Holnap kell mennem abortuszra, én szeretném megtartani, de a párom az anyagi okokra hivatkozva azt akarja, hogy vetessem el. Hogyan tudnám meggyőzni?
Sajnos szegényes körülmények között élünk, ezért a párom azt akarja, hogy vetessem el a gyereket. Holnap kell/kellene kórházba mennem, de még megpróbálom a páromat rábeszélni, hogy maradjon a baba.
Albérletben élünk, jelenleg ő az önkormányzatnál munkafelügyelő én pedig a helyi iskolában dolgozom. Kettőnk keresete kb 80000 forint mert az ő fizetéséből vonják az albérleti díjat.
Mikor megtudták, hogy terhes vagyok akkor többen is felajánlották a segítségüket. Akkor a párom miért nem akarja a babát?
Kedves 40. Válaszadó!
Ezek azért 2 mondat alapján elég messzemenő következtetések. Én meg semmi döntést nem bíznék rád ezek alapján!
Kedves #43, pedig a #40es válaszadónak szerintem is igaza van. Lehet persze arról panaszkodni, hogy két mondat ígymegúgy, de két ilyen mondat untig elég, bőséges indok arra, hogy az ember egy kapcsolat végére kitegye a pontot. Ennyi.
És lehet azon méltatlankodni utána bárkinek, hogy hogyan képzelte az, aki két mondat alapján döntött. Egyet nem lehet, a döntést meg nem történtté tenni kívülről...
Ha mindig a megfelelő pillanatra vártok, megfelelő anyagi körülményekre, akkor sosem lehetne gyereketek, feltételezem.
Ha elveteted, egy életen keresztül bánni fogod.
Ha a párod nem akart volna gyereket, védekezett volna!
Ne hagyd magad, és ne gyilkoltasd meg a gyermeked!
Pláne, hogy többen felajánlották a segítségüket, és kapnátok sok-sok holmit is! A párod pedig még egyszer hálás lesz azért, hogy életben maradt a közös gyermeketek!
Nem mindenki tudja jól kifejezni magát írásban, ez fel sem merül? Vagy még ezer más dolog.
Na, mindegy, én nem vitába akarok szállni itt, eszembe se jut, csak ne ítélj, hogy ítélj, hogy ne ítéltess!
Ezt szerintem szem előtt kéne tartani és esetleg empatikusabban, a PROBLÉMÁRA nyújtani segítséget vagy nem ide írni!
És továbbra is tartom magam ahhoz Kérdező, amit 37-esként írtam.
80.000 ft édeskevés, ha bármi történik...Márpedig amíg meg nem születik a kicsi,rengeteg egyéb kiadás van.Nemcsak a babaruha és a babakocsi, hisz lehet használtan is beszerezni,bár úgy is nagyon drága minden!
Mi van, ha hirtelen kiadásotok lesz?Akkor ugrik a 80.000 ft és abban a hónapban pl nem jut ételre...
Mi van,amikor a gyereknek tápszer, v bármi más dolog kell..Nemcsak enni és ruházkodni kell sajnos...
Kérdező...ha gyereket szeretnél, akkor ne egy 40-en felüli apától, aki hamarabb öregszik és még biztos háttért sem tudtok együtt felépíteni....
Ugyanakkor, sosem lesz olyan jó a helyzet az országban, hogy könnyedén lehessen gyermeket vállalni...és a gyerekek nagy része is miután kitanulja az iskolát lelép külföldre....
Nagyon nehéz kérdés.De így, hogy a párod nem partner a babázásban, -így mérlegelj
" Kérdező (#32), "Majd megkérdezem a páromat, hogy akar e gyilkos lenni." - na ezt NAGYON NEM ajánlom. Tőlem kérdezné a zasszony egy hasonló szituban, kapcsolatunk utolsó perce lenne... (persze nem kérdezné, mert legfeljebb érvekkel meggyőzni akarna, nem undorító módon nyomni meg zsarolni)"
Te már többszörös gyilkos vagy. Olyan régen nyomod itt a gyikon az abortusz propagandádat, hogy simán életfogytiglan járna érte. Olyan mintha csak erre állna rá a keresőd. Már név nélkül megismerlek. Ki fizet ezért? Az ördög?
"Ezek azért 2 mondat alapján elég messzemenő következtetések. "
Két mondat, és a leírt életkörülmények alapján vontam le a következtetéseket. Persze tévedhetek, de az ilyen elejtett megjegyzések árulják el általában a legtöbbet valakinek a személyiségéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!