Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » El lettem tiltva a párom...

El lettem tiltva a párom családjától, vajon jogosan?

Figyelt kérdés

Ami bosszantó az egészben, hogy a párom nem akarja megmondani, a szülei miért neheztelnek rám, de csak tippelni tudok.

Talán attól tart, hogy számon kérem ezt a szülein, és fél a következményektől.

A szüleiről röviden, az én meglátásomban:

A páromnak van egy gyereke, amibe a szülei nagyon beleszólnak, hogy nevelje, agyonkényeztetik a gyerekét, minden vackot megadnak neki, szabályos harc van a gyerek szeretetéért. Ennek eredménye a gyerek viselkedésében, hogy nagyon követelőző, szabályosan elvárja, mit szeretne, ha nem, akkor háború van.

A páromat ellenben úgy nevelték, hogy egy házicseléd legyen belőle, az anyja egy mindig pörgő valaki, és a lányával akar minden házimunkát megcsináltatni, főzni borzalmasan tud, 60 éves korára egy nyamvadt babfőzeléket nem tud megfőzni rendesen. Fogja ezt arra, hogy a kertben sok a munka, meg a férjét kell kiszolgálni...

Ha a párom le mert ülni gyerekkorában fél órára olvasgatni, egyből fel lett rugdosva, hogy "nincs dolgod?"

A párom apja meg egy mogorva bunkó, az a tipikus falu bikája ember, ő a szuperokos, mellette mindenki egy senkiházi, ostoba(főleg a nők) egy vajaskenyeret képtelen megkenni magának.

Hát én ezt a fajta stílust nagyon nem bírtam, és megmondtam a véleményem a páromnak a szüleiről, de ő is sokat sírt miattuk, kiskorában öngyilkos is akart lenni.

Ebből a nagyszülők annyit vehettek észre, hogy az agyonszeretett unokájuk elkezdett távolodni tőlük, mert a párom is látta, meg tanulta is, nem igazán így kell gyereket nevelni.

A szülők ezt rám fogják, hogy ellenük uszítom a lányukat, unokájukat, és ki lettem tiltva onnan.

De ezt csak több hónap után vettem észre, hogy együtt már nem megyünk oda, és az idegesítő az, hogy a párom nem mond vissza direkt semmit.

Hát nem tudom, jó megoldás-e ez a konfliktus megoldására, én így a legrosszabbat gondolom róluk.

Szívem szerint felhívnám az anyját, és beszélnék vele, de tudom, nem ő van a háttérben, hanem a bunkó, agresszív apja. Avval meg beszélni kb reménytelen eset.

Ez egy teljesen elzárkózott család, nem olvasnak, nem néznek filmeket, közösségekbe nem járnak, vendégeket nem hívnak, gyereket a saját falusi ösztöneik szerint nevelnek. Az unoka szimpatikus, őt szeretjük, megveszünk neki mindent, a lányunk meg nem szimpatikus, cselédet nevelünk belőle, nem érdekes ha öngyilkos lesz, legfeljebb nem látjuk többet. Hát kb ezen a szinten.

Kicsit hosszúra sikerült, de így kerek a történet.

#szülő #unoka #nagyszülő #agyonkényeztetett
2013. nov. 11. 05:17
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
szülők, nagyszülők, néha keverem...de ugyanaz a történetben.
2013. nov. 11. 05:20
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem fog változni semmi ,csak ha külön megy a barátnőd s szüleitől . Arra nincs lehetőség ,hogy össze költözzetek ? A barátnőd pedig végre álljon ki magáért,hiszen mára ő is felnőtt nő ...sőt Anya !!! Attól még nem lesz tiszteletlen ,hálátlan ,ha vállalja a saját akaratát,hiszen neki megvan a saját élete .Amíg a szülők nem ezt látják ,hanem azt ,hogy őt terelgetni istápolni kell ,sosem fognak leszállni róla /rólatok .
2013. nov. 11. 05:48
 3/18 anonim ***** válasza:
Költözzetek össze. Ha meg nem tudjátok megtenni, akkor ne tedd még rosszabbá a barátnőd otthoni helyzetét.
2013. nov. 11. 05:58
 4/18 A kérdező kommentje:

Együtt élünk, már egy ideje.

Első válaszoló kissé visszavehetne magából...kissé sokat enged meg magának...

Többieknek köszönöm.

