Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg én vagyok a szemét,...

Tényleg én vagyok a szemét, amiért szeretném, ha a férjem kevesebb gyerektartást fizetne az exnejének?

Figyelt kérdés

Az exe 100ezret kap havonta egy ovis gyerek után. Plusz az övé maradt a lakás, aminek a teljes törlesztőjét szintén a férjem fizeti.

Eddig nem zavart a dolog, de most hogy a közös gyerekünket várom, most már azért egyre kevésbé tetszik.

És nem, nem a gyerekkel van bajom. Hanem azzal, hogy mi egy kétszobás, elég lepukkant panelben lakunk, és így, hogy a férjem ennyi pénzt "kidob az ablakon" havonta, esélyünk se lesz normális lakást venni ehelyett. Pedig nagyon kellene egy legalább háromszobás, hogy a férjem lányának legyen külön szobája, ne pedig egy pici lyukba legyenek összezárva a kicsivel, amikor itt van nálunk a nagy.

Meg egyébként is, az ex egy újépítésű, szuperjó lakásban mereszti a seggét, aminek csak a rezsijét fizeti, a hitelt nem.

Nekünk is jól jönne, ha a férjem a félmilliós nettójából 400ezret hozna haza 300ezer helyett.(Főleg amíg itthon leszek a babával.)

Azt gondoltam, csökkentetni kellene a 100ezres gyerektartást a felére, egy gyerek után az még mindig korrekt. Plusz a hiteltörlesztőnek is csak a felét kéne fizetnie, az exére eső részt nem. Így a havi 200ezres fix kiadásból mindjárt csak havi 100ezer lenne, 50 a gyerekre és 50 a hitelre.

Tényleg én vagyok a gonosz, szívtelen boszorkány, amiért ezt szeretném?

2014. okt. 22. 10:25
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/169 anonim ***** válasza:
70%

erdekes... en tenyleg nem hagynam annyiban, ez egyszeruen nem normalis, hogy a ferjed a fizetese 2/5-et odaadja a volt felesegnek...

a gyereknek termeszetesen jar penz, de az exnek minek? (marpedig a torleszto 100%-os fizetese egyertelmuen az exnek torteno "asszonytartas kb") es mi az, hogy nem fogadja el, hogy akkor Ti lakjatok abban, amit ugyis Ti fizettek... hat en tuti nem fizetnem neki tobbet a torlesztot, ha ott akar lakni fizesse o (max a felet, ha a tulajdon fele a ferjede)

es mit szol egyebkent a ferjed? Neki ez igy ok? O ezt normalisnak tarja, hogy O tartja el a volt feleseget?

2014. okt. 22. 11:19
 32/169 anonim ***** válasza:
78%

kérdés : ezt az összeget a bíróság állapította meg vagy az apa csak úgy fizeti?

volt gyerekelhelyezési per?

vagyon megosztás?

mert ezek eléggé mérvadóak

jogilag ha megszületett a közös gyerek ÉS bíróságilag volt meghatározva a gyt összege akkor lehet kérni a csökkentést

ha nem volt vagyon elosztás akkor azt is el kellene intézni ...

am meg tényleg korrekt a részedről h felajánlottad neki a saját lakásod .. neki 1 gyerekkel elég lenne és nincs hitel sem rajta

2014. okt. 22. 11:20
 33/169 anonim ***** válasza:
31%

Isten óvja Tőled azt a gyereket!

Nem is tennél köztük különbséget...Á dehogy...

2014. okt. 22. 11:20
 34/169 A kérdező kommentje:
Igen, szerinte ez így rendben van. Mondjuk hozzátartozik a dologhoz, hogy a nő tényleg életképtelen egyedül. Egy pizzát nem tud önállóan megrendelni. Volt rá példa, hogy a férjem épp külföldön volt, és az ex őt kérte meg, hogy rendeljen neki egy pizzát, mert ő nem tudja, hogyan kell.
2014. okt. 22. 11:21
 35/169 anonim ***** válasza:
45%

Neked az exnejjel van bajod, de nagyon. Csak tudnam miert? Altalaban minden uj feleseg/ bno ezt csinalja?

Te egy lyukban , borzaszto lehet neked. De a te gyereked apa melletr no fel legalabb.

