Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Holnap kell mennem abortuszra,...

Holnap kell mennem abortuszra, én szeretném megtartani, de a párom az anyagi okokra hivatkozva azt akarja, hogy vetessem el. Hogyan tudnám meggyőzni?

Figyelt kérdés

Sajnos szegényes körülmények között élünk, ezért a párom azt akarja, hogy vetessem el a gyereket. Holnap kell/kellene kórházba mennem, de még megpróbálom a páromat rábeszélni, hogy maradjon a baba.

Albérletben élünk, jelenleg ő az önkormányzatnál munkafelügyelő én pedig a helyi iskolában dolgozom. Kettőnk keresete kb 80000 forint mert az ő fizetéséből vonják az albérleti díjat.

Mikor megtudták, hogy terhes vagyok akkor többen is felajánlották a segítségüket. Akkor a párom miért nem akarja a babát?

2014. jan. 15. 09:31
 91/137 anonim ***** válasza:
60%

szerintem a magzat bár elejétől fogva él,de:

Még nem fejlődött ki semmije csak az ami a létszükséglethez kell,de még nem alakultak ki azok az idegi pályák ami által létrejön az agy ergó a lélek szentélye.

És aminek még nincs lelke,nincs személyisége és bármily fájdalom de akkor még csak magzat,nem pedig egy érző lény ami azt mondja "mama".

A kérdezőnek szíve joga megtartani a babát ha szeretné, de ne tolja rá olyanra a felelősséget (ami ezzel jár) aki nem is akarta a babát.

Akkor felelős szülőként nevelje fel egyedül a gyereket úgy hogy mindent belead.

De csak akkor ha ténylegesen belegondolt a gyereknevelésbe és itt nem csak a gügyögős részt kell nézni hanem a végig dolgozott éjszakákat és a többi,mert a gyereknevelés nem csak tündér meséből áll.

2014. jan. 15. 15:36
 92/137 anonim ***** válasza:
93%

#88, Scythian, na ya... a férfi meg nem szeretné, csak úgy indoklás nélkül... aki ezzel visszaél... érted, ez pro-kontra.

Azt meg senki sem vitatta, hogy a végső döntés a megtartás/AB szempontjából a Kérdezőé, ahogy azt sem, hogy ha megtartja, jár neki valamennyi tartásdíj. Ha Te ügyesen kirugattad, akkor az öregségi nyugdíjminimum 25%-a azaz olyan 7500 Ft, ha mégis elállsz "bölcs" tervedtől, akkor mondjuk 10 eFt...A Kérdezőnek valóban minden joga meglenne arra, hogy olyan 55 eFt-ből összesen tartsa fenn magát a gyerekkel együtt, include szállás. Ennyi a Kérdező döntési joga.

Csakhogy a kérdés az, hogy "Hogyan tudnám meggyőzni?" - nyilván nem arról akarja meggyőzni, amihez amúgy is jopga van, hanem arról, hogy maradjanak együtt.

Na, ebben meg van néhány ellensége, aki mindenféle - általában egy férfival szemben teljesen hatástalan SŐT - gyilkosozásra, érzelmi zsarolásra meg hasonlókra ösztökéli, és vagyunk néhányan, akik - függetlenül attól, hogy helyeseljük-e a szándékát - próbálunk olyan tanácsot is adni, amivel esetleg lehet valami esélye.

Ismered a viccet a verébről a tehénről meg a macskáról, nem?

2014. jan. 15. 15:38
 93/137 anonim ***** válasza:
14%
Kedves Ury Boyka, köszönöm a privát levelet. Számomra megtisztelő, ha egyenesen a Jó Istenhez hasonlítanak. Ma már másnak is Isten jutott rólam eszébe, de lehet, hogy csak a saját lelkiismerete szólalt meg:-))
2014. jan. 15. 15:40
 94/137 anonim ***** válasza:

Kedves #90, "Én megkérdezném tőle, hogy ...mit csinálna mondjuk a 3 éves gyerekkel? Abortálja?"

Na egy férfi (mondjuk magam) erre a kérdésre szimplán visszakérdezne, hogy "miféle hülyeség ez? Ha egy kapcsolatot önként, szabad akaratomból vállaltam akkor azt vállaltam, amit nem, azt meg nem."

Szóval megint csak nem tanácsos kérdés egy hímneművel szemben:)

2014. jan. 15. 15:47
 95/137 anonim ***** válasza:
74%

94-es én csak azt akartam mondani ezzel, hogy szerintem nem sok különbség van a között, hogy a gyerek az anyja hasában, vagy éppen a kiságyban fekszik, mert már van, és kész. Az anyagi helyzete bármikor lehet rossz, ha akarta, ha nem a gyereket. Akkor meg tudná oldani, ha akarta volna, így meg nem? Ez tényleg csak akarat kérdése. Akkor meg nincs miről beszélni.

Viszont ha annyira nem akart gyereket az anyagi helyzete miatt, akkor védekezhetett volna rendesen. Tehát valamilyen formában vállalta a dolgot, csak akkor ez nem esett le neki. Nem lehet akkor elfújni a gyertyát, mikor már ég a ház.

