Mennyire elfogadható, ha az apa a gyermeke megszületését egy kiadós baráti társasággal való berúgással ünnepli meg? Nálatok hogy volt?
Intuívcoca fogd már be!
Szerintem ha mindkét fél beleegyezik nem gond a bulizás.
Mi most várjuk első babánkat és én kifejezetten szeretném, hogy majd ha megszületik, amíg mi a kórházban vagyunk a férjem menjen el ünnepelni a barátaival és a családdal. Azt, hogy mennyire issza bucira a fejét az ő dolga. Eddig is volt, hogy külön mentünk bulizni. Persze ha megszületik a törpénk, utána is úgy gondolom (aztán az élet majd alakítja), hogy mindekettőnknek kell, hogy maradjon ideje a szórakozásra, akár hármasban, akár kettesben, akár egyedül a barátainkkal. Persze figyelembe kell venni majd a kisbabánk igényeit. Természetesen a szoptatás alatt nem engedhetem meg az alkoholt, de anélkül is remekül tudom érezni magam. Ha meg már nagyobb és mondjuk a nagymamája vigyáz rá, akkor majd én is szabadabban bulizom.
Azt gondolom, hogy egy gyermek születésével igazi család is születik, ahol minden családtagnak az igényeit figyelembe kell venni.
Sokmindenben igazat adok Intuitiv cicanak.Mi akkor unnepeltunk a baratokkal amikor hazamentunk a korhazbol.Termeszetesen nem birtam sokaig,fogadtam a gratulaciokat es mentem pihenni,a tobbiek pedig folytattak meg egy darabig,de nem lereszegedesig:D
A szules valoban a no erdeme,nem a ferfie,es valoban fura ugy unnepelni,hogy az unnepelt nincs jelen.
Masreszt a martirkodast nem ertem(8 honapig anyuka ki sem tette a labat otthonrol).Az en gyerekemnek szerencsere van apja,igy amint eleg jol ereztem magam elmentem kavezni,vasarolni,setalgatni.Sot heti haromszor sportolni jarok es dolgozok is.
IC a szélsőségekről beszél, és nem tudom megfigyeltétek-e, de neki máshonnan ered az, hogy nem "engedné" a leendő férjét tejfakasztóra: "...láttam már alkoholistát visszaesni". Erről van szó nála, ezért van ennyire a tejfakasztó ellen. Valószínű volt egy alkoholista a közelében huzamosabb ideig, és nem szívesen lát ezért maga körül részegeket, főleg nem a gyereke apját.
DE! Ettől, IC, hogy egy ilyet láttál, nem mindenki viselkedik azonoosan. Részemről szeretnék elmenni majd egy ilyen buliba újdonsült apaként, és nyilván amint igényed van rá, azt az ötletet is támogatnám, hogy te csinálj programot a barátnőiddel, míg én otthon vagyok a gyerekkel. Neked is kell a kikapcsolódás, ezzel teljesen egyetértek. Lehet így is csinálni nem feltétlenül a legrosszabbbra kell gondolni, hogy a tejfakasztó miatt az apa egy nemtörődöm alkoholista b*rommá válik...
Mi a családommal egy nagyobb kisgyerekes baráti társaság aktív tagjai vagyunk. A társaság családjaiba érkezô új babákat nálunk is szokás tejfakasztóval megünnepelni. Nálunk csupán annyi a különbség a "hagyományoshoz" képest, hogy itt az anyukák és a nagyobb gyerekek is ott vannak. Van bográcsolás, eszem-iszom, igen, alkoholtartalmú italok is, és jókedv, móka, kacagás. :) Nem értem, mi ezzel a baj. Nem a röfögés a lényeg, hanem az új élet köszöntése.
Amikor az én lányom tejfakasztója volt, én egyáltalán nem bántam. Sôt. Jól esett, amikor másnap a párom mutatta a kórházban nekem a képeket, ahogy a barátaink velünk örülnek, mögöttük kézzel készített felirat: "Isten hozott (***)!" (A lányom neve.)
Nekem szülés után éppen nem hiányzott a buli. A nagyfiam azonban pl. kifejezetten élvezte, hogy "minden barátja az ô hugiját ünnepli". A párom sem felejtkezett meg a dolgáról a buli miatt, nem röfögött utána napokig, és be is vált a buli minden szempontból: utána 11 hónapig tudtam szoptatni... :)
Ahogy a lányka nagyobb lett, pár hetesen már ô is aktív része lett a közösségnek. Az elsô szülinapi bulin másfél hónapos volt. Nálunk ez így megy. Mindig van ok együtt bulizni, ettôl vagyunk mások, mint egy átlag család. Anyukaként én sem maradok ki, sôt a gyerekek sem, és ez így a jó.
Miért ne ünnepelhetné meg? Nincs abban semmi rossz!
Persze, ha apa egyébként is minden estét beba.zcsizással tölt, akkor megértem a felháborodást... De ha így van, akkor nyilván nem a gyerek születése miatti örömivászat veri a biztosítékot, hanem hogy apának egyébként is ez a programja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!