F/28 vagyok,2 éve házas vagyok. Kiegészíteném a vezetéknevem kötőjelesen egyik nagyszülőm vezetéknevével. Az a problémám, hogy feleségem ezt sokkal jobban akarja, mint én. Mit tegyek?
Állj a sarkadra és ne legyél papucs!
Mit tegyek....
A neved a tiéd. Ha neked bajod van vele, változtasd meg, a férjem is így tett, saját döntése volt. DE! A feleséged döntése nem a tiéd, nem szólhat bele a nevedbe.
Két tippem van, miért teszi: vagy a szüleiddel van baja, vagy a nagyszülők neve valami nagyon különleges, jó hangzású név, és általad akar hozzájutni, hogy ő is felvehesse. Majd írd meg, talált-e valamelyik tippem, érdekelne. :)
Nem változtatnám meg a nevem a helyedben. Egyáltalán nem baj, ha keresztnév a vezetéknév, az én férjemnél is ez a helyzet. Minket ez nem zavar. Ti magatok legyetek inkább egyediek, ne a névváltoztatással akarjátok ezt elérni szerintem.
(Érdekes, most hogy belegondolok minden pasimnak keresztnév volt a vezetékneve...(jó 3 db).. sose gondoltam még eddig bele :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!