Holnap kell mennem abortuszra, én szeretném megtartani, de a párom az anyagi okokra hivatkozva azt akarja, hogy vetessem el. Hogyan tudnám meggyőzni?
Sajnos szegényes körülmények között élünk, ezért a párom azt akarja, hogy vetessem el a gyereket. Holnap kell/kellene kórházba mennem, de még megpróbálom a páromat rábeszélni, hogy maradjon a baba.
Albérletben élünk, jelenleg ő az önkormányzatnál munkafelügyelő én pedig a helyi iskolában dolgozom. Kettőnk keresete kb 80000 forint mert az ő fizetéséből vonják az albérleti díjat.
Mikor megtudták, hogy terhes vagyok akkor többen is felajánlották a segítségüket. Akkor a párom miért nem akarja a babát?
" A párod nem lép le, mert nincs hova mennie.-és neked lesz hova menned a gyerekkel, ha kidob a párod a szolgálati lakásából???"
A mi településünkön azok kapnak önkormányzati lakást és önkormányzati munkát akik megpróbálnak hasznos tagjai lenni a társadalomnak és a településnek. Nálunk, ha tudomást szereznék ilyen esetről, 2 perc alatt elintézném , hogy a fent említett esetben a fickó is repüljön. A melót sem a két szép szeméért kapja és nem azért mert hasznos, hanem azért, mert a társadalom megpróbál segíteni. A segítség pedig ilyen eset után nem csodálkoznék, hogy megszűnne, sőt. Aki viszont bizonyít, az több segítségre számíthat. Rengetegen felajánlanak gyerekcuccokat rászorulóknak, mi is tettünk már ilyen felajánlást.
Scythian, " Nálunk, ha tudomást szereznék ilyen esetről, 2 perc alatt elintézném , hogy a fent említett esetben a fickó is repüljön" - na és akkor mi van? (már azon túl, hogy magadról kiállítod a bizonyítványt)
Semmi, mert adott esetben te kereshetsz egy másik embert a munkára és taníthatod be, a férfi meg még mindig lényegesen jobban jár, mint ha - akarata ellenére - beletörődne ebbe a helyzetbe. Innentől a férfi már csak relatív győztes lehet... Te meg ugye szépen leírod magad azzal, hogy személyes érzelmeid alapján nyúlkálsz utána embereknek...
Egyet érts már meg légyszi: az emberünkkel nem tudsz érdemben kiszúrni, mert az emberre rákényszerített gyerekvállalás helyzeténél CSAK JOBB VAN. Mondom ezt úgy, hogy volt benne részem...
(persze az gyökeresen más helyzet, ha a Kérdező valami jó érvvel tényleg meg tudja győzni, de őszintén szólva erre egyre kevesebb esélyt látok, pláne ha megfogadná szegény a "gyilkosozós" tanácsolat...)
Megölni csak azt lehet, ami él.
Nem akarja állandóan azt mondani a gyereknek, hogy ezt most azért nem vesszük meg, mert nincs pénzünk. Te azért nem jársz olyan ruhákban, mert nincs pénzünk. A szeretettel sajnos nem lehet jól lakni és megfelelő életkörülményeket biztosítani. Az önkormányzat meg még sok ember segít...és erre alapozva vannak emberek, akik így akarnak gyereket vállalni...
#83 "Kérdezd meg tőle, hogy pár év múlva mennyire fogja bánni, hogy arra kényszerített, hogy megöld a közös gyereketeket." - ezt a tanácsot próbálom itt értelmezni, próbálom elképzelni, hogy nekem mondaná egy nő egy ilyen helyzetben - és képtelen vagyok rájönni, hogy mi ebben az értelem. Egyszerűen nem érteném, hogy miért is kellene bánnom azt, hogy pár évvel azelőtt az én kívánságom szerint alakultak a dolgok???
Ez biztos valami nagyon női dolog, logika... csak hát nem érdemes figyelmen kívül hagyni azta tényt, hogy a Kérdező egy férfit akar meggyőzni, nem egy másik nőt. A férfi meg - nem ok nélkül hivatkoztam az előbb egy tanulmányra - nem a gyerekhez kötődik első sorban, hanem a nőhöz.
Na, ennek a ténynek az alapján a Kérdező által előadható meggyőzések non plus ultrája, legerősebb aduja az lehet, ha közli a férfival, hogy szerinte az abortuszra rá fog menni kettejük kapcsolata is. Ennyi. Ha ez nem hat egy FÉRFIRA egy ilyen szituban, akkor a világon semmi.
Egy férfival szemben éltalában a gyilkosozások, magzatképek, némasikolyok, abortusztúlélők - szóval a magzatvédők átlagos eszközei - a baromi nagy semmi. Jó esetben. Rossz esetben meg visszája... Tilos, felejtős.
Észérvek, logikus levezetések, végső esetben a nő - az ember párja - részéről a szerinte várható következmény ismertetése. Ez hatHAT egy férfira.
Kérdező, elég konkrét válasz?
Semmi személyes érzelem nem volt az indoklásomban. Az önkormányzatnak, olyan embernek kell segíteni aki hasznos. Általában figyelembe veszik a rossz hátteret és azt hogy a segítséggel mennyire tud élni az aki megkapja. Lesz e utóda aki az oktatási intézményekbe kerül stb. A magánszektor az más. Az ilyen önkormányzati munkára és lakásra sokan állnak sorban. A vállalkozások adóbevételeiből lehet osztogatni. Így szerencsére sokan beleszólhatnak. Így fordulhat elő, hogy a családi segítségnek kiosztott pénzt, ha a családfő elissza, eldohányozza, akkor az önkormányzat kiadhatja élelmiszer, tüzelő és olyan juttatásokban amit a gyermek közvetlenül megkap.
A másik felvetés, hogy a nőnek ésszerű érvekkel meg kell győznie a férfit számomra elég nevetséges. Sajnos nem mindenkinek van érdek érvényesítő képessége, de ami ennél is fontosabb, hogy ez nem feltétlenül racionális kérdés. A nő egyszerűen csak indoklás nélkül szeretné. Aki ezzel visszaél, az hihetetlenül önző. Szerencsére a törvény még valamennyire az igazságot képviseli. A közösen összehozott gyereknél a nő dönti el, hogy életben maradjon-e. (nincs szükség racionális érvekkel meggyőzni a férfit. A férfi pedig megszületett gyerek neveléséhez anyagi felelősséggel tartozik, akár gyerektartás címén is.
85 szamodra mi az elet ?
ha dobog valakinek a szive az el?
mert egy magzatnak embrionak mar 5 hetes koratol dobog a szive percenket 130-150 dobogassal tehat el vagy nem el?
Azert mert az anya testeben van elrejtve attol meg egy kulon eloleny alany szemely.
a JOG SZERINT NEM EL ez igaz ill el ha erdeke azt kivanja elove lehet nyilvanitani de szerintem neked ez tul bonyolult tema
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!