Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Holnap kell mennem abortuszra,...

Holnap kell mennem abortuszra, én szeretném megtartani, de a párom az anyagi okokra hivatkozva azt akarja, hogy vetessem el. Hogyan tudnám meggyőzni?

Figyelt kérdés

Sajnos szegényes körülmények között élünk, ezért a párom azt akarja, hogy vetessem el a gyereket. Holnap kell/kellene kórházba mennem, de még megpróbálom a páromat rábeszélni, hogy maradjon a baba.

Albérletben élünk, jelenleg ő az önkormányzatnál munkafelügyelő én pedig a helyi iskolában dolgozom. Kettőnk keresete kb 80000 forint mert az ő fizetéséből vonják az albérleti díjat.

Mikor megtudták, hogy terhes vagyok akkor többen is felajánlották a segítségüket. Akkor a párom miért nem akarja a babát?

2014. jan. 15. 09:31
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/137 A kérdező kommentje:

A párom nem lép le mert nincs hová mennie. De nem az volt a kérdésem, hogy megtartsam e a babát hanem, hogy hogyan győzzem meg a páromat.

Bölcsöde nincs a faluban, amúgy is más anyuka sem dolgozik és mégis felnő a gyerek. Amíg a párom dolgozik a hivatalban, addig tudunk itt lakni.

2014. jan. 15. 12:18
 72/137 anonim ***** válasza:
79%

Hogyan győzd meg? Mondd neki is, hogy azért kell gyerek, mert te alig várod, hogy babázhass, és mondd el neki azt is, hogy ő "úgysem megy el, mert nincs hová mennie", mondd el neki, hogy te nem akarsz dolgozni egyáltalán, hiszen "más anyuka se dolgozik, és mégis felnő a gyerek", meg azt se felejtsd el neki mondani, hogy te arra építesz, ő élete végig ott fog gürizni a falusi önkormányzatnál éhbérért.

De közben szerintem nézd meg jól az arcát, mert jó eséllyel többet látni nem fogod, úgy húz el, mint a vadlibák abban a percben.

De ugye kamu a kérdés, és a valóságban nincs a világon ilyen önző, számító nőszemély?

2014. jan. 15. 12:32
 73/137 anonim ***** válasza:
80%
Utolsó, dehogy nincs... valóságban van a világon ilyen önző, számító nőszemély! És nem kevés.
2014. jan. 15. 12:39
 74/137 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező (#71) "A párom nem lép le mert nincs hová mennie." - a boldog család eszményképe - Kérdező, te tényleg erre akarsz úgymond "családot alapítani"??? Egy másik ember életének tönkretételére, arra hivatkozva, hogy "úgyse tud hova menni"????

Egyébként a kérdésed lényegére válaszolva meg aki nem akar gyereket az adott körülmények között, azt sehogy se tudod meggyőzni... aki ingadozik, gondolkodik, a dolgon, azt meg ész-érvekkel. Ez a valós választék.

Gyilkosozással, érzelmi zsarolással a világon senkit semmiről nem lehet meggyőzni.

Ja, és ha úgy igaz, ahogy most írtad, akkor zsarolgatás esetén ráadásul a párodnál van az adu,mert egyszerűen közli, hogy jó, akkor felmond a munkahelyén...

2014. jan. 15. 12:46
 75/137 anonim ***** válasza:
79%

"De ugye kamu a kérdés, és a valóságban nincs a világon ilyen önző, számító nőszemély?" - ó, dehogy nincs, a mi kultúrkörünkben egyértelműen erre mutat a tendencia... Kérdezőt meg kell védenem, semmivel sem rosszabb ebben az átlagnál...

Éppen olvasgattam egy friss angol felmérést, amit a The Courier-ben publikáltak a napokban:

- amíg egy párkapcsolatban a férfiak számára általában a párjuk az első, a nők számára átlagban a gyerek

- a gyermektelen párok összességében általában boldogabbak, mint a gyermekesek

- az élettársi kapcsolatban élők általában boldogabbak mint a házaspárok (ezt a tanulmány szerzői az előző megállapítással hozzák kapcsolatba, lévén a házaspárok több gyereket vállalnak általában)

- a homoszexuális párok általában boldogabbak a heteroszexuálisaknál.

- a gyerekes nők önmagukban szemlélve a legboldogabbak.

Na nesze, ha nő vagy, a gyerektől várhatsz boldogságot, ha férfi vagy, a boldogság útja, ha homoszexuális élettársi kapcsolatban élsz... hurrá...

2014. jan. 15. 13:02
 76/137 anonim ***** válasza:
66%

"A párom nem lép le mert nincs hová mennie. De nem az volt a kérdésem, hogy megtartsam e a babát hanem, hogy hogyan győzzem meg a páromat.

Bölcsöde nincs a faluban, amúgy is más anyuka sem dolgozik és mégis felnő a gyerek. Amíg a párom dolgozik a hivatalban, addig tudunk itt lakni."

Szegény gyerek, milyen szülőktől van...

2014. jan. 15. 13:06
 77/137 anonim ***** válasza:
83%
...és a 40-es hozzászólásnál én voltam a hülye, holott tök egyértelmű, hogy ha a kérdés nem kamu, akkor sem az anya, sem az apa nem alkalmasak jelenleg a szülői feladatok ellátására.
2014. jan. 15. 13:08
 78/137 anonim ***** válasza:
73%

Elég ostoba vagy, kedves kérdező.

Nem anyának való.

Az abortusszal jobban jársz, és a gyerek is.

Ha egy férfi menekülni akar a felelősség elől, menekülni fog. Lesz hova. Megoldja. Ne aggódj.

Ha ő nem szeretné a gyereket, akkor még minek erőlködsz? Szerintem kettőtök közül, 40 évesen neki több esze van - merem remélni -, nyilván jobban tudja, mit miért nem szeretne. Nem gondolod, hogy ő egy kicsit reálisabban átlátja a helyzeteteket?

Attól, hogy most van munkája, az nem garancia arra, hogy egy év, vagy akár egy hónap múlva is lesz. Mit teszel, ha elveszti a munkahelyét? Oda a keresetetek nagy része. Sőt, az egész. Te kiesel a baba miatt, kapod a gyest, meg a nem tudom én mit, párod meg azt a kis havi juttatást, amiből az állam szerint még meg lehet élni.

2014. jan. 15. 13:18
 79/137 anonim ***** válasza:
77%

Te még nem tudod, mekkora kínszenvedés úgy felnevelni egy gyereket, hogy erősen nélkülözni kell. Egy gyerek felnevelése amúgy sem olcsó mulatság.

Viszont mivel a párod 40 fele van, így gondolom, te legalább 30 körül jársz, sok időd már nincs, ha most elveteted, a fene se tudja, hogy lesz-e még lehetőséged.

Szerintem üljetek le, nézzétek meg, mérjétek fel a lehetőségeket, kreáljatok valami jövőképet és döntsetek bölcsen.

2014. jan. 15. 13:29
 80/137 anonim ***** válasza:
95%
A párod nem lép le, mert nincs hova mennie.-és neked lesz hova menned a gyerekkel, ha kidob a párod a szolgálati lakásából???
2014. jan. 15. 13:30
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!