Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Holnap kell mennem abortuszra,...

Holnap kell mennem abortuszra, én szeretném megtartani, de a párom az anyagi okokra hivatkozva azt akarja, hogy vetessem el. Hogyan tudnám meggyőzni?

Figyelt kérdés

Sajnos szegényes körülmények között élünk, ezért a párom azt akarja, hogy vetessem el a gyereket. Holnap kell/kellene kórházba mennem, de még megpróbálom a páromat rábeszélni, hogy maradjon a baba.

Albérletben élünk, jelenleg ő az önkormányzatnál munkafelügyelő én pedig a helyi iskolában dolgozom. Kettőnk keresete kb 80000 forint mert az ő fizetéséből vonják az albérleti díjat.

Mikor megtudták, hogy terhes vagyok akkor többen is felajánlották a segítségüket. Akkor a párom miért nem akarja a babát?

2014. jan. 15. 09:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/137 anonim ***** válasza:
16%
Szerintem meg a kérdező is egyszerűen csak a párjára akarja fogni, igazán ő sem akarja megtartani.
2014. jan. 15. 10:54
 32/137 A kérdező kommentje:

Miért ne akarnám megtartani? Alig várom, hogy babázhassak.

Majd megkérdezem a páromat, hogy akar e gyilkos lenni.

2014. jan. 15. 10:57
 33/137 anonim ***** válasza:
36%
Annyit azért kérdezz meg a párodtol, hogy amikor belédlötte a ge-it akkor hogyan gondolkodott erröl? Neked meg azt kell eldöntened, hogy mi a fontos a benned levö gyerek vagy a (pillanatnyilag még) párod, mert a történetben az is elöfordulhat, hogy elhagy. De az is lehet, hogy felébred benne a felelöségtudat azért az életért amihez neki is van köze.
2014. jan. 15. 11:00
 34/137 anonim ***** válasza:
55%
Tehát az albi és a rezsi 20ezer ami a 80ezren felül van? Akkor nem értem mi olyan nagyon rossz 40ből meg van a kaja a többiből meg kijön a kicsi,és még marad is.
2014. jan. 15. 11:04
 35/137 anonim ***** válasza:
64%

"Alig várom, hogy babázhassak."

Nem biztos, hogy ez a legérettebb válasz, amit egy leendő anyától várnék arra, hogy miért szeretné megszülni a gyerekét...

2014. jan. 15. 11:04
 36/137 anonim válasza:
6%
Annak tudatában dönts,hogy az abortusz egyenlő az emberöléssel! És ez csak a te döntésed.
2014. jan. 15. 11:07
 37/137 anonim ***** válasza:
78%

Emberek!

Rendben van, hogy 80 ezer forintuk marad tisztán, de hány ember mondhatja ezt el a mai világban? Sajnos kevés! Ugye?

Van, aki éppen, hogy ki jön egész hónapban kuporogva a fizetéséből.

Én nem azt állítom, hogy a gyerek nem nagy felelősség stb, igazatok van abban, amit leírtatok, de 40 felett van bőven a párja, mire várnak? Csodára? Lottó nyereményre?

Szerintem igen is meggondolandó!

Arról nem is beszélve, hogy azok, akik többet keresnek, nem veszíthetik el az állásukat? Nem történhet semmi rossz?

Dehogynem! Ezzel az erővel akkor csak az vállaljon gyereket, aki kőgazdag a mai magyarországi helyzetben?

Beszélj a pároddal, derítsd ki, hogy valóban a pénz zavarja-e igazán? Kérdezd meg, hogy mikor akar gyereket? Mire a nagyapja lehetne? Vagy mit lát, amiért azt reméli, lesz jobb a helyzet? Tesz érte valamit?

2014. jan. 15. 11:11
 38/137 anonim ***** válasza:
68%
Szomorú, hogy ennyire pénzkérdés minden. Úgy látom, hogy te szeretnéd ezt a babát, kérdezd meg a párodat, hogy mitől fél valójában. Csak rajta múlik. Ha nem most, akkor mikor tudtok gyereket vállalni? Párod szeretne egyáltalán gyereket? Igen, vannak ennél rosszabb anyagi helyzetben élő emberek, akik gyereket vállalnak. Nekünk sem várható javulás anyagiak terén, de emiatt mondjunk le a gyerekről? :( Ilyen alapon sokaknak nem lenne. Tévedés ne essék, tisztában vagyok a felelősséggel. Van, amiért , akiért megéri egy kicsit szűkölködni. Az abortuszt egy rettenetesen rossz dolognak tartom. A leírtak alapján jól gondolkodtok, számolgattok, ezért szerintem okosan ki tudnátok gazdálkodni a kicsire valót. Ne szégyellj segítséget kérni a családodtól! Mint nő, nagyon szorítok neked, hogy megtarthasd a kicsit.
2014. jan. 15. 11:11
 39/137 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező (#32), "Majd megkérdezem a páromat, hogy akar e gyilkos lenni." - na ezt NAGYON NEM ajánlom. Tőlem kérdezné a zasszony egy hasonló szituban, kapcsolatunk utolsó perce lenne... (persze nem kérdezné, mert legfeljebb érvekkel meggyőzni akarna, nem undorító módon nyomni meg zsarolni)
2014. jan. 15. 11:12
 40/137 anonim ***** válasza:
62%

Még egyszer:

"Alig várom, hogy babázhassak." - ez nem egy érett anya válasza. Egy önző gyerek mond ilyet

"Majd megkérdezem a páromat, hogy akar e gyilkos lenni."

- ez nem egy érzelmileg érett viselkedés. Egy zsarolós/manipulatív ember mond csak ilyet.

Összességében nem szeretnék a gyerek helyében ebbe a családba születni.

2014. jan. 15. 11:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!