Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire elfogadható, ha az...

Mennyire elfogadható, ha az apa a gyermeke megszületését egy kiadós baráti társasággal való berúgással ünnepli meg? Nálatok hogy volt?

Figyelt kérdés
2013. dec. 2. 22:05
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/149 anonim ***** válasza:
64%

Intuívcoca fogd már be!

Szerintem ha mindkét fél beleegyezik nem gond a bulizás.

2013. dec. 3. 08:33
 32/149 anonim ***** válasza:
84%

Mi most várjuk első babánkat és én kifejezetten szeretném, hogy majd ha megszületik, amíg mi a kórházban vagyunk a férjem menjen el ünnepelni a barátaival és a családdal. Azt, hogy mennyire issza bucira a fejét az ő dolga. Eddig is volt, hogy külön mentünk bulizni. Persze ha megszületik a törpénk, utána is úgy gondolom (aztán az élet majd alakítja), hogy mindekettőnknek kell, hogy maradjon ideje a szórakozásra, akár hármasban, akár kettesben, akár egyedül a barátainkkal. Persze figyelembe kell venni majd a kisbabánk igényeit. Természetesen a szoptatás alatt nem engedhetem meg az alkoholt, de anélkül is remekül tudom érezni magam. Ha meg már nagyobb és mondjuk a nagymamája vigyáz rá, akkor majd én is szabadabban bulizom.

Azt gondolom, hogy egy gyermek születésével igazi család is születik, ahol minden családtagnak az igényeit figyelembe kell venni.

2013. dec. 3. 08:35
 33/149 anonim ***** válasza:
78%

Sokmindenben igazat adok Intuitiv cicanak.Mi akkor unnepeltunk a baratokkal amikor hazamentunk a korhazbol.Termeszetesen nem birtam sokaig,fogadtam a gratulaciokat es mentem pihenni,a tobbiek pedig folytattak meg egy darabig,de nem lereszegedesig:D

A szules valoban a no erdeme,nem a ferfie,es valoban fura ugy unnepelni,hogy az unnepelt nincs jelen.

Masreszt a martirkodast nem ertem(8 honapig anyuka ki sem tette a labat otthonrol).Az en gyerekemnek szerencsere van apja,igy amint eleg jol ereztem magam elmentem kavezni,vasarolni,setalgatni.Sot heti haromszor sportolni jarok es dolgozok is.

2013. dec. 3. 08:45
 34/149 anonim ***** válasza:
85%
33- as vagyok,szerencsere a fiam az apjaval is elalszik,a tanyerok akkor is tisztak lesznek ha a ferjem mossa el oket,es a krumpli sem ismeri fel,hogy ferfi vagy no pucolja.
2013. dec. 3. 08:48
 35/149 anonim ***** válasza:
100%

IC a szélsőségekről beszél, és nem tudom megfigyeltétek-e, de neki máshonnan ered az, hogy nem "engedné" a leendő férjét tejfakasztóra: "...láttam már alkoholistát visszaesni". Erről van szó nála, ezért van ennyire a tejfakasztó ellen. Valószínű volt egy alkoholista a közelében huzamosabb ideig, és nem szívesen lát ezért maga körül részegeket, főleg nem a gyereke apját.

DE! Ettől, IC, hogy egy ilyet láttál, nem mindenki viselkedik azonoosan. Részemről szeretnék elmenni majd egy ilyen buliba újdonsült apaként, és nyilván amint igényed van rá, azt az ötletet is támogatnám, hogy te csinálj programot a barátnőiddel, míg én otthon vagyok a gyerekkel. Neked is kell a kikapcsolódás, ezzel teljesen egyetértek. Lehet így is csinálni nem feltétlenül a legrosszabbbra kell gondolni, hogy a tejfakasztó miatt az apa egy nemtörődöm alkoholista b*rommá válik...

