Tényleg én vagyok a szemét, amiért szeretném, ha a férjem kevesebb gyerektartást fizetne az exnejének?
Az exe 100ezret kap havonta egy ovis gyerek után. Plusz az övé maradt a lakás, aminek a teljes törlesztőjét szintén a férjem fizeti.
Eddig nem zavart a dolog, de most hogy a közös gyerekünket várom, most már azért egyre kevésbé tetszik.
És nem, nem a gyerekkel van bajom. Hanem azzal, hogy mi egy kétszobás, elég lepukkant panelben lakunk, és így, hogy a férjem ennyi pénzt "kidob az ablakon" havonta, esélyünk se lesz normális lakást venni ehelyett. Pedig nagyon kellene egy legalább háromszobás, hogy a férjem lányának legyen külön szobája, ne pedig egy pici lyukba legyenek összezárva a kicsivel, amikor itt van nálunk a nagy.
Meg egyébként is, az ex egy újépítésű, szuperjó lakásban mereszti a seggét, aminek csak a rezsijét fizeti, a hitelt nem.
Nekünk is jól jönne, ha a férjem a félmilliós nettójából 400ezret hozna haza 300ezer helyett.(Főleg amíg itthon leszek a babával.)
Azt gondoltam, csökkentetni kellene a 100ezres gyerektartást a felére, egy gyerek után az még mindig korrekt. Plusz a hiteltörlesztőnek is csak a felét kéne fizetnie, az exére eső részt nem. Így a havi 200ezres fix kiadásból mindjárt csak havi 100ezer lenne, 50 a gyerekre és 50 a hitelre.
Tényleg én vagyok a gonosz, szívtelen boszorkány, amiért ezt szeretném?
Amikor megismerted már akkor is ez volt a felállás?
Szerintem neked most esett le, hogy mevel jár a párod. Ha boldog családott szeretnél akkor ezt Fogadd el.
Igen annak a nőnek most nem kell a hitelt fizetnie.
Neked ott egy férfi aki gondoskodó,aki szeret és akinek a gyerekét hordot a szíved alatt. Ha feszültséget keltesz avval csak a férjed piszkálod, az ő energiáját fogyasztod. Igen most ez a helyzet. Örülj annak ami van és támogasd őt!
És hogyan lesz az Ő gyerekének külön szobája? Vagy hogyan lesz nekem idővel még egy gyerekem?
Nem fogjátok fel, hogy nem az a bajom, hogy hónap végén nincs mit ennünk? Hanem az, hogy így nem tudunk félretenni másik lakásra, hitelt meg ugye nem vehetünk fel, mert az exneje hitelét nyögjük még 15 évig.
Szerintem meg igazad van... mert nyilvan nem kolt az ex havi 100ezret a gyerekre...
es hogyhogy a ferjed fizeti az egesz hitelt? miert nem csak a felet? ha a lakas teljesen 100%-ban a ferjed tulajdona lenne, akkor meg megertenem, de nem hiszem, hogy ez lenne a felallas...
igazad van, engem is zavarna, de mar sokkal regebb ota, nem csak azert, mert most erkezik majd a Ti kozos gyereketek... igy kicsit hulyen jon ki...
es Ti, hogyhogy nem koltoztok el egy normalisabb lakasba? nem akarok turkalni a penztarcadban, de Te irtad, hogy mennyi a netto fizetese a ferjednek, azert annyibol telne (meg ha csak alberletre is) de egy jobb lakasra, nem?
vagy miert nem laktok Ti abban a lakasban, aminek ugyis Ti fizetitek a torlesztojet, es menne a volt feleseg alberletbe?
Talan probaljatok ezt megbeszelni, de persze nehez, mert kb csak Te johetsz ki hulyen ebbol a helyzetbol, mindenkeppen ugy fog tunni, hogy a masik gyerek ellen vagy, pedig ez nyilvan nem igaz...
Oszinten kicsit igazad van 100 ezer az nagyon sok.
De hogy te gyereket vallalsz az a te sajat valasztasod hiszen te valasztottal elvalt embert parodul.
Hogy nem tudsz majd kettot eltartani az is a te sajat problemad hiszen te valsztottad a paraod.
Ezen kivul miert nem tanulsz igyekszel dolgozol kepzed magad gyerekcsinalas helyett??
Akkor lehetne uj lakas uj butor minden.
Az ex adott teny ezen soha nem szabadulsz majd tole ezt kaptad a paroddal.
Azért nem megyünk albérletbe, mert arra kidobálni a pénzt szintén hülyeség, pláne most hogy jön a gyerek. Ez a lakás saját, csak hát elég lepukkant. Persze fel lehetne újítani, de nem most, amikor a babával kapcsolatban van egy csomó kiadás. Meg nem is egy újszülött mellett, szóval fogalmam sincs hogy mikor.
Hogy miért nem mi lakunk a másik lakásban? Mert az ex nem akarja. Ennyi. Pedig azt is felajánlottuk neki, hogy költözzenek ők ide, ezen a lyukon úgysincs hitel, mi meg a másikba, ha már mi fizetjük a teljes törlesztőt. Persze erre is nemet mondott.
#25,
nem a két gyerek eltartása okoz gondot. De nem kerül a nagyobb 100ezerbe, nem is költi rá az anyja a teljes összeget, akkor minek fizessünk annyit?
Nem képzem magam, és nem akarok tanulni, van már egyetemi diplomám, köszi szépen. Most nem dolgozom, mert veszélyeztetett terhes vagyok, illetve 3 évig szeretnék majd itthon maradni a gyerekkel.
Nehogy már azért ne lehessen gyerekem, mert a férjem fiatalon hozott egy rossz döntést, és elvett egy hülye pi.csát, aki totál életképtelen egyedül.
Vagy szerinted én ne szüljek soha csak azért, mert a férjemnek van már egy gyereke? Nem a gyerekkel van bajom, én azt is felajánlottam, hogy vegyük magunkhoz és neveljük mi. De a férjem nem akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!