Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg én vagyok a szemét,...

Tényleg én vagyok a szemét, amiért szeretném, ha a férjem kevesebb gyerektartást fizetne az exnejének?

Figyelt kérdés

Az exe 100ezret kap havonta egy ovis gyerek után. Plusz az övé maradt a lakás, aminek a teljes törlesztőjét szintén a férjem fizeti.

Eddig nem zavart a dolog, de most hogy a közös gyerekünket várom, most már azért egyre kevésbé tetszik.

És nem, nem a gyerekkel van bajom. Hanem azzal, hogy mi egy kétszobás, elég lepukkant panelben lakunk, és így, hogy a férjem ennyi pénzt "kidob az ablakon" havonta, esélyünk se lesz normális lakást venni ehelyett. Pedig nagyon kellene egy legalább háromszobás, hogy a férjem lányának legyen külön szobája, ne pedig egy pici lyukba legyenek összezárva a kicsivel, amikor itt van nálunk a nagy.

Meg egyébként is, az ex egy újépítésű, szuperjó lakásban mereszti a seggét, aminek csak a rezsijét fizeti, a hitelt nem.

Nekünk is jól jönne, ha a férjem a félmilliós nettójából 400ezret hozna haza 300ezer helyett.(Főleg amíg itthon leszek a babával.)

Azt gondoltam, csökkentetni kellene a 100ezres gyerektartást a felére, egy gyerek után az még mindig korrekt. Plusz a hiteltörlesztőnek is csak a felét kéne fizetnie, az exére eső részt nem. Így a havi 200ezres fix kiadásból mindjárt csak havi 100ezer lenne, 50 a gyerekre és 50 a hitelre.

Tényleg én vagyok a gonosz, szívtelen boszorkány, amiért ezt szeretném?

2014. okt. 22. 10:25
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/169 anonim ***** válasza:
38%
Kérdezö: arra még nem válaszoltál (pedig sokan kérdezték), hogy TE mennyit keresel (a táppénz elött, nem most), csak hogy annyira fel vagy háborodva.
2014. okt. 22. 16:32
 92/169 anonim ***** válasza:
14%
Azért ad neki ennyit, mert még mindig őt szereti. Nem tudta elviselni a megcsalást és ezért elvált, de ő volt neki a nagy ő.
2014. okt. 22. 16:36
 93/169 A kérdező kommentje:
Netto 400at. Nem mintha ez számìtana bármit is, mivel már nincs ennyi bevételem. Épp ezért kellene spórolnunk másik lakásra, nem pedig az ex hitelét fizetgetni.
2014. okt. 22. 16:40
 94/169 anonim ***** válasza:
79%

igy meg aztan vegkepp nem ertem, hogy mi a bajod???

minek vettetek meg azt a szerinted szar es kicsi panellakast?? ha ennyi a havi beveteletek, meg ha tegyuk fel 200ezer el is megy az exnek es a kisgyereknek, minek nem mentetek egy ugyanolyan szar es kicsi panelba addig alberletbe, es ilyen magas fizetesbol siman ossze tudtatok volna gyujteni egy normalis, 2-3-4 haloszobas lakasra...

azert nehogy a szar penzugyi dontesetek miatt is az ex legyen a hibas?!

vagy, ha mar megvettetek ezt a szar es kicsi panellakast, aminek allitolag undorito a konyhaja, miert nem ujitottatok fel?? ennyi havi bevetelbol siman meg lehetett volna oldani! es ugy berendezni a gyerekszobat is, hogy a ket gyerek is siman ellegyen benne...

most meg megy a hiszti ezerrel...

azert kivancsi lennek, hogy mit dolgoztok ti ketten a ferjeddel, hogy ennyit kerestek, de egy logikus, es esszeru penzugyi dontest nem vagytok kepesek meghozni?!?

2014. okt. 22. 16:54
 95/169 anonim ***** válasza:
79%

Én abban igazat adok férjednek hogy fizet 100 havonta a gyereke a legjobbat kapja.

A hitel dolgot nem értem, szerintem aki fizeti azé a ház/lakás!

