Holnap kell mennem abortuszra, én szeretném megtartani, de a párom az anyagi okokra hivatkozva azt akarja, hogy vetessem el. Hogyan tudnám meggyőzni?
Sajnos szegényes körülmények között élünk, ezért a párom azt akarja, hogy vetessem el a gyereket. Holnap kell/kellene kórházba mennem, de még megpróbálom a páromat rábeszélni, hogy maradjon a baba.
Albérletben élünk, jelenleg ő az önkormányzatnál munkafelügyelő én pedig a helyi iskolában dolgozom. Kettőnk keresete kb 80000 forint mert az ő fizetéséből vonják az albérleti díjat.
Mikor megtudták, hogy terhes vagyok akkor többen is felajánlották a segítségüket. Akkor a párom miért nem akarja a babát?
Mivel azt írod, nem vagytok jó anyagi helyzetben, én is azt tanácsolom, hogy ilyen helyzetben jobb nem megtartani. Kicsit jöjjetek rendbe pénzügyileg és akkor már Ti is nyugodtabb szívvel várjátok majd a bébit.
Lehet, hogy sokan felajánlották a segítséget, de ez sem tart örökké, nem alapozhatsz csak erre. :/
28N
Egy gyereket fel is kell nevelni! 18 évig ebben senki nem fog neked segíteni! Támogatást pedig ne várj senkitől.
A párodnak van igaza. Havi 80.000-ből még megélni is nehéz, de gyereket nevelni, lehetetlen.
A gyerek érdekét nézd, ne a vágyaidat.
Ha így van,azzal számolj, hogy elég esélyes, hogy egyedül maradsz, ha megtartod a babát. Akkor maradhatsz ebben az albérletben és tudod majd fizetni?
Az tök jó, hogy kaptok ágyat, babakocsit, de nem ez a nagy kiadás, hanem utána évekig a pelenka, a tápszer, az esetleges gyógyszer stb.
A gyerek nem veletlenul jon most es hozzatok.
Ne old meg a gyereked csak azert mert ugy erzi a ferjed most nincs penzetek?Es ha holnaputan az abortusz utan nyertek a lotton? akkor elete vegeig gyaszolhatna a nagy semmiert meghalt gyereket.
Elmeselem mikor terhes lettem a ferjem nem akarta a gyereket es megfenyegetett hogy elhagy ha megtartom mert most o meg nem akar most meg kell a penz nagyobb lakas utaznio akar stb majd egyszer...
Mondtam neki menjen hogy is olhetnek meg egy artatlan gyereket.
Elment..
en ott maradtam lakas munka minden nelkul sokat sirtam gondolkodtam de egy biztos volt a gyerek marad hiszen reszem en testem resze.
Aztan egyedul megszultem csodaszep okos nagy gyerek lett belole ma mar foiskolara jar buszke vagyok ra.
A mi eletunk rendbe jott lett minden amire szugseguynk volt tanultam szorgalmas voltam hogy a gyerek buszke legyen az annnyara.
A volt ferjem? o ott tart ahol sok sok eve tartott.
De nem haragszom ra hiszen altala tole lett a gyerek.
o sajnalta soha nem ismerte meg azt akit nem akart.
.. elmeseltem csak hogy tudj rola az elet furcsa tud lenni
Ez azért annyira nem rossz pénz, ha a lakhatás költségei már nincsenek benne. Sokkal kevesebb pénzből is gond nélkül fel lehet nevelni egy gyereket. Persze nem lesznek márkás ruhái, Iphone-ja, drága laptopja, de szerintem az nem is létszükséglet. Ételre, szerényebb árkategóriájú ruhákra mindig fog jutni pénz. Vateráról egyébként is fillérekért lehet venni mindenféle babaholmit, sőt pl. a szivesseg-hu oldalon ingyen is odaadják, akiknek már nagyobb a gyerekük.
Ha semmiképp sem tudtok megegyezni, akkor se öljétek meg a babát! Később meg fogjátok bánni mindketten, hidd el, egy életen keresztül szenvedni fogtok miatta. Inkább szüld meg és add örökbe, úgy legalább életben marad és lesz esélye jól élni.
A terhességed alatt ami plusz kiadás lehet, az néhány kismama ruha a növekvő pocak miatt + terhesvitamin. A kismama ruhát meg lehet venni használtan, vagy lehet ismerőstől örökölni, így már is tudsz spórolni pár ezret. A vitamint az első 12-14 hétben létfontosságú szedni, utána ha megfelelően táplálkozol (zöldség+ gyümi) nem muszáj. Ha minden rendben van, más kiadásaid a terhességedre vonatkozóan nem lesznek, mivel az orvosi ellátás és a terhesgondozás is ingyenes. Azt írod kaptok babkocsit, kiságyat és néhány ruhácskát is, az nagyon szuper, mert min. 100.000 forinttal vagytok beljebb. Egyébként, ha nem kapnátok ilyesmiket, ezeket is meg lehet vásárolni használtan, negyed árért, mint ha újonnan vennétek. Pár baba ruhát mindenképpen kell, hogy vegyél, de bizonyára van nálatok is bababörze, ahol használtan meg tudod venni olcsón. Az újszülött picinek pelenka kell, ha nem a legdrágábbat veszed, havi 12.000 forintból meg van a pelenka, cumis üvegek + esetleg tápszer kb. havi 5.000 Ft, popsi törlő 4 csomaggal számolva + popsikrém 3.000 Ft, és ha ne adj' ég beteg lenne, akkor a gyógyszerek kb. 4.000 (na de nem lesz beteg minden hónapban, szóval ez bőven van számolva)legyenek egyéb apróságok + 6.000, ez 30.000 forint. Ez a minimum, amire szüksége van a kicsinek.
Ha minden rendben van veled és jól érzed magad, akkor simán tudsz dolgozni a 33-35. hétig, így addig is teljes fizut kapsz. Mikor szülsz, fogsz kapni 80.000 forint (2014. jan. 1-től) egyszeri anyasági segélyt, családi pótlékot, tgyást, majd gyedet és majd gyest. Ezt egy kalkulátorral ki tudod számolni, hogy mennyi lesz.
Ezekkel tudtok számolni, ez az anyagi része.
"A gyerek nem veletlenul jon most es hozzatok. "
Hát igen a gyereket nem a gólya hozza, aki ahhoz is hülye,hogy védekezzen.......
"Mikor szülsz, fogsz kapni 80.000 forint (2014. jan. 1-től) egyszeri anyasági segélyt"
Azt egy kicsit túl lőtted az csak 64 ezer Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!