Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg én vagyok a szemét,...

Tényleg én vagyok a szemét, amiért szeretném, ha a férjem kevesebb gyerektartást fizetne az exnejének?

Figyelt kérdés

Az exe 100ezret kap havonta egy ovis gyerek után. Plusz az övé maradt a lakás, aminek a teljes törlesztőjét szintén a férjem fizeti.

Eddig nem zavart a dolog, de most hogy a közös gyerekünket várom, most már azért egyre kevésbé tetszik.

És nem, nem a gyerekkel van bajom. Hanem azzal, hogy mi egy kétszobás, elég lepukkant panelben lakunk, és így, hogy a férjem ennyi pénzt "kidob az ablakon" havonta, esélyünk se lesz normális lakást venni ehelyett. Pedig nagyon kellene egy legalább háromszobás, hogy a férjem lányának legyen külön szobája, ne pedig egy pici lyukba legyenek összezárva a kicsivel, amikor itt van nálunk a nagy.

Meg egyébként is, az ex egy újépítésű, szuperjó lakásban mereszti a seggét, aminek csak a rezsijét fizeti, a hitelt nem.

Nekünk is jól jönne, ha a férjem a félmilliós nettójából 400ezret hozna haza 300ezer helyett.(Főleg amíg itthon leszek a babával.)

Azt gondoltam, csökkentetni kellene a 100ezres gyerektartást a felére, egy gyerek után az még mindig korrekt. Plusz a hiteltörlesztőnek is csak a felét kéne fizetnie, az exére eső részt nem. Így a havi 200ezres fix kiadásból mindjárt csak havi 100ezer lenne, 50 a gyerekre és 50 a hitelre.

Tényleg én vagyok a gonosz, szívtelen boszorkány, amiért ezt szeretném?

2014. okt. 22. 10:25
 141/169 anonim ***** válasza:
77%

140, ez szuper, hogy te így beosztod más pénzét, és a kérdezőnek is kb ugyanennyi joga van a férje pénzét beosztani.

Hiába mondjátok, hogy ennyi ide meg ennyi oda, a kérdező férje úgy látja jónak, hogy százezer gyerektartás, plusz százezer a lakáshitelre. Akár a kérdező fel is robbanhat, ha a férje ennyit akar fizetni.

És kérdező, annyira nem lehetett ám rossz az a feleség, ha a férj közel negyedmilliót odaad neki. Szíve joga. Nincs olyan törvény, ami szerint az új maca dönti el, hogy a férj mennyi gyt-t fizessen, vagy bármi egyebet.

Én drukkolok a férjnek :D

2014. okt. 23. 00:39
 142/169 anonim ***** válasza:
68%

"Így nem tudunk pénzt félretenni, és nem tudunk elköltözni ebből a lyukból."

Akkor miért ezt vettétek meg??

Egyébként van hol laknotok, így nincs veszélyeztetve a közös életetek, abba meg egyetlen gyerek se halt bele, hogy osztoznia kellett a testvérével a szobán.

Ismered a mondást? Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér. Ennyi pénzből ezt engedhetitek meg.

2014. okt. 23. 00:40
 143/169 anonim ***** válasza:
72%

Csak,hogy megnyugtassalak kérdező...

Valószínűleg azért a férj fizeti a törlesztést,mert a lakást oda ajándékozza vagy már el is ajándékozta a lánya javára.

Gyanítom,hogy idővel a ti gyereketek is fog kapni.De akkor már Te is ex leszel,mert az ocsmány stílusodat nem fogja sokáig elviselni a férjed.

Dől belőled a rossz indulat és az utálat a másik nő iránt.

2014. okt. 23. 01:21
 144/169 anonim ***** válasza:
74%
Nézd, kérdező, ha a férjed önként és dalolva ad ennyit az exnejének és a gyereküknek, akkor a fejed tetejére állhatsz, akkor is a férjeddel kell ezt megbeszélni és rá haragudni, nem a r..nc exnejre. Ha ugyanis a férjed nem akarna ennyit adni, akkor az ex hiába verné azt asztalt, a bírósági ítéletben foglaltnál többet akkor se tudna apukáról legombolni. magyarul a férjed a hihetetlenül nagylelkű. Ha ezzel gondod van, szapuld őt, azt a nőt felesleges, aki csak kihasználja, hogy minden hónapban jön a manna. Ki a fene tiltakozna ez ellen? Sőt, ha lenne esze a férjednek, akkor intézné, hogy a közös lakás hitelének egyedüli fizetése a tulajdonviszonyokban is látszódjon (ne 50-50 % legyen...)
2014. okt. 23. 05:04
 145/169 anonim ***** válasza:
60%

Nem hiszem el, hogy havi 400ezerbôl nem tudtok semmit fèlretenni. A baba 1 èves koràban visszamèsz dolgozni, 1 èvig fizetès mellè GYED-et isfogsz kapni , (ez több mint fèl millio havonta ) ,ezt mind fèlreteszitek ès a fèrjed 300ezrèbôl èltek.Igy egy èv alatt fèlreteszte. 6 milliot, következô èvben

valamivel kevesebbet mert GYED màr nem jàr legyen ( havi 450ezer fizetèsed gyes csalàdi ès adokedvezmèny

2014. okt. 23. 07:24
 146/169 anonim ***** válasza:
72%

145 folyt.

Tehàt 2 èv alatt fèlretesztek 11milliòt , eladjàtok a lakàst ès vesztek màsikat. Mire a pici 3 èves lesz tudtok venni màsikat.

2014. okt. 23. 07:31
 147/169 piroska és a farkas ***** válasza:
23%
Ugyanazt akartam íri, amit 140-es, hiszen szerintem itt a kérdezőt nem elsősorban az bántja, h ekkora az összeg , hanem az, h ez nem a gyerekre megy, hanem az exnej mindenféle költségére. Márpedi azon igenis jogosan háborodik föl. Tehát szerintem is úgy kéne, h csaj 50-et kapjon, 50 pedig menjen lekötésbe, amihez majd a gyerek fér hozzá, ha betölti a 18-at, az anya nem. Egyébként Kérdező, szerintem ha a babátok ennyire nehezen jött össze, akkor most ilyesmin ne idegesítsd magad. Egyelőre örülj annak, h biztos fedél van a fejetek fölött, a baba szerető családba születik majd, és ha visszamész dolgozni, akkor újra meg lesz a 400 netto, plussz a férjed részéről a 300, abbol azért gyakorlatilag félmilliot félre lehet tenni havonta. Nem olyan elérhetetlen álom az a családi ház , csak várnod kell.
2014. okt. 23. 09:28
 148/169 piroska és a farkas ***** válasza:
63%
csaK 50-et, nem pedig csaJ :)
2014. okt. 23. 09:29
 149/169 anonim ***** válasza:
57%

" ez nem a gyerekre megy, hanem az exnej mindenféle költségére. Márpedi azon igenis jogosan háborodik föl."

Szerintem pedig nem jogosan. A férjnek joga van annyi gyerektartást fizetni, amennyit jónak lát, és akár a volt nejét is támogatni. Mutassátok meg azt a törvényt, ami ezt tiltja.

2014. okt. 23. 09:30
 150/169 anonim válasza:
79%
Nem kell hibáztatni a másikat a lakás miatt. Azt közös erővel próbáld meg elérni. Azért pedig adjál hálát az égnek, hogy még a maradék 300 000Ft is szép pénz és lehet gyűjteni belőle lakásra.
2014. okt. 23. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!