Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek jogosan vagy...

Szerintetek jogosan vagy jogtalanul szóltam?

Figyelt kérdés

A partenerem 1 évig munkanélküli volt.Utána sikeresen talált egy sofőri állást.Reggel 5.-től délután 2-3-ig dolgozik.Van egy közös gyermekünk is,lassan másfél éves.

Az első 3 hét alatt nem csinált semmit,megérkezett,evett,letusolt néha lefeküdt aludni stb.

3.héten kiborultam,mert a gyerek igényelte az apját.Odament hozzá,hogy foglalkozzon vele,erre ő fogta és bekapcsolta a tv-t neki majd folytatta a könyvét amit olvasott.

Nem kértem tőle,hogy a háztartásba segitsen,szinte megcsinálok egyedül mindent,csupán arra kértem,hogy a fiával foglalkozzon,hiszen neki is új a helyzet,eddig szinte mindig együtt voltak itthon,meg amúgyis,gyereke.

Erre ő azt mondta,hogy arra nem vagyok képes,hogy megvárjam amig belerázodik az új ütembe,a melóba stb és én egyből neki esek.

Szerintetek várnom kellett volna és nem szólni neki vagy jogosan szóltam,hogy foglalkozzon a gyerekével?

2013. szept. 15. 19:14
 1/7 anonim ***** válasza:
65%
Ha amúgy gyerekszerető apuka, szerintem nem lesz gond, csak bele kell rázódnia az új helyzetbe. Én nem nagyon csszegetném.
2013. szept. 15. 19:17
 2/7 anonim ***** válasza:
84%
Az a baj, hogy itt nem lehet objektív véleményt mondani. Neked is megvan a verziód, elvársz dolgokat, a te szempontodból teljesen jogosan. Ő egy új helyzetbe került, és elvárja, hogy hagyj neki időt, hogy megszokja, az ő szempontjából ez is érthető. A koránkelés nagyon kikészíti az embert, emiatt talán fáradt, ingerlékeny, nincs türelme hozzátok. Másrészt van, ahol mindkét szülő dolgozik, és ez nem mentség arra, hogy a gyerekkel foglalkozni kell! Hagyj neki még egy kis időt, de ne hagyd, hogy megszokja ezt az állapotot, mert hosszú távon így senkinek sem lesz jó.
2013. szept. 15. 19:21
 3/7 anonim ***** válasza:
94%
Csendesen mondd meg neki, hogy a gyereknek ezt nagyon nehéz megmagyarázni. Probálja meg ö. Az meg, hogy most van munkája nem egy külön dicsöség, ez a természetes ha nem tudná.
2013. szept. 15. 19:29
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy tudunk ítélkezni,DE

a gyerek az gyerek, gyerekfejjel gondolkodik, a mában és a mostban él. És ő MOST gyerek! Ha az apai funkciók elmaradnak, nem fog magyarázatként szolgálni, hogy apa sokat dolgozott...

2013. szept. 15. 21:00
 5/7 anonim ***** válasza:
Jogosan szóltál, de úgy tűnik a párodnak nem jött be az a stílus ahogy előadtad neki. Szóval jó úton jársz, csak nem jó eszközzel közelítetted meg. Próbáld máshogy rávenni, hogy foglalkozzon a gyerekkel, játékosan, kedvesen, ha nem megy esetleg csinálj olyan programot magadnak, hogy ő vigyázzon addig rá. Akkor majd megismeri és megszereti a gyerekét. Tuti csak kezdeti nehézségek ezek, ha rákap az ízére milyen jó fej tud lenni egy kisgyerek is, akkor már simán fog menni, magától akarni fogja.
2013. szept. 16. 11:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Három hét alatt azért illene egy felnőtt embernek hozzászokni a munkához meg a koránkeléshez. Jogosan szóltál.
2013. szept. 19. 13:16
 7/7 anonim ***** válasza:
Csak jelzem mindenkinek a gyermek lassan másfél éves, tehát apa közel másfél éve APA, elviekben...
2013. szept. 19. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!