Tényleg én vagyok a szemét, amiért szeretném, ha a férjem kevesebb gyerektartást fizetne az exnejének?
Az exe 100ezret kap havonta egy ovis gyerek után. Plusz az övé maradt a lakás, aminek a teljes törlesztőjét szintén a férjem fizeti.
Eddig nem zavart a dolog, de most hogy a közös gyerekünket várom, most már azért egyre kevésbé tetszik.
És nem, nem a gyerekkel van bajom. Hanem azzal, hogy mi egy kétszobás, elég lepukkant panelben lakunk, és így, hogy a férjem ennyi pénzt "kidob az ablakon" havonta, esélyünk se lesz normális lakást venni ehelyett. Pedig nagyon kellene egy legalább háromszobás, hogy a férjem lányának legyen külön szobája, ne pedig egy pici lyukba legyenek összezárva a kicsivel, amikor itt van nálunk a nagy.
Meg egyébként is, az ex egy újépítésű, szuperjó lakásban mereszti a seggét, aminek csak a rezsijét fizeti, a hitelt nem.
Nekünk is jól jönne, ha a férjem a félmilliós nettójából 400ezret hozna haza 300ezer helyett.(Főleg amíg itthon leszek a babával.)
Azt gondoltam, csökkentetni kellene a 100ezres gyerektartást a felére, egy gyerek után az még mindig korrekt. Plusz a hiteltörlesztőnek is csak a felét kéne fizetnie, az exére eső részt nem. Így a havi 200ezres fix kiadásból mindjárt csak havi 100ezer lenne, 50 a gyerekre és 50 a hitelre.
Tényleg én vagyok a gonosz, szívtelen boszorkány, amiért ezt szeretném?
Ha a kérdezö férjének még a gyerektartás/törlesztés UTÁN is marad 300ezer Ft-ja, az nem kevés.
Ha a kérdezö annyt keresett, amennyit állít, akkor neki is marad továbbra is szintén 300ezer.
Aki szerint HAVI 600ezerböl nem lehet megélni, annak irreálisan magasak a költségei vagy az igényei.
Aki szerint ennyire nem ad egyetlen bank sem kölcsönt, az hazudik.
Azt meg, hogy a férj és az exfeleség közt milyen egyezség van, senki nem tudja, A törlesztés reálisan gondolva nem az exfeleség, hanem a gyerek javára történik, azaz a haz a gyereké, nem pedig au exfeleségé.
Ha az apa szerint ennyit jár a gyerekének, akkor az az ö ügye. Az új gyereknek is jut ennyi a jelenlegi jövedelméböl, tehát értelmetlen a kérdezö hözöngése.
Mellesleg ha a havi 600ezer nem elég, akkor a 700ezerrel nem sokat változik a helyzet, a kettö közt alig van különbség.
"Utolsó nincs ilyen törvény, házasságban vagyonközösség van, és igenis van köze hozzá"
EZ NEM IGAZ!!!
Ugyanis a gyerektartást CSAK a tartásra kötelezett fél jövedelméböl lehet levonni, a házastárséból nem, és öt nem is kötelezhetik a tartásdíj megfizetésére.
A vagyonközösség NEM ezt jelenti.
kedves kérdező, megoldódott a probléma? remélem igen, és a "kedves" ex már nem rajtatok élősködik!
sajnos ismerős...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!