2013. nov. 11. 06:13
 5/18 anonim ***** válasza:
2. válaszoló vagyok . Én azt mondom ,ami nem megy ,azt nem kell erőltetni .Nekem édesanyám nem fogadta/fogadja el a páromat ,aki 12 éve az életem párja ,a gyermekem édesapja . Semmi oka nincs anyuk ellenszenvének ,csak az ,hogy ő nem ilyet képzelt ,hanem tanultabbat ,jobb egzisztenciával rendelkezőt .. Engem nem érdekelt sosem anyám áskálódása ,keményen dolgozott a kapcsolatunk ellen ,nem járt sikerrel .Abban igen ,hogy majdnem véglegesen megromlott közöttünk az anya lánya kapcsolat .Ezt valahogy orvosoltuk ,jelenleg is az a helyzet ,hogy a párom és anyám nem tartják a kapcsolatot .. anyuhoz ha megyünk a lányommal ,a párom nem tart velünk ,ill .anyu akkor jön hozzánk ,mikor tudja ,hogy a párom külföldön van .Tudom ez ,nem normális ,de ez van ... belefáradtam .. Vannak ilyen szülők ,akik olyanok ,mint a szemellenzős ló és nem látják be ,ha nem nekik van igazuk.
2013. nov. 11. 06:25
 6/18 anonim ***** válasza:
* Bocs nem második hanem a 3 .voltam
2013. nov. 11. 06:26
 7/18 anonim ***** válasza:

Szerintem jobbat nem tehetsz, mint egyelőre nem mész. Sőt, tovább megyek, én a párod helyében is ritkábban mennék, és ha szóvá teszik, megmondanám, összetartozunk, ha ő nem kell, én sem jövök.

De mindenképpen az előtt kellene valamit változtatni, mielőtt közös gyereketek lesz.

Azt tisztázni kell a pároddal, hogy te nem így szeretnéd majd nevelni, nehogy későn derüljön ki, és rossz vége legyen.

2013. nov. 11. 07:05
 8/18 Salx Narval ***** válasza:
Nem igazán értem a problémádat, ha ilyenek lennének az anyósomék, akkor sem mennék szívesen, ha hívnának. Ha ilyen véleménnyel vagy róluk, mit érdekel téged, hogy mit gondolnak, csinálnak, tegyél rá nagy ívben és örülj, hogy kimaradsz a számodra kellemetlen beszélgetésekből.
2013. nov. 11. 07:17
 9/18 anonim ***** válasza:
26%

1. Amit leírtál a szülőkről, az a te szubjektív véleményed, és egyáltalán nem biztos, hogy ez is a valóság. Ezt csak azért írom, mert így nehéz azt mondani, hogy igazad van.

2. Ha ezt így elmondtad a nődnek, akkor csodálom, hogy még egyáltalán veled van. Senkinek nem szidjuk a szüleit az arcába, legyenek akármilyenek is. Ő szidhatja őket, te nem. Respect.

3. Örülj neki, hogy nem kell ilyen emberek közé menni.

4. Ha annyira gázosak, akkor a csaj minek jár oda?

Áááá itt valami nagyon nem smakkol azzal, amit írtál! Mi van, ha ők gondolnak rosszakat rólad, és nekik van igazuk, és azért nem visz a csaj oda, mert a csaj is érzi, hogy a szüleinek igaza van veled kapcsolatban?

2013. nov. 11. 07:26
 10/18 anonim ***** válasza:

Ez a te verziód. El kell fogadni, hogy amit írtál az úgy van. Akkor valamit nagyon nem értek. Ha együtt éltek, akkor a barátnőd minek jár haza, minek megy a gyerekkel haza ha cselédnek nézik, és a gyereket elkényeztetik?

Miért nem képes megmondani a szüleinek, hogy felnőtt nő, sőt anya, és innentől kezdve vagy megkapja a kelő tiszteletet vagy többé be nem teszi a lábát az szülei házába??

Tudod, itt nem az a gond, hogy téged a szülők utálnak, és eltiltanak. A gond az, hogy a barátnőd nem képes felnőttként viselkedni.

Nem egy ilyen lányt ismerek aki hasonlóképpen nőtt fel, hasonló szülőkkel. Mégis talpra álltak, mertek lépni..

A barátnőd miért nem???

2013. nov. 11. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!