Amugy a pedagogusok sokat dolgoznak, a mukormozest meg nem tudom miert irtad le...koveted ot,

2014. okt. 22. 11:22
 36/169 A kérdező kommentje:
Nem, nem tennék köztük különbséget. Most van közöttük különbség téve, amikor a nagy mindent megkap, amit csak kiejt a száján, az enyém meg azt sem érdemli meg, hogy új bútort vegyünk neki. Mert hát minek, amikor jó a használt is.
2014. okt. 22. 11:23
 37/169 anonim ***** válasza:
75%

1. Ha a férjedet így ismerted meg és így házasodtál össze vele, akkor miért vagy meglepve?

2. Ha a bíróságon ez a megállapodás van határozatba foglalva, akkor nem lehet rajta csak úgy változtatni.

3. Ha keveselled a jlövedelmeteket, akkor keress magadnak megfelelö állást.

4. Az, hogy te több gyereket meg nagy lakást akarsz, nem mehet a meglévö gyerek rovására.

5. Ha a jelenlegi lakás nem alkalmas arra, hoyg gyerekkel ott élejtek, akkor miért nem védekeztél, minek szülsz ilyen "rossz" körülmények közé?

2014. okt. 22. 11:25
 38/169 anonim ***** válasza:
31%

Terhes lettél, előtört belőled az igazi éned. Követelőzöl.

Ne is haragudj, de ha az én feleségem mondaná, hogy felezzem meg a gyerektartást, mert nem képes havi 300 e-ből megélni, szembe is köpném.

Azt a lepukkant panelt fel is lehet ám újítani.

Ja, hogy te akarod a seggedet mereszteni a szuperjó lakásban.

Ha így folytatod, az irigység fog a sírba vinni.

2014. okt. 22. 11:29
 39/169 A kérdező kommentje:

1. Ha a férjedet így ismerted meg és így házasodtál össze vele, akkor miért vagy meglepve?

2. Ha a bíróságon ez a megállapodás van határozatba foglalva, akkor nem lehet rajta csak úgy változtatni.

3. Ha keveselled a jlövedelmeteket, akkor keress magadnak megfelelö állást.

4. Az, hogy te több gyereket meg nagy lakást akarsz, nem mehet a meglévö gyerek rovására.

5. Ha a jelenlegi lakás nem alkalmas arra, hoyg gyerekkel ott élejtek, akkor miért nem védekeztél, minek szülsz ilyen "rossz" körülmények közé?

1. Amíg nem voltunk házasok, fogalmam sem volt róla, hogy a férjem mennyit keres és menyni gyerektartást fizet. Tudjátok, erre szoktátok mondani, hogy "amíg nem vagy a felesége, semmi közöd hozzá".

2. Ez a 100ezer nem a bíróság által megállapított összeg, a férjem önként vállalta, hogy ennyit fizet. De a második gyerek születésére hivatkozva le lehet csökkenteni mindenképpen.

3. Dolgoztam. De most veszélyeztetett terhes vagyok, nem dolgozhatok. Továbbá nem szeretném a gyerekemet 3 hónapos korában bölcsibe adni ha nem muszáj.

4. Nem is megy a rovására. Mivel nincs szüksége havi 100ezerre, így nem megy a rovására. Amire ténylegesen szüksége van, azt ezután is meg fogja kapni tisztességesen.

5. A jelenlegi lakás tökéletesen alkalmas arra, hogy egy gyerekkel itt éljünk. De arra már nem, hogy két gyerek legyen összezárva egy szobába. Pár évig még oké a dolog, amíg a gyerekek kicsik, de utána már nem.

2014. okt. 22. 11:31
 40/169 anonim ***** válasza:
56%

azert kivancsi lennek, hogy akik szerint ez igy normalis, es jonnek az "igy ismerte meg, ezt kell elfogadnia" stb dumakkal, azok mit szolnanak egy hasonlo exhez! aki meg egy pizzat sem kepes megrendelni maganak?!?!

igy viszont nehez, hogy a ferjed szerint ez igy okes... tenyleg mar sokkal hamarabb helyre kellett volna tenni ezt a helyzetet...

lehet lepontozni, de ti ferj es feleseg vagytok, ergo amit O es Te kerestek az a Ti kozos penzetek (es tok mindegy, hogy Te most a veszelyeztetett terhesseg miatt nem tudsz dolgozni) vagyis TI fizetitek az exnek a lakast, a TI penzetekbol...

nem lehet egyebkent, hogy most otthon vagy, kicsit unatkozol is talan, es emiatt jott ez most elo beloled? tuti annyira gaz az a lakas, ahol most laktok?

2014. okt. 22. 11:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!