Tényleg én vagyok a szemét, amiért szeretném, ha a férjem kevesebb gyerektartást fizetne az exnejének?
Az exe 100ezret kap havonta egy ovis gyerek után. Plusz az övé maradt a lakás, aminek a teljes törlesztőjét szintén a férjem fizeti.
Eddig nem zavart a dolog, de most hogy a közös gyerekünket várom, most már azért egyre kevésbé tetszik.
És nem, nem a gyerekkel van bajom. Hanem azzal, hogy mi egy kétszobás, elég lepukkant panelben lakunk, és így, hogy a férjem ennyi pénzt "kidob az ablakon" havonta, esélyünk se lesz normális lakást venni ehelyett. Pedig nagyon kellene egy legalább háromszobás, hogy a férjem lányának legyen külön szobája, ne pedig egy pici lyukba legyenek összezárva a kicsivel, amikor itt van nálunk a nagy.
Meg egyébként is, az ex egy újépítésű, szuperjó lakásban mereszti a seggét, aminek csak a rezsijét fizeti, a hitelt nem.
Nekünk is jól jönne, ha a férjem a félmilliós nettójából 400ezret hozna haza 300ezer helyett.(Főleg amíg itthon leszek a babával.)
Azt gondoltam, csökkentetni kellene a 100ezres gyerektartást a felére, egy gyerek után az még mindig korrekt. Plusz a hiteltörlesztőnek is csak a felét kéne fizetnie, az exére eső részt nem. Így a havi 200ezres fix kiadásból mindjárt csak havi 100ezer lenne, 50 a gyerekre és 50 a hitelre.
Tényleg én vagyok a gonosz, szívtelen boszorkány, amiért ezt szeretném?
igy meg aztan vegkepp nem ertem, hogy mi a bajod???
minek vettetek meg azt a szerinted szar es kicsi panellakast?? ha ennyi a havi beveteletek, meg ha tegyuk fel 200ezer el is megy az exnek es a kisgyereknek, minek nem mentetek egy ugyanolyan szar es kicsi panelba addig alberletbe, es ilyen magas fizetesbol siman ossze tudtatok volna gyujteni egy normalis, 2-3-4 haloszobas lakasra...
azert nehogy a szar penzugyi dontesetek miatt is az ex legyen a hibas?!
vagy, ha mar megvettetek ezt a szar es kicsi panellakast, aminek allitolag undorito a konyhaja, miert nem ujitottatok fel?? ennyi havi bevetelbol siman meg lehetett volna oldani! es ugy berendezni a gyerekszobat is, hogy a ket gyerek is siman ellegyen benne...
most meg megy a hiszti ezerrel...
azert kivancsi lennek, hogy mit dolgoztok ti ketten a ferjeddel, hogy ennyit kerestek, de egy logikus, es esszeru penzugyi dontest nem vagytok kepesek meghozni?!?
Én abban igazat adok férjednek hogy fizet 100 havonta a gyereke a legjobbat kapja.
A hitel dolgot nem értem, szerintem aki fizeti azé a ház/lakás!
De hogy Te is ennyi pénzt keresel, és még ekkora a szád, az durva. Inkább azon agyalj, hogy a férjed bemenjen a bankba az exével, és rendezzék el végre a lakás ügyet. Ha pedig a férjednek így jó hogy hogy a feleség van a házban miközben ő fizeti a hitelt, akkor tegyél pontot a végére. Ők így beszélték meg. Hiába k... ha a férjednek így jó?!
Ha HAVI 900000-böl nem tudtatok összespórólni egy normális lakásra valót, akkor nehogy már az az 50000 Ft legyen az oka!!!!!
Majdnem egy MILLIÓ volt eddig a havi jövedelmetek, ha ennek csak a felét félrettétek volna (ami úgy, hogy ketten voltatok eddig, igencsak lehetséges), akko most nem akard elvenni a férjed gyerekétöl azt a keveset, ami nem egészen egy tizede a jövedelmeteknek.
Nem olvastam el minden hozzászólást a 7. oldalig bírtam. Válaszolók, őszintén szólva nektek nincsen agyatok? Egy óvodás gyerekre 100 ezer forintot ad a férje. Más FELNŐTT ember él ennyiből, és ebben benne van a rezsi, meg a törlesztőrészletek. Egy óvodás gyerekre ennyi pénzt ha akarna se tudna elkölteni, hacsak nem chanel táskája van a pár éves gyereknek. Ezzel konkrétan az exnejet tartja el a férje.
Én egyetértek a kérdezővel...
ÚÚÚÚ! Most komolyan?! MOST KOMOLYAN, kérdező?!
Hogyan lehetsz gonosz, szívtelen boszorkány?
Ahogyan számolom legrosszabb esetben is havi 300 ezretek van, + a gyed. Ha vissza mész dolgozni, akkor legrosszabb esetben is havi 700 ezer forintotok marad! És te KOMOLYAN, így sajnálod a férjed gyerekétől azt a "rongyos" (ahogy te írtad a 130 ezerre, amit egy pedagógus keres) 200 ezer forintot amiből 100 a hitelre megy? Ráadásul lehet, hogy jogosan, mert ha úgy egyeztek meg a váláskor, hogy a közös vagyon tárgyak ellenében átvállalja a 100% hitelt, akkor ez teljesen fair.
És én azt hiszem, hogy havi 700 000 Ft-ból nyugodtan te is meresztheted a segged egy kertes házban, pár év spórolás után. De még felújíthatod a konyhabútorodat is -_-"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!