2013. dec. 3. 08:55
 36/149 anonim ***** válasza:
86%

Mi a családommal egy nagyobb kisgyerekes baráti társaság aktív tagjai vagyunk. A társaság családjaiba érkezô új babákat nálunk is szokás tejfakasztóval megünnepelni. Nálunk csupán annyi a különbség a "hagyományoshoz" képest, hogy itt az anyukák és a nagyobb gyerekek is ott vannak. Van bográcsolás, eszem-iszom, igen, alkoholtartalmú italok is, és jókedv, móka, kacagás. :) Nem értem, mi ezzel a baj. Nem a röfögés a lényeg, hanem az új élet köszöntése.

Amikor az én lányom tejfakasztója volt, én egyáltalán nem bántam. Sôt. Jól esett, amikor másnap a párom mutatta a kórházban nekem a képeket, ahogy a barátaink velünk örülnek, mögöttük kézzel készített felirat: "Isten hozott (***)!" (A lányom neve.)

Nekem szülés után éppen nem hiányzott a buli. A nagyfiam azonban pl. kifejezetten élvezte, hogy "minden barátja az ô hugiját ünnepli". A párom sem felejtkezett meg a dolgáról a buli miatt, nem röfögött utána napokig, és be is vált a buli minden szempontból: utána 11 hónapig tudtam szoptatni... :)

Ahogy a lányka nagyobb lett, pár hetesen már ô is aktív része lett a közösségnek. Az elsô szülinapi bulin másfél hónapos volt. Nálunk ez így megy. Mindig van ok együtt bulizni, ettôl vagyunk mások, mint egy átlag család. Anyukaként én sem maradok ki, sôt a gyerekek sem, és ez így a jó.

2013. dec. 3. 10:04
 37/149 anonim ***** válasza:
80%

Miért ne ünnepelhetné meg? Nincs abban semmi rossz!

Persze, ha apa egyébként is minden estét beba.zcsizással tölt, akkor megértem a felháborodást... De ha így van, akkor nyilván nem a gyerek születése miatti örömivászat veri a biztosítékot, hanem hogy apának egyébként is ez a programja!

2013. dec. 3. 10:21
 38/149 anonim ***** válasza:
93%
Olyan kórházban szültem ahol a férjem is bent alhatott így végig bent volt velem és segített. Viszont szeretett volna tejfakasztót, úgyhogy a szülés előtt egy hónappal szervezte meg, amíg én otthon pihentem. Nagy ivászat volt, az összes haverja szétitta magát. Ő nem bírta volna ki amúgy h ne velünk töltse az időt ha megszületett a baba,ha nem alhatott volna bent, akkor már reggel 6kor jött volna látogatni és biztos nem részegen,h egész nap tudjon ránk koncentrálni. Amúgy após tartott nagypapa tejfakasztót a születés utáni nap, úgyhogy azért megvolt a hagyomány is:)
2013. dec. 3. 10:30
 39/149 anonim ***** válasza:
57%
Az egyik válaszoló leírta a véleményem, hogy én nem háztartási alkalmazott és bébiszitter akarok lenni, hanem anya, akinek igenis vannak igényei és azokat is figyelembe kell venni. DE a részegedés nem igény. Amikor a kedves drága apukám minden bizalmas dolgot ellenem fordított. amit elmondtam neki, mert részeg volt, na akkor elvágták a zsinórt. Soha nem fogom tudni megbocsátani neki, hogy 20 évig csak a fotelben ült, és nézte, ahogy anyukám csak dolgozik, a kertet rendezi és intézi az ügyeimet. Én ezt nem fogom hagyni. Ha valaki meg akar ünnepelni, ott akarok lenni, és inni nem kötelező. Lehet úgy is bulizni, hogy nem iszik valaki! Aki pedig azt írta, hogy nyakon vágna, üzenem, hogy cselédkedjen még egy darabig, nem volt még neki elég. Szolgálja csak ki a férjét, aztán meg csodálkozzon, mikor az elhagyja egy nőért, aki nem megy le szolgába.
2013. dec. 3. 10:52
 40/149 anonim ***** válasza:
40%
Még valami: azért beszélünk el egymás mellett, mert aki gyereket vállal, ált. érzelmi okokból teszi, ez nálam pedig alapból nem játszik. Nekem az érzelmi érv nem érv. És a ti életetek a gyerekeitek körül forog, nekem csak egy pluszt fog adni az én életemhez.
2013. dec. 3. 10:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!