De hogy Te is ennyi pénzt keresel, és még ekkora a szád, az durva. Inkább azon agyalj, hogy a férjed bemenjen a bankba az exével, és rendezzék el végre a lakás ügyet. Ha pedig a férjednek így jó hogy hogy a feleség van a házban miközben ő fizeti a hitelt, akkor tegyél pontot a végére. Ők így beszélték meg. Hiába k... ha a férjednek így jó?!

2014. okt. 22. 16:56
 96/169 anonim ***** válasza:
66%
Ha te netto 400-at hazavittél, akkor esetleg elgondolkodhatnál, hogy ne 3 évig legyél otthon, hanem hamarabb visszamenjél. Az ex foglalkozásához semmi közöd, nem 130 ezerre vállalta a gyereket, hanem a pároddal közösen a közös pénzre, nem 0-ra, mint te, mert ha tényleg ennyit kerestél volna, akkor az a 300 nem 300, hanem 400, mert neked a maximum gyedet kéne kapnod.Ha csak 100-at kapna az ex, akkor az elmenne teljesen a törlesztőre és a másik gyerek kerülne hátrányba. Én az exet nem szidnám, hogy rongyosan járatja a gyereket, mert havi netto 700 ezer forintból egy szaros panelt nem tudtatok rendbe rakni.Szimplán irigy vagy az exre és ennyi, ha a párod ezt így látja jónak, neked is visz haza ennyit simán, akkor nem tudsz mit csinálni.
2014. okt. 22. 17:00
 97/169 anonim ***** válasza:
69%

Ha HAVI 900000-böl nem tudtatok összespórólni egy normális lakásra valót, akkor nehogy már az az 50000 Ft legyen az oka!!!!!

Majdnem egy MILLIÓ volt eddig a havi jövedelmetek, ha ennek csak a felét félrettétek volna (ami úgy, hogy ketten voltatok eddig, igencsak lehetséges), akko most nem akard elvenni a férjed gyerekétöl azt a keveset, ami nem egészen egy tizede a jövedelmeteknek.

2014. okt. 22. 17:24
 98/169 anonim ***** válasza:
84%
Amúgy ki mondta neked, hogy szemét vagy ezért? A férjed? Mert akkor hiába vergődsz, max. elválhatsz tőle, hátha neked is ad 100 eFt gyerektartást.
2014. okt. 22. 17:28
 99/169 anonim ***** válasza:
33%

Nem olvastam el minden hozzászólást a 7. oldalig bírtam. Válaszolók, őszintén szólva nektek nincsen agyatok? Egy óvodás gyerekre 100 ezer forintot ad a férje. Más FELNŐTT ember él ennyiből, és ebben benne van a rezsi, meg a törlesztőrészletek. Egy óvodás gyerekre ennyi pénzt ha akarna se tudna elkölteni, hacsak nem chanel táskája van a pár éves gyereknek. Ezzel konkrétan az exnejet tartja el a férje.

Én egyetértek a kérdezővel...

2014. okt. 22. 18:01
 100/169 anonim ***** válasza:
58%

ÚÚÚÚ! Most komolyan?! MOST KOMOLYAN, kérdező?!

Hogyan lehetsz gonosz, szívtelen boszorkány?

Ahogyan számolom legrosszabb esetben is havi 300 ezretek van, + a gyed. Ha vissza mész dolgozni, akkor legrosszabb esetben is havi 700 ezer forintotok marad! És te KOMOLYAN, így sajnálod a férjed gyerekétől azt a "rongyos" (ahogy te írtad a 130 ezerre, amit egy pedagógus keres) 200 ezer forintot amiből 100 a hitelre megy? Ráadásul lehet, hogy jogosan, mert ha úgy egyeztek meg a váláskor, hogy a közös vagyon tárgyak ellenében átvállalja a 100% hitelt, akkor ez teljesen fair.

És én azt hiszem, hogy havi 700 000 Ft-ból nyugodtan te is meresztheted a segged egy kertes házban, pár év spórolás után. De még felújíthatod a konyhabútorodat is -_-"

2014. okt. 22. 18:29
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!