Tényleg én vagyok a szemét, amiért szeretném, ha a férjem kevesebb gyerektartást fizetne az exnejének?
Az exe 100ezret kap havonta egy ovis gyerek után. Plusz az övé maradt a lakás, aminek a teljes törlesztőjét szintén a férjem fizeti.
Eddig nem zavart a dolog, de most hogy a közös gyerekünket várom, most már azért egyre kevésbé tetszik.
És nem, nem a gyerekkel van bajom. Hanem azzal, hogy mi egy kétszobás, elég lepukkant panelben lakunk, és így, hogy a férjem ennyi pénzt "kidob az ablakon" havonta, esélyünk se lesz normális lakást venni ehelyett. Pedig nagyon kellene egy legalább háromszobás, hogy a férjem lányának legyen külön szobája, ne pedig egy pici lyukba legyenek összezárva a kicsivel, amikor itt van nálunk a nagy.
Meg egyébként is, az ex egy újépítésű, szuperjó lakásban mereszti a seggét, aminek csak a rezsijét fizeti, a hitelt nem.
Nekünk is jól jönne, ha a férjem a félmilliós nettójából 400ezret hozna haza 300ezer helyett.(Főleg amíg itthon leszek a babával.)
Azt gondoltam, csökkentetni kellene a 100ezres gyerektartást a felére, egy gyerek után az még mindig korrekt. Plusz a hiteltörlesztőnek is csak a felét kéne fizetnie, az exére eső részt nem. Így a havi 200ezres fix kiadásból mindjárt csak havi 100ezer lenne, 50 a gyerekre és 50 a hitelre.
Tényleg én vagyok a gonosz, szívtelen boszorkány, amiért ezt szeretném?
Egyetértek a 150-essel.
Kérdező nem meri otthon megkérdezni a férjét, most itt gyűjt erőt. De szerintem ha a férj ennyi mindent tud fizetni anélkül, hogy a bíróság kötelezné, akkor azért teszi meg, mert AKARJA. Így kérdező a fején is pöröghet, akkor is akarja. A férj a fizetése nagyobb részét így is hazaadja, tehát nincs gond, csak a kérdező fejében.
Nem értem miért csúsztat a kérdező vagy pedig ennyire nem nézett utána a jogszabályoknak?
Ha dolgozott rendesen akkor az első fél évben TGYÁS-t fog kapni, ami kb. a fizetése 80%-a tehát kb. 300ezer. Ha a férje is még mellé tesz 300ezret, első fél évben lesz 600ezer FT bevételük plusz a családi pótlék. Ráadásul már a magzat 90 napos korától igénybe lehet venni a családi adókedvezményt, tehát még meg se született a gyerek, már növekedik a férj fizetése. Emellett kap majd még egyszeri anyasági támogatást is az első hónapban, ami 60ezer körül van.
A kérdés még az, h miért nem vártak még egy-két évet a gyerekkel, amíg összespórolhattak volna egy nagyobb lakásra, ha ennyire nem tartja megfelelőnek a jelenlegit?
Illetve ha szerinte semmit se tudnak most félrerakni, akkor miből fizetné a nagyobb lakás nagyobb rezsijét?
Ezt sosem értettem miért mindenki akkor akar nagyobb lakást amikor jön a gyerek. Azért ha nem is lehet pontosan megjósolni, hogy mennyibe fog kerülni, azért lehet sejteni, h kevesebb lesz a bevétel és több a kiadás, ha otthon van gyerekkel.
Utolso!
Hazassagban vagyonkozosseg van. Egyedul nem tud hitelt felvenni.
100 ezer forint egy gyerekre havonta irreálisan magas összeg. Ennyit senki nem költ havonta a gyerekére. Nem egészen érthető az sem, ha a férjed otthagyta az egész lakást úgy ahogy van az exének, akkor a maradék hitelt miért nem az ex fizeti. A harmadik óriási rejtély előttem, hogy ezt a kettő nagyon fontos dolgot hogy-hogy eddig nem beszéltétek meg a férjeddel??
Az én férjem is fizeti a gyerektartást (vagyis most már együtt fizetjük), ő is annak idején otthagyta a lakást az exnek meg a gyerekeknek, de semmilyen hitel fizetését nem vállalt magára. Továbbá amikor mi a férjemmel összeköltöztünk minden a gyerekeket érintő anyagi kérdést átbeszéltünk és közös nevezőre jutottunk. Ezt javaslom nektek is. Kommunikáljatok a férjeddel, jussatok ez ügyben közös nevezőre, ami nektek is jó és a gyereknek (hamarosan gyerekeknek) is.
"Szerintem pedig nem jogosan. A férjnek joga van annyi gyerektartást fizetni, amennyit jónak lát, és akár a volt nejét is támogatni. Mutassátok meg azt a törvényt, ami ezt tiltja."
Persze meg joga van a nőhöz visszahúzni is, aztán tűrni hogy fűvel fával csalja. Menjen vissza a nőhöz aztán mosson főzőn takarítson rá is ha a pénze kell neki.
Kérdező jobb lesz ha minél előbb elválsz mert ilyen emberel soha nem lesz normális családod.
Valami van benne utolsó, de vannak hülye férfiak. Én olyant is ismerek aki verte a férfit a nő mégis mindent otthagyót a hülye férfi neki.
Valószínűleg ilyen nők nem véletlenül keresnek ilyen papucs férjet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!