Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Holnap kell mennem abortuszra,...

Holnap kell mennem abortuszra, én szeretném megtartani, de a párom az anyagi okokra hivatkozva azt akarja, hogy vetessem el. Hogyan tudnám meggyőzni?

Figyelt kérdés

Sajnos szegényes körülmények között élünk, ezért a párom azt akarja, hogy vetessem el a gyereket. Holnap kell/kellene kórházba mennem, de még megpróbálom a páromat rábeszélni, hogy maradjon a baba.

Albérletben élünk, jelenleg ő az önkormányzatnál munkafelügyelő én pedig a helyi iskolában dolgozom. Kettőnk keresete kb 80000 forint mert az ő fizetéséből vonják az albérleti díjat.

Mikor megtudták, hogy terhes vagyok akkor többen is felajánlották a segítségüket. Akkor a párom miért nem akarja a babát?

2014. jan. 15. 09:31
 101/137 anonim ***** válasza:
58%

"ezek szerint aki olyan betegségben szenved, hogy nincs tudatánál (pl. Michael Schumacher), az nem él és meg lehet ölni?"

91 ezt írta:

"még nem alakultak ki azok az idegi pályák ami által létrejön az agy ergó a lélek szentélye.

És aminek még nincs lelke,nincs személyisége és bármily fájdalom de akkor még csak magzat,nem pedig egy érző lény..."

Ebből melyik igaz Schumacherre? Nem szeretnék állást foglalni, de ha vitázni akarsz, akkor a leírtakkal vitázz, ne vidd teljesen félre a társalgást valami kompletten kamu szöveggel (a vitapartnered ugyanis semmit nem írt a kómában fekvő felnőttekről, csak a még nem kifejlődött embriókról fejtette ki a véleményét).

2014. jan. 15. 17:27
 102/137 anonim ***** válasza:
77%

"ezek szerint aki olyan betegségben szenved, hogy nincs tudatánál (pl. Michael Schumacher), az nem él és meg lehet ölni?"

Végül is az agyhalott embereket is lekapcsolják a gépről.

2014. jan. 15. 17:30
 103/137 anonim ***** válasza:
22%

91-es vagyok:

oda írtam azt is hogy anyukának szíve joga megtartani,de ezt ne erőltesse a másikra,mert ettől nem lesz szebb a tette miszerint megmenti a magzatot. Akkor kösse fel a gatyáját és dolgozzon meg azért hogy egyedül nevelhesse fel a babát,ha már annyira akar gyereket.

És Schumacher agya már kifejlődött teljesen ,van személyisége, akarata és addig míg van esély a túlélésre és nem lesz teljesen agyhalott(amivel csak a családját teszi majd tönkre akaratán kívül)addig érdemes életben tartani,de igen ez teljesen más eset legyél szives a témával kapcsolatban válaszolni kérlek.

Én azt nem bírom amikor egyesek azt kiáltozzák ne öld meg a magzatot hisz már dobog a szíve és érző lény. Hát nem az,akkor még nem amikor még csak a létfontosságú dolgok fejlődtek ki olyan szinten van kb.mint egy amőba. A kedvencem amikor külföldön keringet arról egy videó hogy a magzat sikít az abortációnál XDXDXD lol Ja sikít annak ellenére hogy még nem fejlődtek ki a hangszálai XD

2014. jan. 15. 18:01
 104/137 anonim ***** válasza:
93%

#101, tegnap volt itt egy kérdés, hogy aki 16 évesen megszerzi a nagykorúságot házassággal, az ha 17 évesen elválik, elveszíti-e. Erre pedig az a válasz - nyilván - hogy NEM. Vannak dolgok, amit csak megszerezni lehet, elveszíteni nem. Az emberi méltóság - személyiségi jogok az tipikusan ilyen dolog, pont ahogy a nagykorúság is:)

Tehát, ha azt mondjuk, hogy az élve születéssel illetik meg az embert, akkor azt UTÁNA megilletik - tekintet nélkül a későbbi állapotára.

2014. jan. 15. 18:03
 105/137 anonim ***** válasza:
100%
párdon nem abortáció, hanem abortálás alatt.késő van egy ilyen hülye vitához.
2014. jan. 15. 18:04
 106/137 anonim ***** válasza:
62%
A szívdobogás nem egyenlő az élettel, az baromi kevés hozzá. Nem az tesz minket emberré és értelmes lénnyé, mert dobog a szívünk, a macskának is dobog, mégsem ember.
2014. jan. 15. 21:50
 107/137 anonim ***** válasza:
22%

De el es nem embersegrol volt szo hanem eletrol !!

Ahol a sziv dobog ott elet van ezen nincs vita a magzat el

Tudjatok lehet meg nincs ontudata de egyesek itt meg egy magzatnal is butabbak.

Mar 12hetessen minden szerve agya idegrendszere megvan miniben

2014. jan. 15. 23:07
 108/137 anonim ***** válasza:
94%

itt azért sokan félreértették az anyagi dolgokat.

a kérdező azt írja, hogy 80E a bevételük most.

gyed/gyes-sel ez igencsak csökkenni fog, mondjuk 50-60E között lesz a jövedelmük.

és a gyerekre is kell költeni, mert ne adj isten tápszeres akkor havi 10E csak a tápszer, 10E a pelenka, plusz gyógyszerek is kellenek, mondjuk legyen havi 25E a kicsi 1 éves koráig (és akkor elfogadtátok a sok ruhát, kiságyat, játékokat, szóval ezek a szintén alap dolgokat nem számoltuk.)

marad havi 30E minden másra, pl. élelmiszerre. napi 1.000.-ból kell kihozni azt, hogy mindhárman egyenek, mert ugye fél éves korától a gyereknek is ennie kell.

én értem a párod aggályait, havi 30.000.- forintból 3 ember nem él meg. nem vagyok abortusz ellenes, sőt, de azt hiszem, hogy a babáznékmá érv kevés, inkább valami valós otthoni munkával állj elő amit baba mellet tudsz majd csinálni és pénzt kereshetsz vele. legalábbis szerintem ebben a helyzetben csak a plusz jövedelem lehet döntő érv

egy anyuka

2014. jan. 15. 23:16
 109/137 anonim ***** válasza:
29%
#107, nem miniben (az ugyanis pusztán méretkülönbséget jelentene, ami természetesen korántsem igaz) hanem kezdetleges formában. Így már sacckb igaz a kijelentés.
2014. jan. 15. 23:16
 110/137 anonim ***** válasza:
0%

12 hetesen az agyának csak a kezdeménye van meg, de 12 hetesen már nem is abortálnak!

Nem hiába van a 8 hét, addig csak pár sejt osztódása az egész.

2014. jan. 15. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!