dolog, de most hogy a közös gyerekünket várom, most már azért egyre kevésbé tetszik.
És nem, nem a gyerekkel van bajom. Hanem azzal, hogy mi egy kétszobás, elég lepukkant panelben lakunk, és így, hogy a férjem ennyi pénzt "kidob az ablakon" havonta, esélyünk se lesz normális lakást venni ehelyett. Pedig nagyon kellene egy legalább háromszobás, hogy a férjem lányának legyen külön szobája, ne pedig egy pici lyukba legyenek összezárva a kicsivel, amikor itt van nálunk a nagy.
Meg egyébként is, az ex egy újépítésű, szuperjó lakásban mereszti a seggét, aminek csak a rezsijét fizeti, a hitelt nem.
Nekünk is jól jönne, ha a férjem a félmilliós nettójából 400ezret hozna haza 300ezer helyett.(Főleg amíg itthon leszek a babával.)
Azt gondoltam, csökkentetni kellene a 100ezres gyerektartást a felére, egy gyerek után az még mindig korrekt. Plusz a hiteltörlesztőnek is csak a felét kéne fizetnie, az exére eső részt nem. Így a havi 200ezres fix kiadásból mindjárt csak havi 100ezer lenne, 50 a gyerekre és 50 a hitelre.
Tényleg én vagyok a gonosz, szívtelen boszorkány, amiért ezt szeretném?
Szerintem ebbe NEKED semmi beleszólásod, ha a férjednek megfelel, akkor marad így.
Ugyanis a gyerekének annyit ad, amennyi szerinte jogos, és csak azért csökenteni, hogy neked több jusson, elég furcsa hozzáállás-
Megértelek, viszont ha a férjed nem így gondolja, akkor te hiába szeretnéd. Ebben neki kell döntenie, mert ha erőszakoskodsz, akkor te leszel a rossz.
A volt feleségnek miért kell ennyi pénz? Ő nem dolgozik?
Nincs bevétele? Gondolom, a férjed nem akarja, hogy a gyereke fedél nélkül maradjon és nélkülöznie kelljen. Vagy a volt feleség boldogulna kevesebb pénzből is csak nem akar?
Én egyébként azt soknak tartom, hogy a hitelt is a férjed fizeti, amikor nem is ő lakik a lakásban, azt illene a volt feleségnek fizetni.
Tehát mi rohdjunk meg egy kicsi lyukban csak azért, hogy a másik gyerek anyukája hetente járhasson műkörmöshöz meg fodrászhoz. Ugyanis a gyerek Nem kapja meg a teljes összeget, mert ha anyuka ráköltené, akkor nem szakadt és koszos ruhákban hozná ide a láthatásra.
Én nem hiszem el, hogy havi 50-60ezres gyerektartás nem korrket és nem elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!