Tényleg én vagyok a szemét, amiért szeretném, ha a férjem kevesebb gyerektartást fizetne az exnejének?
Az exe 100ezret kap havonta egy ovis gyerek után. Plusz az övé maradt a lakás, aminek a teljes törlesztőjét szintén a férjem fizeti.
Eddig nem zavart a dolog, de most hogy a közös gyerekünket várom, most már azért egyre kevésbé tetszik.
És nem, nem a gyerekkel van bajom. Hanem azzal, hogy mi egy kétszobás, elég lepukkant panelben lakunk, és így, hogy a férjem ennyi pénzt "kidob az ablakon" havonta, esélyünk se lesz normális lakást venni ehelyett. Pedig nagyon kellene egy legalább háromszobás, hogy a férjem lányának legyen külön szobája, ne pedig egy pici lyukba legyenek összezárva a kicsivel, amikor itt van nálunk a nagy.
Meg egyébként is, az ex egy újépítésű, szuperjó lakásban mereszti a seggét, aminek csak a rezsijét fizeti, a hitelt nem.
Nekünk is jól jönne, ha a férjem a félmilliós nettójából 400ezret hozna haza 300ezer helyett.(Főleg amíg itthon leszek a babával.)
Azt gondoltam, csökkentetni kellene a 100ezres gyerektartást a felére, egy gyerek után az még mindig korrekt. Plusz a hiteltörlesztőnek is csak a felét kéne fizetnie, az exére eső részt nem. Így a havi 200ezres fix kiadásból mindjárt csak havi 100ezer lenne, 50 a gyerekre és 50 a hitelre.
Tényleg én vagyok a gonosz, szívtelen boszorkány, amiért ezt szeretném?
ÉLETSZÍNVONALA A VÁLÁSSAL NE CSÖKKENJEN. Az az anya úgy vállalt a párjától gyereket, hogy az ellátása ilyen szinten lesz biztosítva. 100 nem egetverő összeg, ha "mondjuk egy részét félreteszi, hogy a gyerekének ne 0-ról kelljen indulni 20 év múlva. Ő ilyen feltételekkel vállalt gyereket. Te voltál az, aki bevállalta a mostanira is . Ne légy irígy, annak a gyereknek is tovább kell tanulni, lakás kell, stb.Annak idején ő így lett vállalva"
Ezt nagyon szeretik az elvált anyukák hangoztatni de ez már ott megbukik,hogy gyerek házasságba, apa-anya egy pár lett vállalva mégis elváltak a szülők. Ilyen alapon elválni sem lett volna szabad.
Ex meg ne apa fizetéséből tegyen félre hanem a sajátjából. Más farkával könnyű a csalánt verni.
Amíg nem mondtam meg, mennyi volt a fizetésem, addig azzal jöttetek hogy biztos keveset keresek, és ha nem teszek be a családi kasszába legalább 300ezret, addig bizony közöm nincs hozzá, hogy a férjem mennyit költ a fizujából.
Mióta tudjátok, hogy majdnem annyit kaptam a terhesség előtt mint ő, azóta is én vagyok a szemét, mert ennyi pénzből miért fáj nekem az a 200 mínusz.
Nos pont azért, mert az én fizetésem majdnem teljesen kiesett. A táppénzem fele elmegy autórészletre. Ugyanis kellett egy kocsi, mivel a férjem kocsija szintén az exéé lett, és hadd ne BKV-n rángassam már az újszülött gyerekemet, ha nem muszáj. A táppénzem másik fele meg megy a vésztartalék alapunkba, amit szinte teljesen elköltöttünk lombik programra, mivel nagyon nehezen bírtam teherbe esni.
És hogy ennyi pénzből miért ezt a szar lakást vettük meg és miért nem újítottuk fel? Mégis mit gondoltok, miből spóroltuk össze ennek a szar lakásnak a 80%-át? Az én havi 400 nettómból, azt tettük félre minden hónapban. Ugyanis újabb hitelt nem vehettünk a nyakunkba, mert hát az ex lakáshitelát is fizethetjük még 15 évig. Fel is akartuk újítani ezt a lyukat, nyilván nem számítottunk se arra, hogy egy vagyont kell majd lombikra költenünk, se arra, hogy veszélyeztetett terhes leszek és nem dolgozhatok.
Egyébként még ez a lepusztult kéglink se lenne, ha én is minden hónapban kivettem volna 200ezret a kasszából. Szóval rohadtul nem jogos, hogy a férjem exe ennyit kap. Nem azért tanultam és nem azért dolgoztam, amíg tudtam, hogy az a semmirevaló nőszemély jól éljen, mi meg nyomorogjunk egy 50 négyzetméteres panelban.
havi 300 ból nincs pénz az ablakra meg konyha butora...
a te pénzedről még nem beszéltél, csak a párod fizuja havi 100 fejenként + ott kélne lenni a te bevételidnek is
az új gyerek árát nem a régi gyereken kel megsporolni hanem neked és a párodnak a saját zsebeteken
Megsem lehet annyira hulye ez az ex.Nem tud rendelni egy pizzat de egy emberre valo fizetest megkap, +kocsit, hazat. :D
Irhatjuk neked, hogy ezt a ferjeddel beszeld meg, de te csak az exet szajkozod. Holott itt a kis ferjed a hibas...
Az utolso mondatodhoz reagalva, senki sem kenyszeritett ehhez az emberhez. Belementel egy olyan hazasagba, ahol te csak mindig is a masodik helyen leszel, sz.r de edd meg, amit foztel.
Az meg milyen duma már, hogy a meglévő gyerek nem kaphat semmiből, semmivel sem kevesebbet az új miatt?
Na és amikor egy családon belül jön, a nagyobbik édestestvéreként a második meg a harmadik? Olyankor is kevesebb jut az elsőszülöttnek, azon bezzeg senki sem háborodik fel. Ez a helyzet sem másabb semmivel. Apukának eddig egy gyereke volt, mostantól kettő lesz, ergo az elsőnek kevesebb fog jutni. Ugyanúgy a másodiknak is. (Bezzeg ha anyucinak lenne másik gyereke, azon senki sem hőbörögne, hogy dehát akkor az elsőnek kevesebb fog jutni.)
Ez minden családban így van, most miért kell ezen kiakadni? Vagy akik itt osztjátok az észt, ti nem vállaltatok/vállaltok második gyereket, nehogy az elsőnek kevesebb jusson? Ugyan már. Ha mindenki így gondolkodna, kihalna az emberiség.
Nem, még nem beszéltem erről a férjemmel, először itt próbáltam tájékozódni, hogy ki kit gondol.
Szerintem beszélj erről a férjeddel, mert itt annyi rosszindulatú, undorító kis r.hadék van, hogy értelmes választ nem fogsz kapni.
Mocskolódó, álszent kis sz.rháziak, már elnézést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!