Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Holnap kell mennem abortuszra,...

Holnap kell mennem abortuszra, én szeretném megtartani, de a párom az anyagi okokra hivatkozva azt akarja, hogy vetessem el. Hogyan tudnám meggyőzni?

Figyelt kérdés

Sajnos szegényes körülmények között élünk, ezért a párom azt akarja, hogy vetessem el a gyereket. Holnap kell/kellene kórházba mennem, de még megpróbálom a páromat rábeszélni, hogy maradjon a baba.

Albérletben élünk, jelenleg ő az önkormányzatnál munkafelügyelő én pedig a helyi iskolában dolgozom. Kettőnk keresete kb 80000 forint mert az ő fizetéséből vonják az albérleti díjat.

Mikor megtudták, hogy terhes vagyok akkor többen is felajánlották a segítségüket. Akkor a párom miért nem akarja a babát?

2014. jan. 15. 09:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/137 anonim ***** válasza:
93%
Hány évesek vagytok?
2014. jan. 15. 09:34
 2/137 anonim ***** válasza:
93%

Talán azért, mert ha egyszer jön, akkor szeretné rendes körülmények közt felnevelni. Próbáld meggyőzni, hátha, de azért vedd figyelembe az anyagi helyzeteteket is. Sajnos, nem mindig támaszkodhatsz másokra, előbb-utóbb el fognak mellőled tűnni azok, akik most felajánlották a segítségüket.

A legfontosabb, hogy KETTEN DÖNTSETEK!

2014. jan. 15. 09:34
 3/137 anonim ***** válasza:
100%
Tehát az albérlet kifizetése után marad 80ezretek?-ebből fizetitek még a rezsit vagy már az is le van vonva. Mert ha rezsi után marad ennyi, az azért nem annyira rossz.
2014. jan. 15. 09:39
 4/137 anonim ***** válasza:
89%
Ebből neked mennyi a fizud? Mennyit gyedet kapnál?
2014. jan. 15. 09:40
 5/137 anonim ***** válasza:
74%

Egy gyerek érkezése mindenképpen közös felelősség, így szerintem csak akkor vagy korrekt a másikkal szemben, ha akarata ellenére nem kényszeríted bele egy ekkora kötöttséggel, és felelősséggel járó élethelyzetbe.

Ha mégis ezt tennéd, hatalmas terhet tennél magatokra, amit a párod nem úgy élne meg mint Te. Ő nem saját döntése miatt lenne abba a helyzetbe, ezért valószínűleg elmenekülne. Gondolom nem szeretnéd egyedül felnevelni úgy, hogy még csak támogatni se támogatna folyamatosan senki.

Hozzátok rendbe az anyagiakat, és ahogy eljön az ideje, közös akarattal vállaljatok babát. Legalábbis én ezt tenném.

Persze ez neked nagyon nehéz lehet, és kívülállóként érzelmek nélkül csak azt írjuk amit az eszünk mond. Ésszerű ez lenne, ha lelkileg közelíteném meg, akkor fogalmam sincs mit tennék.

Ha mindenáron meg akarod győzni, vidd el magaddal egy uh vizsgálatra, ahol látja hogy dobod a szíve. Ha ennek ellenére el akarja vetetni, akkor nem igen van más lehetőség, ha családban akarod felnevelni.

2014. jan. 15. 09:42
 6/137 anonim ***** válasza:
39%
Tudom bunkó válasz,de nem rosszindulatból írom.Előbb kellett volna gondolkodni!Végig gondolni a lehetőségeket.Azt hogy hány évesek vagytok,és mikor,és hova szeretnétek babát.Ha csak ezt a pár kérdést feltettétek volna magatoknak,most nem lenne ez.Fájdalmasan hangzik,de ha nem akarod hogy elvegyék tőled,mert nem tudod biztosítani neki a megélhetést,normális környezetet,hátteret,akkor menni kell.
2014. jan. 15. 09:42
 7/137 A kérdező kommentje:
Nem tudom mennyi gyedet kapnék mivel nekem van 5 év munkaviszonyom most pedig közfoglalkoztatott vagyok, havi 46000 forintot kapok. Rezsit nem fizetünk, mert a havi 20000 forintban az is benne van. Kapnánk kiságyat, babakocsit, ruhákat.
2014. jan. 15. 09:46
 8/137 A kérdező kommentje:
6#. Vannak tőlünk sokkal rosszabb körülmények között élők is, mégsem veszik el tőlük a gyereket.
2014. jan. 15. 09:49
 9/137 anonim ***** válasza:
81%
Kb a gyessel megegyező gyeded lenne, az is csak akkor, ha a szuleskor meg elő munkaviszonyod lenne. Az épp a semmire eleg.... Dontened neked kell, de a parod akarata ellenére vállalt terhessegnel vedd figyelembe azt, hogy szinte biztosan vege kész a kapcsolatnak es egyedulallo anyaként kell élned. El tudnád tartani a gyereket? Lenne hol laknod?
2014. jan. 15. 09:50
 10/137 anonim ***** válasza:
74%
Mondd meg neki, hogy ha a megfelelő pillanatra vártok, olyan sosem lesz. Mi is mindig arra vártunk, most itt vagyok közel 40 évesen és nem akar összejönni.
2014. jan. 15. 09:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!