Tényleg én vagyok a szemét, amiért szeretném, ha a férjem kevesebb gyerektartást fizetne az exnejének?
Az exe 100ezret kap havonta egy ovis gyerek után. Plusz az övé maradt a lakás, aminek a teljes törlesztőjét szintén a férjem fizeti.
Eddig nem zavart a dolog, de most hogy a közös gyerekünket várom, most már azért egyre kevésbé tetszik.
És nem, nem a gyerekkel van bajom. Hanem azzal, hogy mi egy kétszobás, elég lepukkant panelben lakunk, és így, hogy a férjem ennyi pénzt "kidob az ablakon" havonta, esélyünk se lesz normális lakást venni ehelyett. Pedig nagyon kellene egy legalább háromszobás, hogy a férjem lányának legyen külön szobája, ne pedig egy pici lyukba legyenek összezárva a kicsivel, amikor itt van nálunk a nagy.
Meg egyébként is, az ex egy újépítésű, szuperjó lakásban mereszti a seggét, aminek csak a rezsijét fizeti, a hitelt nem.
Nekünk is jól jönne, ha a férjem a félmilliós nettójából 400ezret hozna haza 300ezer helyett.(Főleg amíg itthon leszek a babával.)
Azt gondoltam, csökkentetni kellene a 100ezres gyerektartást a felére, egy gyerek után az még mindig korrekt. Plusz a hiteltörlesztőnek is csak a felét kéne fizetnie, az exére eső részt nem. Így a havi 200ezres fix kiadásból mindjárt csak havi 100ezer lenne, 50 a gyerekre és 50 a hitelre.
Tényleg én vagyok a gonosz, szívtelen boszorkány, amiért ezt szeretném?
Tehát ha a férjem a teljes fizetését az első gyerekére meg az agyhalott exnejére költené, nekem ahhoz se lenne közöm szerintetek? Megnézném én a ti pofikátokat, ha a férjetek havi 200ezret venne el a családi kasszából.
Ne mondjátok már, hogy egy ovis gyerek havi 100ezerbe "kerül". És azt se mondjátok, hogy a férjemnek igenis fizetnie kellene az exneje részét a hitelből.
A lepukkant, két szobás lakás a tiéd vagy a férjedé?
Közös. Ezt tudtuk megvenni az én félretett pénzemből és abból, ami a férjemé maradt a válás után.
Hogy jogos nem jogos, vagy sok-e ez az összeg az egy dolog.
De ha ez így volt mielőtt megismerted és teherbe estél, és nem beszéltetek erről előtte, hogy miként fog változni a helyzet a közös gyerekkel, akkor szerintem nem korrekt, hogy most beleszólsz, meg fújsz az exre.
Nem tetszik amilyen stílusban emlegeted az exet. Akkor sem illik ilyet, ha jogos a felháborodásod.
Ha a férjed saját döntése volt, hogy így jár el és önszántából rossz érzés nélkül kifizeti nekik a havi x összeget, akkor itt sem az exnej, sem a férjed nem lehet szemétláda.
Meg kellett volna beszélni már korábban ezt a szituációt. Vagy próbáljatok most valami közös megoldást találni. Bár ahol két ellentétes érdekű nő van a buliban, az veszett ügy. Mondom ezt úgy, hogy nő vagyok én is.
Nem tetszik amilyen stílusban emlegeted az exet. Akkor sem illik ilyet, ha jogos a felháborodásod.
Bőségesen tett azért, hogy ilyen stílusban nyilatkozzak róla. Talán a fenekét kéne csókolgatnom? Nincs miért tisztelni azt a nőt, megnehezíti az életünket, ott tesz keresztbe ahol tud, és még a közös gyereküket is félreneveli. Miért kellene nekem akár szeretnem, akár elfogadnom?
OFF: Le leszek pontozva, de nem érdekel. Kérdező, elsárkányosodtál, követelőzöl és irigy vagy a volt feleségre. Vigyázz, nehogy te is az exfeleség státuszában találd magad, mindent nem lehet a terhességre és a hormonokra fogni.
Egyébként a férjednek feltetted már ezeket a kérdéseket? Nyilván neki is van véleménye a dolgokról. Ő mit mond?
ANNYIRA NEM LEHETSZ TERHES HOGY NE TUDJ EGY IROASZTAL MOGOTT DOLGOZNI.
harom evig majd otthon akarsz ulni keves jovedelemmel?
Persze ez is itt a gond.
Ersd meg te valasztottad ezt a pasit akirol tudtad hibat kovetett el a multban. Bar minden pasi ezt mondja veletlenul nosult hiba volt blabla jott a gyerek blabla
ANNYIRA NEM LEHETSZ TERHES HOGY NE TUDJ EGY IROASZTAL MOGOTT DOLGOZNI.
Egész nap feküdnöm kell. Látszik hogy nem voltál még veszélyeztetett terhes, bezzeg okoskodni azt tudsz.
Kérdező, elsárkányosodtál, követelőzöl és irigy vagy a volt feleségre.
Nem követelőzöm. De ami az ő gyerekének jár (normális életkörülmények) az bizony jár az enyémnek is, és az nagyon nem fair, hogy őmiatta nem tudjuk ugyanazokat a feltételeket megteremteni a kisebb gyereknek, mint a nagynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!