A lényeg, hogy nem akkor kéne gondolkozni, mikor már ott "van" a gyerek. Szerintem. De ez csak az én véleményem.

Az abortusznak vannak jogosult formái, de ezt személy szerint nem tartom annak. Mondjuk a kérdező is vigyázhatott volna jobban.

Egyébként én sem akarnék senkit sem meggyőzni semmiről, csak egy elméleti válasz volt.

2014. jan. 15. 16:00
 96/137 anonim ***** válasza:
91%

Scythian!

Az intelligenciád, vagyis inkabb annak a hiánya elképesztő. Magyarázd mar meg nekem, hogy milyen összefüggés van aközött, hogy valaki hasznos tagja e a társadalomnak, illetve hogy akar e gyereket. Ennyi erővel baxus a gyermektelen orvosokat, tanárokat azonnal ki kellene rúgni, nem??? Olyan hulye vagy, hogy az mar faj.

2014. jan. 15. 16:00
 97/137 anonim ***** válasza:
64%

Milyen parázs vita alakult itt ki.

Dönteni kell.

1. Megtartod, szegénységben nyomorban egyedül apa nélkül felneveled, majd jövőre kiírod ide a kérdést, hogy mit tegyél, mert a párod nem segít, elhagyott amikor a pici megszületett, majd együtt sz.tezzük, amiért erre képes volt.

2. Most elveteted a babát, és később amikor a párod is úgy érzi, közös erővel, közös akarattal, közösen felnevelitek.

Nincs más lehetőséged. Vagy ez, vagy az, de döntened kell.

Persze lehet jönni mindenféle dumával, hogy ez olyan mintha abortálnál egy háromévest. Hülyeség. Kilátástalan helyzetbe kényszeríteni magát, a párját no meg azt a pici babát, senkinek nincs joga.

Ha már akkor nem gondolkodott se a kérdező, se a kedves párja amikor védekezni kellett volna, akkor legalább most tegye meg.

2014. jan. 15. 16:13
 98/137 anonim ***** válasza:
19%

"Az intelligenciád, vagyis inkabb annak a hiánya elképesztő. Magyarázd mar meg nekem, hogy milyen összefüggés van aközött, hogy valaki hasznos tagja e a társadalomnak, illetve hogy akar e gyereket. Ennyi erővel baxus a gyermektelen orvosokat, tanárokat azonnal ki kellene rúgni, nem??? Olyan hulye vagy, hogy az mar faj."

Elsősorban szociális juttatások szempontjából közelítettük meg a dolgot, mint ingyen lakás és "ajándék meló". Természetesen a gyerektelen tanárokat és orvosok kirúgása egy nagyon szélsőséges példa, én nem írtam ilyet. Nem szeretem, amikor a véleményemet és általában középutas véleményeket szélsőségesek, szélsőséges példákkal próbálják torzítani. A gyerektelenek több adót fizetnek vagy a gyermekesek kevesebbet, ahogy tetszik. Ez egy társadalmi szempontból nagyon hasznos középutas törvénykezés.

2014. jan. 15. 16:13
 99/137 anonim ***** válasza:
74%

Csatlakozok azokhoz, akik azt kérdezik, hogy mi lesz, ha kitesz a párod?

Az egy dolog Kérdező, hogy szerinted nem tud hova menni. Te tudsz, ha ő kitesz? A lakást ezek szerint az ő révén kapjátok ilyen kedvezményesen. Mi van, ha jogos a félelme, hogy nem maradhatok ott sokáig? Akkor kell egy albérlet, mint amilyet mások is bérelnek, és akkor a 80.000 Ft máris nem 80.000, hanem jóval kevesebb.

A leírtak alapján sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy a párodnak vannak észérvei, neked meg csak érzelmiek.

Nem tetszik az a hozzáállásod sem, hogy más anyukák sem dolgoznak, mégis felnő a gyerek. A gyereket Te akarod. Ezért kényszerítenéd a párodat jóval több tehervállalására, hogy a Te vágyad teljesüljön. Te még a gyerek érdekeit sem nézed, nemhogy a párodét. Nem tudok neked semmilyen észérvet mondani, hogy miért a Te akaratodnak kellene teljesülni.

Te is a nyomorra, a mi adónkra, a párod kontójára akarsz szülni, csak mert te alig várod, hogy ölelgesd a gyereked. Etetni ki fogja? és miből? Sokkal felelősségteljesebbnek tartom a párod, amiért a jövőre gondol.

Nyilván abban, hogy becsúszott a gyerek mind ketten hibásak vagytok,de ha már van lehetőség abortuszra, akkor nem kellene nyomorra kárhoztatni a még sem született gyermekedet.

2014. jan. 15. 16:24
 100/137 anonim ***** válasza:
5%
91: ezek szerint aki olyan betegségben szenved, hogy nincs tudatánál (pl. Michael Schumacher), az nem él és meg lehet ölni?
2014. jan. 15. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!