Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg én vagyok a szemét,...

Tényleg én vagyok a szemét, amiért szeretném, ha a férjem kevesebb gyerektartást fizetne az exnejének?

Figyelt kérdés

Az exe 100ezret kap havonta egy ovis gyerek után. Plusz az övé maradt a lakás, aminek a teljes törlesztőjét szintén a férjem fizeti.

Eddig nem zavart a dolog, de most hogy a közös gyerekünket várom, most már azért egyre kevésbé tetszik.

És nem, nem a gyerekkel van bajom. Hanem azzal, hogy mi egy kétszobás, elég lepukkant panelben lakunk, és így, hogy a férjem ennyi pénzt "kidob az ablakon" havonta, esélyünk se lesz normális lakást venni ehelyett. Pedig nagyon kellene egy legalább háromszobás, hogy a férjem lányának legyen külön szobája, ne pedig egy pici lyukba legyenek összezárva a kicsivel, amikor itt van nálunk a nagy.

Meg egyébként is, az ex egy újépítésű, szuperjó lakásban mereszti a seggét, aminek csak a rezsijét fizeti, a hitelt nem.

Nekünk is jól jönne, ha a férjem a félmilliós nettójából 400ezret hozna haza 300ezer helyett.(Főleg amíg itthon leszek a babával.)

Azt gondoltam, csökkentetni kellene a 100ezres gyerektartást a felére, egy gyerek után az még mindig korrekt. Plusz a hiteltörlesztőnek is csak a felét kéne fizetnie, az exére eső részt nem. Így a havi 200ezres fix kiadásból mindjárt csak havi 100ezer lenne, 50 a gyerekre és 50 a hitelre.

Tényleg én vagyok a gonosz, szívtelen boszorkány, amiért ezt szeretném?

2014. okt. 22. 10:25
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/169 A kérdező kommentje:

Az ablakokat nem lehet rendesen bezárni, állandóan sötét van, mert szar a lakás fekvése, a konyhabútor olyan hogy a putriban is különb van, a mosdókagylónál nem folyik a víz, stb. A gyerekszoba 10 nm, ahol két gyereket kellene kényelmesen elhelyezni.

Arról meg nem én tehetek, hogy a nagylány anyja egy igénytelen nő és szakadt ruhában járatja a gyerekét. Pedig a havi 100ezres gyerektartásból bizony telne új ruhákra.

2014. okt. 22. 10:37
 12/169 A kérdező kommentje:

Nem 50 plusz, hanem 100 plusz, 50nel kevesebb gyerktartás és 50nel kevesebb törlesztő, az ex fizesse már a saját részét a hitelből.

És ehhez a havi 100hoz jön majd még az én fizetésem, ha majd visszamegyek dolgozni.

2014. okt. 22. 10:39
 13/169 anonim válasza:
81%

Nem vagy szemét, 100000 forint gyerektartás úgy, h még a lakást is állja, na az egyáltalán nem indokolt.

Ki költ havonta 100 ezret egy gyerekre úgy, h a lakhatás megoldott?

Senki.

Biztos magára költi.

Én beszélnék a férjeddel erről, de nem követelőzve, mert ugye tényleg semmi közöd hozzá egyébként.

2014. okt. 22. 10:40
 14/169 Shai-Hulud ***** válasza:
17%

"Az exe 100ezret kap havonta egy ovis gyerek után. "

"Nekünk is jól jönne, ha a férjem a félmilliós nettójából 400ezret hozna haza 300ezer helyett."

Tudod mit? Inkább örülj, hogy nem 50%-os gyerektartást kell fizetnie. Akkor rögtön 150 ezerrel TÖBBET kellene fizetnie, mint jelenleg.

2014. okt. 22. 10:41
 15/169 anonim ***** válasza:
48%

"Nekünk is jól jönne, ha a férjem a félmilliós nettójából 400ezret hozna haza 300ezer helyett.(Főleg amíg itthon leszek a babával.) "

Úgy bírom, amikor -az amúgy egyáltalán nem pénzéhes nők- veszekednek egy pasasnak a fizetésén...

(Ilyen hozzáállással hamarosan te is "ex" lehetsz!!)

2014. okt. 22. 10:42
 16/169 A kérdező kommentje:
Már miért ne lenne hozzá közöm? Házasok vagyunk, ergo minden közös, a kiadások is és a bevételek is. Plusz a gyerekünket várom, akire szintén gondolmom kell. Miért nincs hozzá közöm?
2014. okt. 22. 10:42
 17/169 A kérdező kommentje:

"Tudod mit? Inkább örülj, hogy nem 50%-os gyerektartást kell fizetnie. Akkor rögtön 150 ezerrel TÖBBET kellene fizetnie, mint jelenleg."

A bíróság egy gyerek után nem ítél meg 50%-ot, sőt ilyen magas fizetésnél még 20%-ot sem. Fix összeget szoktak megállapítani, 30-50ezer forint között.

Azért elég érdekes, hogy amikor valaki azt kérdezi, hogy 60ezernem kevés-e 2 vagy 3 gyerekre, akkor azt írjátok hogy nem, az tök reális. De ha én merészelem sokallni a 100ezret, akkor meg én vagyok a ro.hadék. Akkor most hogy is van ez?

2014. okt. 22. 10:47
 18/169 anonim ***** válasza:
61%

Mennyi undorító ember van itt.

Egy óvodás gyerekre nem kell havonta 100 000Ft-t költeni, ennyi pénzt az egyetemeknél kell költeni.

Az exneje dolgozik egyáltalán valamit? Mert ez így teljesen olyan, mintha a férjed tartaná el az exet. 100 000Ft-ből simán meg lehet így élni. Ráadásul gondolom még a családit is kapja, stb...

Szerintem ülj le a férjeddel beszélni, hogy neked ez így nem jó, nem bírod, hogy egy koszos kis lyukban kell éldegélnetek, miközben ő tartja el az exét. Gondolom a ti gyereketek sem örül, hogy egy "putriban" kell laknotok.

2014. okt. 22. 10:48
 19/169 A kérdező kommentje:

Ja, dolgozik, pedagógus. Állandóan vernyog, hogy ő mennyire fáradt, pedig az effektíve napi melója maximum 6 munkaóra.

130 nettót kap, plusz a családi, plusz az adókedvezmény, plusz a 100ezer gyerektartás. És ebből csak rezsire meg kajára költ, mert a hitelét is a férjem fizeti.

2014. okt. 22. 10:56
 20/169 anonim ***** válasza:
45%

Lepontozhatsz,de akkor is megírom.

A pénzt nem az ablakon dobja ki,hanem a gyerekének adja.

A lakást,aminek a hitelét fizeti,majd a gyerek. örökli meg.

Az pedig,hogy a volt neje miből jár körmöshöz nem ránk és nem is rád tartozik.Egyedül a lelkiismerete felé tartozik elszámolással,hogy miből,ki elől költi el azt a pénzt.Na meg persze a férjed felé,ha egyáltalán ő számon kéri./Tudom,most jön az,hogy közös pénz,stb. amiben igazad van,de úgy gondolom,hogy nem fogtok éhen halni azért,mert a nagyobb gyermekét is támogatja./

A maradék 300000 forintból is gyönyörűen meg lehet élni.Ennyi pénzből lehet új konyhabútort venni is.

2014. okt. 22. 10:58
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!