Holnap kell mennem abortuszra, én szeretném megtartani, de a párom az anyagi okokra hivatkozva azt akarja, hogy vetessem el. Hogyan tudnám meggyőzni?
Sajnos szegényes körülmények között élünk, ezért a párom azt akarja, hogy vetessem el a gyereket. Holnap kell/kellene kórházba mennem, de még megpróbálom a páromat rábeszélni, hogy maradjon a baba.
Albérletben élünk, jelenleg ő az önkormányzatnál munkafelügyelő én pedig a helyi iskolában dolgozom. Kettőnk keresete kb 80000 forint mert az ő fizetéséből vonják az albérleti díjat.
Mikor megtudták, hogy terhes vagyok akkor többen is felajánlották a segítségüket. Akkor a párom miért nem akarja a babát?
Talán azért, mert ha egyszer jön, akkor szeretné rendes körülmények közt felnevelni. Próbáld meggyőzni, hátha, de azért vedd figyelembe az anyagi helyzeteteket is. Sajnos, nem mindig támaszkodhatsz másokra, előbb-utóbb el fognak mellőled tűnni azok, akik most felajánlották a segítségüket.
A legfontosabb, hogy KETTEN DÖNTSETEK!
Egy gyerek érkezése mindenképpen közös felelősség, így szerintem csak akkor vagy korrekt a másikkal szemben, ha akarata ellenére nem kényszeríted bele egy ekkora kötöttséggel, és felelősséggel járó élethelyzetbe.
Ha mégis ezt tennéd, hatalmas terhet tennél magatokra, amit a párod nem úgy élne meg mint Te. Ő nem saját döntése miatt lenne abba a helyzetbe, ezért valószínűleg elmenekülne. Gondolom nem szeretnéd egyedül felnevelni úgy, hogy még csak támogatni se támogatna folyamatosan senki.
Hozzátok rendbe az anyagiakat, és ahogy eljön az ideje, közös akarattal vállaljatok babát. Legalábbis én ezt tenném.
Persze ez neked nagyon nehéz lehet, és kívülállóként érzelmek nélkül csak azt írjuk amit az eszünk mond. Ésszerű ez lenne, ha lelkileg közelíteném meg, akkor fogalmam sincs mit tennék.
Ha mindenáron meg akarod győzni, vidd el magaddal egy uh vizsgálatra, ahol látja hogy dobod a szíve. Ha ennek ellenére el akarja vetetni, akkor nem igen van más lehetőség, ha családban akarod felnevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!