A saját gyerekeimet ugye nagyon fogom szeretni annak ellenére, hogy nem nagyon szeretem a gyerekeket?
Szerintem nincs összefüggés. Én is mindig akartam gyereket, de valahogy a kicsikkel nem jöttem ki túl jól, és ők sem velem.
De mióta vágyom gyerekre, és tervben van a gyerek, azóta ez teljesen megváltozott. Azóta egyszerűen imádom az ismerősök picijeit, és ők is engem. :)
Lehet, hogy igazad van!
Én is mindig újabbnál-újabb játékötletekkel akarok előrukkolni, meg lekötni a figyelmüket ilyen kreatív dolgokkal. Tényleg, mintha mindig gyereknap lenne nálam... Rendesen rájuk szólni meg nem merek, de nem is az én tisztem, hanem a szülőké. Remélem, hogy a saját gyerekeimhez több türelmem lesz.
Nem.
Az összefüggés az, hogy valószínűleg nem való vagy anyának és téged sem szerettek. Pusztán azért akarsz sok gyereket, mert azt a szeretet - és törődéshiányt, amit nélkülöztél a szüleidtől - elsősorban az édesanyádtól-, velük akarod pótolni.
Nem vagy ezzel egyedül: sok nő teszi ugyanezt, max. nem meri vagy nem akarja bevallani.
Utolsó előtti: nagy pszichológus lehetsz :D
nem hiszem, hogy valaki azért ne szeretné annyira a gyerekeket, mert otthon nem törődtek vele eleget. Ráadásul én biztos, hogy nem nélkülöztem szeretetet itthon :)
Egészen hasonló érzéseim vannak nekem is. Tartok tőle, hogyan fogok viszonyulni majd saját gyermekeimhez, hiszen jelenleg nem tudok semmit kezdeni a picikkel, sokszor egészen ideges leszek, majd felrobbanok a sok sok visítástól, rohangálástól, veszekedéstől, toporzékolástól.
Nem tudom, mi lesz később. Nekem is mondták már azt többen is, hogy az embernek a saját gyerekei teljesen mások, mint az idegen gyerekek. Hát, remélem. Bennem még nincs kifejlődve sajnos ez a mindent elsöprő anyai ösztön, pedig sajnos már kezdek elég idős lenni. Azt gondolom, hogy ha a körülmények is megfelelőek lesznek, mármint házasságban élek, biztonságban fogom magam érezni annyira, hogy rá tudjak hangolódni az anyaságra. Addig sajnos félig a levegőben lógva érzem magam, és nem tölt el a vágy az anyaságra, inkább az életben maradás láza tölt el. Igen, a körülmények is sokat számítanak. A megfelelő ember mellett jó anya lehet minden nő.
No Para:)
Amint teherbe esel és tudomást szerzel róla onnantól kezdve egy olyan kapcsolat szövődik a még épphogy megfogannt gyerek és közted, ami nem hasonlítható egy idegen kisgyerekkel való kapcsolathoz!!! A te babád a te lényed része lesz hiszen benned fejlődik, hidd el sosem kell ilyen dolgoktól tartanod, hogy nem fogod szeretni őt!!!
Hű, ez nagyon-nagyon szépen hangzik :)
Ilyenkor mindig annyira vágyom rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!