Tényleg én vagyok a szemét, amiért szeretném, ha a férjem kevesebb gyerektartást fizetne az exnejének?
Az exe 100ezret kap havonta egy ovis gyerek után. Plusz az övé maradt a lakás, aminek a teljes törlesztőjét szintén a férjem fizeti.
Eddig nem zavart a dolog, de most hogy a közös gyerekünket várom, most már azért egyre kevésbé tetszik.
És nem, nem a gyerekkel van bajom. Hanem azzal, hogy mi egy kétszobás, elég lepukkant panelben lakunk, és így, hogy a férjem ennyi pénzt "kidob az ablakon" havonta, esélyünk se lesz normális lakást venni ehelyett. Pedig nagyon kellene egy legalább háromszobás, hogy a férjem lányának legyen külön szobája, ne pedig egy pici lyukba legyenek összezárva a kicsivel, amikor itt van nálunk a nagy.
Meg egyébként is, az ex egy újépítésű, szuperjó lakásban mereszti a seggét, aminek csak a rezsijét fizeti, a hitelt nem.
Nekünk is jól jönne, ha a férjem a félmilliós nettójából 400ezret hozna haza 300ezer helyett.(Főleg amíg itthon leszek a babával.)
Azt gondoltam, csökkentetni kellene a 100ezres gyerektartást a felére, egy gyerek után az még mindig korrekt. Plusz a hiteltörlesztőnek is csak a felét kéne fizetnie, az exére eső részt nem. Így a havi 200ezres fix kiadásból mindjárt csak havi 100ezer lenne, 50 a gyerekre és 50 a hitelre.
Tényleg én vagyok a gonosz, szívtelen boszorkány, amiért ezt szeretném?
Amilyen stílusod van,inkább örülj neki,hogy nem iratott alá veled a férjed egy házassági szerződést.
Akkor aztán nézhetnél nagy boci szemekkel.
De miért ne tudnátok? Az, hogy nem egy luxuslakásban fog felnőni? Hogy néha osztoznia kell a testvérével a szobán? Ezeket nem érzem tragédiának. Lesz apja, anyja testvére akik szeretni fogják és ez a lényeg.
A fent említett összegből pedig simán meg lehet élni, sőt úgy, hogy még félre is tesztek és apránként felújítjátok a lakásotokat.
10nm -es "lyuk"? A tesómmal közösen ekkora volt a szobánk heti 7 nap, az év minden napján, minden iskolai szünetben.
Javaslom keress fel egy pszichológust, mindkét gyerek és a férjed is jobban járna, ha kezeltetnéd magad! N31
13 éves koromig egy szobában laktam a fiútestvéremmel, nem érzem, hogy törést okozott volna az életemben.
Nagyon anyagias és hisztis vagy Kérdező, de majd lecsillapodsz, csak ne legyen késő.
A főkérdésedre válaszolva: igen, szívtelen boszorkány vagy.
egyebkent tenyleg nem ertelek... tuti az a bajod igazabol, hogy be vagy zarva most a 4 fal koze...
mellesleg egy okos no tudja, hogyan vegye ra a ferjet arra, hogy ugy tortenjenek a dolgok, ahogy o szeretne! (es nem kell semmi fenyegetozesre, kovetelozesre, vagy egyeb ilyesmi dologra gondolni, egyszeru "noi trukkokre" csak)
ugy latszik eddig ez csak ez exnek sikerult, megse lehet annyira eletkeptelen!?
"Az én gyerekem, ez a gyerek az enyém.." A férjed mintha kimaradna a képletből.
Kapaszkodj meg, nekünk pár hónapos a közös gyerekünk és a férjemnek van egy lánya az előző házasságából. Most fizetett ki neki egy egy milliós tandíjat, amit igen, megérzett a családi kassza. Viszont már 7 éve is megvolt neki a lánya, amikor megismerkedtünk.
Szeretnék több pénzt? Igen. Ezért képzem magam, jelenleg szakirányú továbbképzésre járok (kapaszkodj meg, 4 hónapos gyerek mellett és bölcsődébe se kell adni hozzá), hogy amikor visszatérek dolgozni, legyen esélyem előléptetésre, magasabb fizetésre.
Mellette itthon nyelvet tanítok (tudod, ami a diploma feltétele), amiből szintén van plusz bevétel.
A férjem is tanul, másoddiplomát, ugyanazért, amiért én. Hogy magasabb fizetést érjen el.
Téged a fentiekben mi fog akadályozni szülés, gyermekágyas időszak után?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!