Holnap kell mennem abortuszra, én szeretném megtartani, de a párom az anyagi okokra hivatkozva azt akarja, hogy vetessem el. Hogyan tudnám meggyőzni?
Sajnos szegényes körülmények között élünk, ezért a párom azt akarja, hogy vetessem el a gyereket. Holnap kell/kellene kórházba mennem, de még megpróbálom a páromat rábeszélni, hogy maradjon a baba.
Albérletben élünk, jelenleg ő az önkormányzatnál munkafelügyelő én pedig a helyi iskolában dolgozom. Kettőnk keresete kb 80000 forint mert az ő fizetéséből vonják az albérleti díjat.
Mikor megtudták, hogy terhes vagyok akkor többen is felajánlották a segítségüket. Akkor a párom miért nem akarja a babát?
A párom nem lép le mert nincs hová mennie. De nem az volt a kérdésem, hogy megtartsam e a babát hanem, hogy hogyan győzzem meg a páromat.
Bölcsöde nincs a faluban, amúgy is más anyuka sem dolgozik és mégis felnő a gyerek. Amíg a párom dolgozik a hivatalban, addig tudunk itt lakni.
Hogyan győzd meg? Mondd neki is, hogy azért kell gyerek, mert te alig várod, hogy babázhass, és mondd el neki azt is, hogy ő "úgysem megy el, mert nincs hová mennie", mondd el neki, hogy te nem akarsz dolgozni egyáltalán, hiszen "más anyuka se dolgozik, és mégis felnő a gyerek", meg azt se felejtsd el neki mondani, hogy te arra építesz, ő élete végig ott fog gürizni a falusi önkormányzatnál éhbérért.
De közben szerintem nézd meg jól az arcát, mert jó eséllyel többet látni nem fogod, úgy húz el, mint a vadlibák abban a percben.
De ugye kamu a kérdés, és a valóságban nincs a világon ilyen önző, számító nőszemély?
Kérdező (#71) "A párom nem lép le mert nincs hová mennie." - a boldog család eszményképe - Kérdező, te tényleg erre akarsz úgymond "családot alapítani"??? Egy másik ember életének tönkretételére, arra hivatkozva, hogy "úgyse tud hova menni"????
Egyébként a kérdésed lényegére válaszolva meg aki nem akar gyereket az adott körülmények között, azt sehogy se tudod meggyőzni... aki ingadozik, gondolkodik, a dolgon, azt meg ész-érvekkel. Ez a valós választék.
Gyilkosozással, érzelmi zsarolással a világon senkit semmiről nem lehet meggyőzni.
Ja, és ha úgy igaz, ahogy most írtad, akkor zsarolgatás esetén ráadásul a párodnál van az adu,mert egyszerűen közli, hogy jó, akkor felmond a munkahelyén...
"De ugye kamu a kérdés, és a valóságban nincs a világon ilyen önző, számító nőszemély?" - ó, dehogy nincs, a mi kultúrkörünkben egyértelműen erre mutat a tendencia... Kérdezőt meg kell védenem, semmivel sem rosszabb ebben az átlagnál...
Éppen olvasgattam egy friss angol felmérést, amit a The Courier-ben publikáltak a napokban:
- amíg egy párkapcsolatban a férfiak számára általában a párjuk az első, a nők számára átlagban a gyerek
- a gyermektelen párok összességében általában boldogabbak, mint a gyermekesek
- az élettársi kapcsolatban élők általában boldogabbak mint a házaspárok (ezt a tanulmány szerzői az előző megállapítással hozzák kapcsolatba, lévén a házaspárok több gyereket vállalnak általában)
- a homoszexuális párok általában boldogabbak a heteroszexuálisaknál.
- a gyerekes nők önmagukban szemlélve a legboldogabbak.
Na nesze, ha nő vagy, a gyerektől várhatsz boldogságot, ha férfi vagy, a boldogság útja, ha homoszexuális élettársi kapcsolatban élsz... hurrá...
"A párom nem lép le mert nincs hová mennie. De nem az volt a kérdésem, hogy megtartsam e a babát hanem, hogy hogyan győzzem meg a páromat.
Bölcsöde nincs a faluban, amúgy is más anyuka sem dolgozik és mégis felnő a gyerek. Amíg a párom dolgozik a hivatalban, addig tudunk itt lakni."
Szegény gyerek, milyen szülőktől van...
Elég ostoba vagy, kedves kérdező.
Nem anyának való.
Az abortusszal jobban jársz, és a gyerek is.
Ha egy férfi menekülni akar a felelősség elől, menekülni fog. Lesz hova. Megoldja. Ne aggódj.
Ha ő nem szeretné a gyereket, akkor még minek erőlködsz? Szerintem kettőtök közül, 40 évesen neki több esze van - merem remélni -, nyilván jobban tudja, mit miért nem szeretne. Nem gondolod, hogy ő egy kicsit reálisabban átlátja a helyzeteteket?
Attól, hogy most van munkája, az nem garancia arra, hogy egy év, vagy akár egy hónap múlva is lesz. Mit teszel, ha elveszti a munkahelyét? Oda a keresetetek nagy része. Sőt, az egész. Te kiesel a baba miatt, kapod a gyest, meg a nem tudom én mit, párod meg azt a kis havi juttatást, amiből az állam szerint még meg lehet élni.
Te még nem tudod, mekkora kínszenvedés úgy felnevelni egy gyereket, hogy erősen nélkülözni kell. Egy gyerek felnevelése amúgy sem olcsó mulatság.
Viszont mivel a párod 40 fele van, így gondolom, te legalább 30 körül jársz, sok időd már nincs, ha most elveteted, a fene se tudja, hogy lesz-e még lehetőséged.
Szerintem üljetek le, nézzétek meg, mérjétek fel a lehetőségeket, kreáljatok valami jövőképet és döntsetek bölcsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!