Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg én vagyok a szemét,...

Tényleg én vagyok a szemét, amiért szeretném, ha a férjem kevesebb gyerektartást fizetne az exnejének?

Figyelt kérdés

Az exe 100ezret kap havonta egy ovis gyerek után. Plusz az övé maradt a lakás, aminek a teljes törlesztőjét szintén a férjem fizeti.

Eddig nem zavart a dolog, de most hogy a közös gyerekünket várom, most már azért egyre kevésbé tetszik.

És nem, nem a gyerekkel van bajom. Hanem azzal, hogy mi egy kétszobás, elég lepukkant panelben lakunk, és így, hogy a férjem ennyi pénzt "kidob az ablakon" havonta, esélyünk se lesz normális lakást venni ehelyett. Pedig nagyon kellene egy legalább háromszobás, hogy a férjem lányának legyen külön szobája, ne pedig egy pici lyukba legyenek összezárva a kicsivel, amikor itt van nálunk a nagy.

Meg egyébként is, az ex egy újépítésű, szuperjó lakásban mereszti a seggét, aminek csak a rezsijét fizeti, a hitelt nem.

Nekünk is jól jönne, ha a férjem a félmilliós nettójából 400ezret hozna haza 300ezer helyett.(Főleg amíg itthon leszek a babával.)

Azt gondoltam, csökkentetni kellene a 100ezres gyerektartást a felére, egy gyerek után az még mindig korrekt. Plusz a hiteltörlesztőnek is csak a felét kéne fizetnie, az exére eső részt nem. Így a havi 200ezres fix kiadásból mindjárt csak havi 100ezer lenne, 50 a gyerekre és 50 a hitelre.

Tényleg én vagyok a gonosz, szívtelen boszorkány, amiért ezt szeretném?

2014. okt. 22. 10:25
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/169 anonim ***** válasza:
24%

Amilyen stílusod van,inkább örülj neki,hogy nem iratott alá veled a férjed egy házassági szerződést.

Akkor aztán nézhetnél nagy boci szemekkel.

2014. okt. 22. 11:46
 52/169 anonim ***** válasza:
35%

De miért ne tudnátok? Az, hogy nem egy luxuslakásban fog felnőni? Hogy néha osztoznia kell a testvérével a szobán? Ezeket nem érzem tragédiának. Lesz apja, anyja testvére akik szeretni fogják és ez a lényeg.

A fent említett összegből pedig simán meg lehet élni, sőt úgy, hogy még félre is tesztek és apránként felújítjátok a lakásotokat.

2014. okt. 22. 11:47
 53/169 A kérdező kommentje:
Ja, hát az tök jó lesz, hogy a hat évvel idősebb testvérével össze lesznek zárva egy 10 négyeztméteres lyukba. Minden második hétvégén, plusz hetente két hétköznap este, illetve az összes iskolai szünet felében. Tök jó lesz mindkét gyereknek, pláne akkor, ha majd mindketten iskolába járnak. Ezek aztán tök normális körülmények.
2014. okt. 22. 11:49
 54/169 anonim ***** válasza:
43%

10nm -es "lyuk"? A tesómmal közösen ekkora volt a szobánk heti 7 nap, az év minden napján, minden iskolai szünetben.

Javaslom keress fel egy pszichológust, mindkét gyerek és a férjed is jobban járna, ha kezeltetnéd magad! N31

2014. okt. 22. 11:52
 55/169 anonim ***** válasza:
55%

13 éves koromig egy szobában laktam a fiútestvéremmel, nem érzem, hogy törést okozott volna az életemben.

Nagyon anyagias és hisztis vagy Kérdező, de majd lecsillapodsz, csak ne legyen késő.

A főkérdésedre válaszolva: igen, szívtelen boszorkány vagy.

2014. okt. 22. 11:53
 56/169 anonim ***** válasza:
37%
Én csak a férjedet és a gyerekét sajnálom :(
2014. okt. 22. 11:55
 57/169 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem csináljátok azt, hogy legyetek külön kasszán és mindketten csak 300-300 ezret tegyetek a közösbe, a többivel meg mindenki csinál, amit akar. Ha ő gyerektartásra költi a fennmaradót, akkor arra.
2014. okt. 22. 12:00
 58/169 anonim ***** válasza:
56%

egyebkent tenyleg nem ertelek... tuti az a bajod igazabol, hogy be vagy zarva most a 4 fal koze...

mellesleg egy okos no tudja, hogyan vegye ra a ferjet arra, hogy ugy tortenjenek a dolgok, ahogy o szeretne! (es nem kell semmi fenyegetozesre, kovetelozesre, vagy egyeb ilyesmi dologra gondolni, egyszeru "noi trukkokre" csak)

ugy latszik eddig ez csak ez exnek sikerult, megse lehet annyira eletkeptelen!?

2014. okt. 22. 12:01
 59/169 anonim ***** válasza:
92%

"Az én gyerekem, ez a gyerek az enyém.." A férjed mintha kimaradna a képletből.

Kapaszkodj meg, nekünk pár hónapos a közös gyerekünk és a férjemnek van egy lánya az előző házasságából. Most fizetett ki neki egy egy milliós tandíjat, amit igen, megérzett a családi kassza. Viszont már 7 éve is megvolt neki a lánya, amikor megismerkedtünk.

Szeretnék több pénzt? Igen. Ezért képzem magam, jelenleg szakirányú továbbképzésre járok (kapaszkodj meg, 4 hónapos gyerek mellett és bölcsődébe se kell adni hozzá), hogy amikor visszatérek dolgozni, legyen esélyem előléptetésre, magasabb fizetésre.

Mellette itthon nyelvet tanítok (tudod, ami a diploma feltétele), amiből szintén van plusz bevétel.

A férjem is tanul, másoddiplomát, ugyanazért, amiért én. Hogy magasabb fizetést érjen el.

Téged a fentiekben mi fog akadályozni szülés, gyermekágyas időszak után?

2014. okt. 22. 12:15
 60/169 Bence_ ***** válasza:
85%
Érts már meg, hogy ha a nőt vagy a gyereket bántod avval a férjed bántod. Igen ő ilyen. Marionett baba, így mozgatja a másik nő. Ez jőtt a férjeddel. Kezd azon gondolkodni, hogy mivel tudsz több pénzt csinálni így lesz szebb, jobb lakás,ház,medence. De a birka párod püfölésének szerintem nincs értelme.
2014. okt. 22. 12:16
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!