Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Saját gyerek. Igen, vagy nem?...

Saját gyerek. Igen, vagy nem? Engedjek neki (magamnak? )?

Figyelt kérdés

Az előző házasságomból van egy 2 éves kislányom. Elváltam, lassan 1 éve, most új párom van 3 hónapja.

Nagyon egy hullámhosszon vagyunk, 2 hónap után össze is költöztünk, és minden működik. Segít a háztartásban, hazaadja a pénzt, figyelmes, segít a gyerek körüli teendőkben is, nagyon jól megvannak a kislányommal.

Egyik este délutános volt, későn ért haza, Lia már aludt, bement hozzá, megállt az ágy felett, és azt mondta "bárcsak a miénk lenne". Ez kissé megdöbbentett, mert persze iszonyatosan jól esett, és azt is látom, mennyire jól bánik a kislánnyal, de ugyanakkor kicsit meg is ijeszt a dolog.

Manapság kezdek rájönni, hogy bogarat ültetett a fülembe. Még anno a volt férjemmel is volt szó második gyerekről (aztán kiderült, hogy megcsalt, amíg munkanélküli volt, én meg dolgoztam, mint a hülye), és igenis én is vágyok még egy babára. Viszont nem most. Egyrészt szerintem nagyon friss a dolog, alig fél éve mentem vissza dolgozni, a kapcsolatunk is friss, ráadásul most továbbképzésre járok, amiből még 1 év van hátra, nem akarok megcsúszni, befejezném inkább.

Szívem szerint azt mondanám neki, kb fél, vagy 1 év múlva térjünk vissza rá, az nem annyira sok idő, hogy ne lehessen kivárni, de nem is annyira kevés, hogy ne rendeződnének a dolgaink.

Ti mit tennétek a helyemben?

Férfiak, ti hasonló helyzetben mit reagálnátok?

2013. máj. 18. 08:10
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp érdemes 1-2 évet várni. Néhány hónap alatt még együttélve sem ütköznek ki az esetleges problémák. Ha akkor is jól meglesztek, már van értelme gyerekvállaláson gondolkodni.
2013. máj. 18. 08:12
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
3 hónapos kapcsolatban én nem mernék gyereket vállalni.
2013. máj. 18. 08:14
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Semmikép nem vállalnék második gyereket ha a helyedben lennék. Most legalábbis. Nagyon jól átlátod a helyzetet hogy miért nem. Az egy év kompromisszum (már ha a párod is szeretne babát) pont ideális. De erről beszéltél már vele?
2013. máj. 18. 08:14
 4/10 anonim ***** válasza:
75%

Én a helyedben várnék! Friss a kapcsolat, és ha fél-1 év múlva visszatértekmrá, az pont ideális szerintem!

3 hónap még a lángolás időszaka, várd ki a csendes hétköznapokat!

2013. máj. 18. 08:15
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a párod megérti azt hogy kell egy kis idő. lehet nem is úgy gondolta ő hogy azonnal lenne jó a baba. Beszéljétek meg, szerintem biztos meg fogja érteni, sőt lehet ő is épp így gondolkozik mint te. Biztosítsd hogy szeretnél tőle babát, csak kicsit várjatok vele.Meg fogja érteni.
2013. máj. 18. 09:06
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
bizony,ha tehetném én is másképp csinálnám...nálam is hasonló volt a helyzet,válás,új pár szerelem...most ott tartok hogy itt maradtam 2gyermekkel,akiket imádok,de ha újra szembenéznék a helyzettel ma már azt mondanám-várjunk.nem elrettenteni akarlak mert nyilván ez egy egyedi eset ,csak felhívni a figyelmed túl friss még a kapcsolat,a rózsaszín köd még elhomályosíthatja a valódi értékeket...kívánok minden jót és ,hogy jól dönts
2013. máj. 18. 09:14
 7/10 A kérdező kommentje:
A párom azt mondta, ő rám bízza a döntést, nem fog semmiről sem lebeszélni, sem rábeszélni.
2013. máj. 18. 09:18
 8/10 Snapette ***** válasza:
100%

Nagyon hasonló a helyzetem, kilenc hónapos volt a lányom, mikor elváltam. Azóta van egy párom, akivel majd egy éve együtt élek, ő is nagyszerűen kijön a lányommal és nagyon szereti, és szeretne ő is babát. Beszéltünk róla, és mi is úgy egyeztünk, hogy egy-két évig éljünk együtt, lássuk, minden rendben van-e. Ő is természetesnek vette, hogy nem ugrunk egyből bele gyerekvállalásba, és szerintem a te párod is meg fogja érteni, főleg, ha megmondod, hogy nincs ellenedre az elképzelés, csak szeretnél időt adni magatoknak.

Írhatsz privátot is, ha még szeretnél kérdezni valamit, vagy csak beszélgetni :).

Szerintem reális az egy év várás.

2013. máj. 18. 09:31
 9/10 anonim ***** válasza:
71%

Az en parom soha nem mondott ilyet barcsak ove lenne a kislanyom hiszen 3honapos kora ota neveli.

Nem a biologia tesz apava hanem a napi egyuttlet es torodes.

En helyedbe varnek min 2/3 evet amig osszeszokik a csalad.

Baratnomnek majd minden kapcsolatbol szuletett egy gyereke 5 gyerek 4apatol szerintem nagyon razos es ciki a dolog.

Csak akkor szulj ha mar egy par eve eggyutt vagytok .

Sajnos nalunk nem lessz tobb gyerek mert neki is van mar nekem is ez eleg igy.Mi utazni fogunk kettesben inkabb.

2013. máj. 18. 09:56
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem vállalnék semmiképpen sem babát,egy 3 hónapos kapcsolatban.Majd 1 év múlva visszatértek rá.Az első idő,mindig a nagy szerelem időszaka.
2013. máj. 18. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!