Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg én vagyok a szemét,...

Tényleg én vagyok a szemét, amiért szeretném, ha a férjem kevesebb gyerektartást fizetne az exnejének?

Figyelt kérdés

Az exe 100ezret kap havonta egy ovis gyerek után. Plusz az övé maradt a lakás, aminek a teljes törlesztőjét szintén a férjem fizeti.

Eddig nem zavart a dolog, de most hogy a közös gyerekünket várom, most már azért egyre kevésbé tetszik.

És nem, nem a gyerekkel van bajom. Hanem azzal, hogy mi egy kétszobás, elég lepukkant panelben lakunk, és így, hogy a férjem ennyi pénzt "kidob az ablakon" havonta, esélyünk se lesz normális lakást venni ehelyett. Pedig nagyon kellene egy legalább háromszobás, hogy a férjem lányának legyen külön szobája, ne pedig egy pici lyukba legyenek összezárva a kicsivel, amikor itt van nálunk a nagy.

Meg egyébként is, az ex egy újépítésű, szuperjó lakásban mereszti a seggét, aminek csak a rezsijét fizeti, a hitelt nem.

Nekünk is jól jönne, ha a férjem a félmilliós nettójából 400ezret hozna haza 300ezer helyett.(Főleg amíg itthon leszek a babával.)

Azt gondoltam, csökkentetni kellene a 100ezres gyerektartást a felére, egy gyerek után az még mindig korrekt. Plusz a hiteltörlesztőnek is csak a felét kéne fizetnie, az exére eső részt nem. Így a havi 200ezres fix kiadásból mindjárt csak havi 100ezer lenne, 50 a gyerekre és 50 a hitelre.

Tényleg én vagyok a gonosz, szívtelen boszorkány, amiért ezt szeretném?

2014. okt. 22. 10:25
 151/169 anonim ***** válasza:
77%

Egyetértek a 150-essel.

Kérdező nem meri otthon megkérdezni a férjét, most itt gyűjt erőt. De szerintem ha a férj ennyi mindent tud fizetni anélkül, hogy a bíróság kötelezné, akkor azért teszi meg, mert AKARJA. Így kérdező a fején is pöröghet, akkor is akarja. A férj a fizetése nagyobb részét így is hazaadja, tehát nincs gond, csak a kérdező fejében.

2014. okt. 23. 09:50
 152/169 anonim ***** válasza:
73%

Nem értem miért csúsztat a kérdező vagy pedig ennyire nem nézett utána a jogszabályoknak?

Ha dolgozott rendesen akkor az első fél évben TGYÁS-t fog kapni, ami kb. a fizetése 80%-a tehát kb. 300ezer. Ha a férje is még mellé tesz 300ezret, első fél évben lesz 600ezer FT bevételük plusz a családi pótlék. Ráadásul már a magzat 90 napos korától igénybe lehet venni a családi adókedvezményt, tehát még meg se született a gyerek, már növekedik a férj fizetése. Emellett kap majd még egyszeri anyasági támogatást is az első hónapban, ami 60ezer körül van.

A kérdés még az, h miért nem vártak még egy-két évet a gyerekkel, amíg összespórolhattak volna egy nagyobb lakásra, ha ennyire nem tartja megfelelőnek a jelenlegit?

Illetve ha szerinte semmit se tudnak most félrerakni, akkor miből fizetné a nagyobb lakás nagyobb rezsijét?

Ezt sosem értettem miért mindenki akkor akar nagyobb lakást amikor jön a gyerek. Azért ha nem is lehet pontosan megjósolni, hogy mennyibe fog kerülni, azért lehet sejteni, h kevesebb lesz a bevétel és több a kiadás, ha otthon van gyerekkel.

2014. okt. 23. 11:59
 153/169 anonim ***** válasza:
74%
Eddig is tudtad, mennyit perkál a férj az exnek, azt is tudtad, mi mennyibe kerül, sőt azt is, hogy nem akartok örökké ebben a lyukban nyomorogni. Akkor talán várni kellett volna a gyerekvállalással, lombikkal.
2014. okt. 23. 12:00
 154/169 anonim ***** válasza:
58%
Mindig jössz, hogy nem tudtok hitel felvenni. Hát vegyél fel te.
2014. okt. 23. 13:13
 155/169 anonim ***** válasza:
84%

Utolso!

Hazassagban vagyonkozosseg van. Egyedul nem tud hitelt felvenni.

2014. okt. 23. 13:14
 156/169 anonim ***** válasza:
38%

100 ezer forint egy gyerekre havonta irreálisan magas összeg. Ennyit senki nem költ havonta a gyerekére. Nem egészen érthető az sem, ha a férjed otthagyta az egész lakást úgy ahogy van az exének, akkor a maradék hitelt miért nem az ex fizeti. A harmadik óriási rejtély előttem, hogy ezt a kettő nagyon fontos dolgot hogy-hogy eddig nem beszéltétek meg a férjeddel??

Az én férjem is fizeti a gyerektartást (vagyis most már együtt fizetjük), ő is annak idején otthagyta a lakást az exnek meg a gyerekeknek, de semmilyen hitel fizetését nem vállalt magára. Továbbá amikor mi a férjemmel összeköltöztünk minden a gyerekeket érintő anyagi kérdést átbeszéltünk és közös nevezőre jutottunk. Ezt javaslom nektek is. Kommunikáljatok a férjeddel, jussatok ez ügyben közös nevezőre, ami nektek is jó és a gyereknek (hamarosan gyerekeknek) is.

2014. okt. 23. 13:22
 157/169 anonim ***** válasza:
19%

"Szerintem pedig nem jogosan. A férjnek joga van annyi gyerektartást fizetni, amennyit jónak lát, és akár a volt nejét is támogatni. Mutassátok meg azt a törvényt, ami ezt tiltja."

Persze meg joga van a nőhöz visszahúzni is, aztán tűrni hogy fűvel fával csalja. Menjen vissza a nőhöz aztán mosson főzőn takarítson rá is ha a pénze kell neki.

Kérdező jobb lesz ha minél előbb elválsz mert ilyen emberel soha nem lesz normális családod.

2014. okt. 23. 15:40
 158/169 Andizsuzsi ***** válasza:
72%
Adva van egy feleség, aki a fél várossal csalta a férjét, aki ezt vagy nem tudta vagy tűrte, anyuka mégis válni akart. Aztán a válás után a sokszorosan felszarvazott férj mindent otthagyott a hűtlen asszonynak és vastagon támogatja azóta is. Csak nekem sánta ez a történet?
2014. okt. 23. 17:50
 159/169 anonim ***** válasza:
26%

Valami van benne utolsó, de vannak hülye férfiak. Én olyant is ismerek aki verte a férfit a nő mégis mindent otthagyót a hülye férfi neki.

Valószínűleg ilyen nők nem véletlenül keresnek ilyen papucs férjet.

2014. okt. 23. 18:23
 160/169 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Vannak, persze. De kérdező szerint az ex önállóan életképtelen. Márpedig akkor apuka nem lehetett papucs.
2014. okt. 23. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!