Tényleg én vagyok a szemét, amiért szeretném, ha a férjem kevesebb gyerektartást fizetne az exnejének?
Az exe 100ezret kap havonta egy ovis gyerek után. Plusz az övé maradt a lakás, aminek a teljes törlesztőjét szintén a férjem fizeti.
Eddig nem zavart a dolog, de most hogy a közös gyerekünket várom, most már azért egyre kevésbé tetszik.
És nem, nem a gyerekkel van bajom. Hanem azzal, hogy mi egy kétszobás, elég lepukkant panelben lakunk, és így, hogy a férjem ennyi pénzt "kidob az ablakon" havonta, esélyünk se lesz normális lakást venni ehelyett. Pedig nagyon kellene egy legalább háromszobás, hogy a férjem lányának legyen külön szobája, ne pedig egy pici lyukba legyenek összezárva a kicsivel, amikor itt van nálunk a nagy.
Meg egyébként is, az ex egy újépítésű, szuperjó lakásban mereszti a seggét, aminek csak a rezsijét fizeti, a hitelt nem.
Nekünk is jól jönne, ha a férjem a félmilliós nettójából 400ezret hozna haza 300ezer helyett.(Főleg amíg itthon leszek a babával.)
Azt gondoltam, csökkentetni kellene a 100ezres gyerektartást a felére, egy gyerek után az még mindig korrekt. Plusz a hiteltörlesztőnek is csak a felét kéne fizetnie, az exére eső részt nem. Így a havi 200ezres fix kiadásból mindjárt csak havi 100ezer lenne, 50 a gyerekre és 50 a hitelre.
Tényleg én vagyok a gonosz, szívtelen boszorkány, amiért ezt szeretném?
" a közös pulyának sokkal több jut majd a férjből és a férj jövedelméből, mint az első gyereknek"
Ha az első "pulya" anyja nem kefél félre boldog-boldogtalannal, akkor nem váltak volna el, és apuci minden pénzét rá meg a "pulyára" költené. Magának köszönheti ezt a helyzetet.
"Hát már hogyne lenne közöm hozzá, hogy a férjem mire költi a közös pénzünket."
A gyerektartás nem tartozik a közös pénzbe. Annak levonása utáni pénz a közös.
"Házasok vagyunk, így minden pénz közös."
Kivéve a gyerektartás
"És a férjemnek aztán ugyan nem családja az exneje."
Dehogynem, a volt felesége.
"Én vagyok a családja, meg a két gyereke. Az első gyereke anyja aztán rohadtul nem. Sem jogilag, sem erkölcsileg."
Valaki nagyon féltékeny, de attól még az. Örök életére összeköti kettejüket a szerelmük gyümölcse, a kisgyerekük. Akár teccik, akár nem.
"Ha az első "pulya" anyja nem kefél félre boldog-boldogtalannal, akkor nem váltak volna el, és apuci minden pénzét rá meg a "pulyára" költené. Magának köszönheti ezt a helyzetet."
Kérdező, hiába feszülsz meg, akkor is annyit akar adni a férjed a volt feleségnek és a gyereknek, amennyit ad. Megpukkadhatsz, akkor is odaadja. Ennyi :)
Kérdező, egyre szánalmasabb vagy :)
A topic nem rólam szól, hanem rólad. Neked fogalmad sincs, hogy én ki vagyok, viszont kivetíted rám a saját önbecsülési problémáid.
Épp kinyomni készülöd a közös pulyát, és már rácsapnád a kezed a férj jövedelmére, azzal a felkiáltással, hogy majd te jóóól beosztod. Micsoda?? Hogy az a kis zabigyerek bármit is kapjon?? Még mit nem! Az a cafka volt feleség megcsalta a férjem, így dögöljön meg mind a kettő! Na jó, tessék egy kis alamizsna a férj fizetéséből.
Kérdező, nagyot fogsz még koppanni, amikor a férjed közli veled, hogy továbbra is ennyit fog fizetni, és pont :P :P
"Úgy képzelem, hogy a fizu fele az egyik családé, a másik a kérdezővel közös családé. "
Szóval ha pénzt kell adni akkor család ha hozzá kell járulni apa költségeihez ami gyerek esetén szerintetek jogos 100 ezer akkor felnőtt embernek akinek munkába kell járni stb minimum duplája már nem család?
Elégé érdekesen gondolkozol,minek kell saját életeteket kivetíteni egy kérdésre. Én elhiszem, hogy utálod exed új nőjét de ehhez a kérdéshez ennek semmi köze.
Kérdező te most komolyan az itteni besavanyodott, elvált nők válaszára vagy kíváncsi?
Ugyan már.
Kérdező.
1. Itt két családról van szó. Az előzőről, és a közösről. Az összekötő pont a férj. Mindkét gyermeket egyenlően kell ellátni. Ha az előző feleség fizetése alacsony, a tied pedig ilyen magas, akkor szerintem ne irigyeld a másik kisgyerek jó körülményeit.
2. A volt férjed a saját döntése alapján úgy véli, hogy ennyivel szeretné támogatni az elsőszülött gyermekét, és a feleségét is. A fizetése magasabb, mint az átlagemberé, így megteheti. Nem hiszem, hogy ti komoly hátrányba kerültetek emiatt.
De, komoly hátrányba kerültünk miatta. Ahogy a kérdésben írtam is, amíg nem lettem terhes és nem estem ki a munkából, nem zavart. Azért az a 400ezer mínusz (na jó, GYedet fogok kapni, úgyhogy csak 300ezer mínusz) elég nagy érvágás.
Így nem tudunk pénzt félretenni, és nem tudunk elköltözni ebből a lyukból. Vennénk fel hitelt, de nem vehetünk, mert az exfeleség hitelét fizetjük. Hát már hogyne kerültünk volna hátrányba? Nem a gyerektől irigylem a pénzt, hanem az anyjától. Ha műkörmöshöz akar járni hetente, azt ne a gyerektartásból tegye. És nehogy már egy ovis gyereknek egy havi fizetést kelljen kapnia. Az anyja jó, ha a felét rákölti. Miért nem kapja akkor a felét? És miért mi fizetjük az ex hitelét?
Talán a férjem lányának nem lenne jó, ha nem kellene a szobáján egy nála 6 évvel fiatalabb tesóval osztoznia, amikor nálunk van? Ez nem szolgálná az érdekét, de az hogy anyuci elverje a gyerektartást saját magára, az viszont igen?
Elolvastam az összes kommentet,de még mindig nem világos,hogy az a ház,amin hitel van végül is kié lesz?
Ha a férjé,akkor a gyereknek az életkezdéshez az is nagy segítség lesz és a gyerektartás is lehetne havi 50 ezer.
Ha közös,akkor havi 50 ezer gyerektartás+ 50 ezer a nevére nyitott számlára. Nagyobb kiadás esetén egy későbbi hónapban pótoljátok a "lemaradást".
Így talán megnyugszik a pici lelked.A férjed támogatja a gyerekét,de az ex nem férhet hozzá a gyerek pénzéhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!