Ha az apai nagyszülő pénzzel és fizikailag is támogatja az unokákat, akkor fizethet az apa kevesebb gyt-t? Arra hivatkozva, hogy a többit az ő anyja adja természetben.
Öhmm nem és pont. A nagyszülő anyagi helyzetének és annak, hogy mit ad semmi köze a gyerektartáshoz. (Kivételt képez az az eset ha az apuka vagy anyuka kiskorú)
Egyébként a legtöbb nagyszülő ugyanezt csinálja elviszi a gyereket kirándulni, vesz neki játékot,ruhát és cukorkát...
Szerintem ez azért más helyzet, mint normál esetben.
Beszélni nem lehet vele, "mert az én pénzem, arra költöm amire akarom".
A gyerektartást az APÁNAK kell fizetnie, az teljesen lényegtelen, hogy ezen kivül más rokon mit és mennyit ad a gyereknek.
A gyerektartás ezen kivül PÉNBEN jár, és NEM TERMÉSZETBEN.
Az egyetlen megoldás, ami elfogadható jogilag, ha a nagyszülö az apának utal át pénzt, ö meg ezt külödi tovább az anyának gyerektartás címén.
A nagyszülö NEM kötelezett a tartásra, amit ad, azt önként és ajándékként adja.
"Beszélni nem lehet vele, "mert az én pénzem, arra költöm amire akarom"."
KI az, akivel nem lehet beszélni????
Az apa arra költi a pénzét, amire akarja, a gyerektartás kifizetése UTÁN. A nagyszülönek meg szive joga a saját pénzét költeni.
Viszont egyik eset sem mentesíti az apát a gyerektartás fizetése alól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!