Miért baj az, hogy nem szeretem a gyerekeket?
Nő vagyok, van párom, egyikünk sem szereti őket, nem is tervezünk sajátot. DE! Soha eszembe sem jutna, hogy bántsak egy gyereket (kivéve a szélsőséges eseteket nyilván, ha a 12 éves "rejtett erőforrás" rámjön az utcán, de most nem ilyenről van szó). Csendben, szó nélkül elmegyek inkább mellettük, kikerülöm őket. Irritál, ha visítanak, szaladgálnak, mindent megbámulnak, a sokak által imádott babaszagot sem bírom. De nem rinyálok nyilvánosan, nem förmedek rá a gyerekekre, ha odajönnek hozzám, csak maximum egy erőltetett vigyorral kikerülöm őket. Ha kérdezik, hogy miért nem játszok a gyerekekkel pl. vendégségben, és megmondom, hogy nem tudok mit kezdeni velük, akkor jön az, hogy mert mi lesz a sajátommal. Ha megmondom, hogy nekem nem lesz, akkor jön a kérdés, hogy miért, nem szeretem őket? Ha megmondom, hogy nem, akkor már sz*r ember leszek mindenki szemében, mert hogy lehet valaki ilyen, már azt is megkaptam egyszer, hogy biztos pszichopata vagyok, akinek az lenne az élvezet, ha verhetne egy kisgyereket...
Miért baj az, ha nem szeretem őket? Mit mondhatnék, amivel az ilyen idiótákat le tudnám szerelni?
A baj az, hogy viszonylag fiatal vagyok még, és mindig jön a duma, hogy majd meggondolom magam, de nem fogom...
Kedves kérdező!
Kissé talán túlzás, hogy ennyire idegenkedsz a gyerekektől. De nyugodt lehetsz, nem vagy se rossz ember sem pedig deviáns. Ilyen vagy és kész.
Figyelj, ne foglalkozz mások véleményével, érted? Csak azok véleménye számítson igazán, akiknek fontos vagy. Mit számítanak a képmutató, álszent társadalmi elvárások? Ez a te életed, a te méhed. Egyikhez sincs köze másoknak. Ha engem nagyon elkezdenek nyaggatni a gyerek témával, simán közlöm, hogy most azonnal szálljon ki a méhemből. Kopjon le azonnal. Ha számára ennyire nagy öröm egy kölyök, menjen és csináljon magának :D
Én megértelek téged. SOHA nem akarok anya lenni. Ettől függetlenül tényleg szeretem a gyerekeket. Szerintem igazán tüneményesek tudnak lenni :) Például tegnap is nagyon jól éreztem magamat, mikor babanézőben voltam. Mitöbb, ha úgy adódik, szívesen gyerekcsőszködök. Na persze számomra is idegborzoló, ha a kis poronytok (nem a babák, hanem óvodáskorúak) visítoznak, ordibálnak és szabályosan koncertet rendeznek.
Úgy általában is egész jól kijövök a gyerekekkel. :) De ettől függetlenül nem kell saját.
Fogadd el önmagadat, legyél boldog a pároddal, ennyi számít :) Mások meg gondoljanak, amit akarnak. Az intelligens vélemény még belefér de a tolakodó ítélkező hülyeségre számomra is hasonló a válasz reakció.
Bár férfi vagyok, és nagyon is megértelek, az első hozzászólóval is(!) nagyon egyetértek. Ez a te (ti) dolgotok! Bár én sem szívlelem a sírás-rívást, a nyekergést, kiabálást, ésatöbbit, de ettől nem ítélem el semmilyen formában azokat, akik ezt bírják. Sőt! Tisztelem őket! A bátyámnak 3 kicsi fia van. Én 2 és 1/2 nap után alig vártam, hogy otthagyjam őket! Nem azért, mert nem szeretem a legényeket, nem azért, mert nem szeretem a szüleiket, hanem azért, mert nem bírom a gyerekek sírás-rívás-nyegyergás, ilyen-olyan bajom van dolgokat. Tudom, hogy én sem voltam különb, mert ilyen a GYEREK! De akkor sem! Legyenek már képesek megérteni egyesek, hogy nem vagyunk egyformák!
Az sok kritikussal ellentétben én egy hatalmas pacsit adok az első válaszolónak!
A 4.-kel szintén teljesen egyetértek! A saját korlátainkkal szembeni tisztánlátás létfontosságú!
#9: te meg hülye vagy...
#10:Te honnan tudod, hogy mi "#marad le"... ?
#17: nem szeretem a pedofilokat és a gyilkosokat. Akkor ez negatív. De a társadalom, vagy csak az egyén szempontjából..?
#19(kérdező): teljes mértékben igazad van! Én is (most 41 éves vagyok, de korábban is) elmondtam rokonoknak, haveroknak, barátoknak, stb: Minek csináljak gyereket, ha utána 12-14 évig ütöm-vágom a sírás-rívás-nyekergés, stb miatt?! Hogy elvigyen a rendőr, vagy hogy egy elmebeteg legyen a kölyköm? Akkor inkább ne(!) legyen kölyköm!
#23: Teljesen egyet értek
#24: én azt vallom, hogy aki "bírja idegileg és szeretne is", az igenis vállaljon gyereket! De ne ítéltesség meg az sem, aki nem szeretne gyermeket.
#26: Nagyon igazad van! Az úgynevezett "nyugaton", a "fejlett társadalmakban" van az a "divat", hogy az "idős oldja meg magának, mert a fiatal csak magának él."
Én születésemből adódóan részben hedonista vagyok, de ettől függetlenül vallásos és sok mindenben hívő is. Így ebben nagyon egyet értek veled...
#27-29:Az ember alapjában nem azért vállal gyereket, hogy idős korában legyen, aki gondozza. Szerintem sem...
A #37/40-essel egyetértek, és a "vádakkal" ellentétben szerintem nem támadólag lépett fel, csak leírta a saját véleményét.
#41: teljesen igazad van! :)
41/F
Iszonyat regi kerdes, de figyi kedves kerdezo. Ha nem szereded a gyerekeket az miert lenne problema? (En nem, nem szeretem oket hanem utalom).
Mond meg az ismerosodnek h 1 hetvegere vigye el hozzad a gyerkocoket es vasarnap mikor jon ertuk az anjuk akkor meg majd meg fogja erteno hogy miert nem kell neked gyerek. Mivel a gyerekek el panaszoljak anyicikajuknak hogy nem jatszottal veluk, parszor rajukszoltal, nem neztel veluk meset, keveset voltal veluk stb. Es azert az ismerosodnek meg lehetne annyi esze hogy miert nem szeretnel te gyereket, mivel nem hiszem hogy akarna hogy szarul neveld a gyereket 0 turelemmel es szeretettel.
Udv egy 21eves fiatal lany.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!