Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg én vagyok a szemét,...

Tényleg én vagyok a szemét, amiért szeretném, ha a férjem kevesebb gyerektartást fizetne az exnejének?

Figyelt kérdés

Az exe 100ezret kap havonta egy ovis gyerek után. Plusz az övé maradt a lakás, aminek a teljes törlesztőjét szintén a férjem fizeti.

Eddig nem zavart a dolog, de most hogy a közös gyerekünket várom, most már azért egyre kevésbé tetszik.

És nem, nem a gyerekkel van bajom. Hanem azzal, hogy mi egy kétszobás, elég lepukkant panelben lakunk, és így, hogy a férjem ennyi pénzt "kidob az ablakon" havonta, esélyünk se lesz normális lakást venni ehelyett. Pedig nagyon kellene egy legalább háromszobás, hogy a férjem lányának legyen külön szobája, ne pedig egy pici lyukba legyenek összezárva a kicsivel, amikor itt van nálunk a nagy.

Meg egyébként is, az ex egy újépítésű, szuperjó lakásban mereszti a seggét, aminek csak a rezsijét fizeti, a hitelt nem.

Nekünk is jól jönne, ha a férjem a félmilliós nettójából 400ezret hozna haza 300ezer helyett.(Főleg amíg itthon leszek a babával.)

Azt gondoltam, csökkentetni kellene a 100ezres gyerektartást a felére, egy gyerek után az még mindig korrekt. Plusz a hiteltörlesztőnek is csak a felét kéne fizetnie, az exére eső részt nem. Így a havi 200ezres fix kiadásból mindjárt csak havi 100ezer lenne, 50 a gyerekre és 50 a hitelre.

Tényleg én vagyok a gonosz, szívtelen boszorkány, amiért ezt szeretném?

2014. okt. 22. 10:25
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
 161/169 anonim ***** válasza:
76%
Azért azt nem hinném, hogy egy pedagógus életképtelen.
2014. okt. 23. 20:58
 162/169 anonim ***** válasza:
34%
Hat utolsó, erre ne vegyél mérget.....
2014. okt. 24. 04:46
 163/169 anonim ***** válasza:
85%

Ha a kérdezö férjének még a gyerektartás/törlesztés UTÁN is marad 300ezer Ft-ja, az nem kevés.

Ha a kérdezö annyt keresett, amennyit állít, akkor neki is marad továbbra is szintén 300ezer.

Aki szerint HAVI 600ezerböl nem lehet megélni, annak irreálisan magasak a költségei vagy az igényei.

Aki szerint ennyire nem ad egyetlen bank sem kölcsönt, az hazudik.

Azt meg, hogy a férj és az exfeleség közt milyen egyezség van, senki nem tudja, A törlesztés reálisan gondolva nem az exfeleség, hanem a gyerek javára történik, azaz a haz a gyereké, nem pedig au exfeleségé.

Ha az apa szerint ennyit jár a gyerekének, akkor az az ö ügye. Az új gyereknek is jut ennyi a jelenlegi jövedelméböl, tehát értelmetlen a kérdezö hözöngése.

Mellesleg ha a havi 600ezer nem elég, akkor a 700ezerrel nem sokat változik a helyzet, a kettö közt alig van különbség.

2014. okt. 24. 07:57
 164/169 anonim ***** válasza:
44%
Miután a törvény szerint az új házastársnak semmi köze a tartásdíjhoz, a kérdező a feje tetején is pöröghet (vicces látvány lenne a pulyával a hasában), a férj akkor is azt csinálhat, amit akar.
2014. okt. 24. 10:12
 165/169 anonim ***** válasza:
27%
Utolsó nincs ilyen törvény, házasságban vagyonközösség van, és igenis van köze hozzá.
2014. okt. 24. 12:23
 166/169 anonim ***** válasza:
63%
A házasságban az új feleség bevételéből nem vonható le a tartásdíj, ha az apukának nincs fizetése, vagyis nem vonható össze a tartásdíj a közös bevétellel.
2014. okt. 24. 12:32
 167/169 anonim ***** válasza:
61%

"Utolsó nincs ilyen törvény, házasságban vagyonközösség van, és igenis van köze hozzá"

EZ NEM IGAZ!!!

Ugyanis a gyerektartást CSAK a tartásra kötelezett fél jövedelméböl lehet levonni, a házastárséból nem, és öt nem is kötelezhetik a tartásdíj megfizetésére.

A vagyonközösség NEM ezt jelenti.

2014. okt. 24. 13:17
 168/169 anonim ***** válasza:
38%
De pl a kozos vagyontárgyak végrehajthatók 50% aranyban akkor is, ha csak az egyikük jövedelméből vásároltak, ugyhogy ez nem egyértelmű,m
2014. okt. 24. 13:21
 169/169 anonim válasza:
66%

kedves kérdező, megoldódott a probléma? remélem igen, és a "kedves" ex már nem rajtatok élősködik!

sajnos ismerős...

2018. nov. 13. 11:27
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!