Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg én vagyok a szemét,...

Tényleg én vagyok a szemét, amiért szeretném, ha a férjem kevesebb gyerektartást fizetne az exnejének?

Figyelt kérdés

Az exe 100ezret kap havonta egy ovis gyerek után. Plusz az övé maradt a lakás, aminek a teljes törlesztőjét szintén a férjem fizeti.

Eddig nem zavart a dolog, de most hogy a közös gyerekünket várom, most már azért egyre kevésbé tetszik.

És nem, nem a gyerekkel van bajom. Hanem azzal, hogy mi egy kétszobás, elég lepukkant panelben lakunk, és így, hogy a férjem ennyi pénzt "kidob az ablakon" havonta, esélyünk se lesz normális lakást venni ehelyett. Pedig nagyon kellene egy legalább háromszobás, hogy a férjem lányának legyen külön szobája, ne pedig egy pici lyukba legyenek összezárva a kicsivel, amikor itt van nálunk a nagy.

Meg egyébként is, az ex egy újépítésű, szuperjó lakásban mereszti a seggét, aminek csak a rezsijét fizeti, a hitelt nem.

Nekünk is jól jönne, ha a férjem a félmilliós nettójából 400ezret hozna haza 300ezer helyett.(Főleg amíg itthon leszek a babával.)

Azt gondoltam, csökkentetni kellene a 100ezres gyerektartást a felére, egy gyerek után az még mindig korrekt. Plusz a hiteltörlesztőnek is csak a felét kéne fizetnie, az exére eső részt nem. Így a havi 200ezres fix kiadásból mindjárt csak havi 100ezer lenne, 50 a gyerekre és 50 a hitelre.

Tényleg én vagyok a gonosz, szívtelen boszorkány, amiért ezt szeretném?

2014. okt. 22. 10:25
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/169 anonim ***** válasza:
91%
A lepukkant, két szobás lakás a tiéd vagy a férjedé?
2014. okt. 22. 11:32
 42/169 A kérdező kommentje:

Tehát ha a férjem a teljes fizetését az első gyerekére meg az agyhalott exnejére költené, nekem ahhoz se lenne közöm szerintetek? Megnézném én a ti pofikátokat, ha a férjetek havi 200ezret venne el a családi kasszából.

Ne mondjátok már, hogy egy ovis gyerek havi 100ezerbe "kerül". És azt se mondjátok, hogy a férjemnek igenis fizetnie kellene az exneje részét a hitelből.

2014. okt. 22. 11:33
 43/169 A kérdező kommentje:

A lepukkant, két szobás lakás a tiéd vagy a férjedé?

Közös. Ezt tudtuk megvenni az én félretett pénzemből és abból, ami a férjemé maradt a válás után.

2014. okt. 22. 11:35
 44/169 anonim ***** válasza:
73%

Hogy jogos nem jogos, vagy sok-e ez az összeg az egy dolog.

De ha ez így volt mielőtt megismerted és teherbe estél, és nem beszéltetek erről előtte, hogy miként fog változni a helyzet a közös gyerekkel, akkor szerintem nem korrekt, hogy most beleszólsz, meg fújsz az exre.

Nem tetszik amilyen stílusban emlegeted az exet. Akkor sem illik ilyet, ha jogos a felháborodásod.

Ha a férjed saját döntése volt, hogy így jár el és önszántából rossz érzés nélkül kifizeti nekik a havi x összeget, akkor itt sem az exnej, sem a férjed nem lehet szemétláda.

Meg kellett volna beszélni már korábban ezt a szituációt. Vagy próbáljatok most valami közös megoldást találni. Bár ahol két ellentétes érdekű nő van a buliban, az veszett ügy. Mondom ezt úgy, hogy nő vagyok én is.

2014. okt. 22. 11:35
 45/169 anonim ***** válasza:
27%
De undorito stilusod van...nem lennek az exnej helyeben.
2014. okt. 22. 11:36
 46/169 A kérdező kommentje:

Nem tetszik amilyen stílusban emlegeted az exet. Akkor sem illik ilyet, ha jogos a felháborodásod.

Bőségesen tett azért, hogy ilyen stílusban nyilatkozzak róla. Talán a fenekét kéne csókolgatnom? Nincs miért tisztelni azt a nőt, megnehezíti az életünket, ott tesz keresztbe ahol tud, és még a közös gyereküket is félreneveli. Miért kellene nekem akár szeretnem, akár elfogadnom?

2014. okt. 22. 11:39
 47/169 anonim ***** válasza:
38%

OFF: Le leszek pontozva, de nem érdekel. Kérdező, elsárkányosodtál, követelőzöl és irigy vagy a volt feleségre. Vigyázz, nehogy te is az exfeleség státuszában találd magad, mindent nem lehet a terhességre és a hormonokra fogni.

Egyébként a férjednek feltetted már ezeket a kérdéseket? Nyilván neki is van véleménye a dolgokról. Ő mit mond?

2014. okt. 22. 11:39
 48/169 anonim ***** válasza:
29%

ANNYIRA NEM LEHETSZ TERHES HOGY NE TUDJ EGY IROASZTAL MOGOTT DOLGOZNI.

harom evig majd otthon akarsz ulni keves jovedelemmel?

Persze ez is itt a gond.

Ersd meg te valasztottad ezt a pasit akirol tudtad hibat kovetett el a multban. Bar minden pasi ezt mondja veletlenul nosult hiba volt blabla jott a gyerek blabla

2014. okt. 22. 11:40
 49/169 A kérdező kommentje:

ANNYIRA NEM LEHETSZ TERHES HOGY NE TUDJ EGY IROASZTAL MOGOTT DOLGOZNI.

Egész nap feküdnöm kell. Látszik hogy nem voltál még veszélyeztetett terhes, bezzeg okoskodni azt tudsz.

2014. okt. 22. 11:41
 50/169 A kérdező kommentje:

Kérdező, elsárkányosodtál, követelőzöl és irigy vagy a volt feleségre.

Nem követelőzöm. De ami az ő gyerekének jár (normális életkörülmények) az bizony jár az enyémnek is, és az nagyon nem fair, hogy őmiatta nem tudjuk ugyanazokat a feltételeket megteremteni a kisebb gyereknek, mint a nagynak.

2014. okt. 22. 11:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!