Miért baj az, hogy nem szeretem a gyerekeket?
Nő vagyok, van párom, egyikünk sem szereti őket, nem is tervezünk sajátot. DE! Soha eszembe sem jutna, hogy bántsak egy gyereket (kivéve a szélsőséges eseteket nyilván, ha a 12 éves "rejtett erőforrás" rámjön az utcán, de most nem ilyenről van szó). Csendben, szó nélkül elmegyek inkább mellettük, kikerülöm őket. Irritál, ha visítanak, szaladgálnak, mindent megbámulnak, a sokak által imádott babaszagot sem bírom. De nem rinyálok nyilvánosan, nem förmedek rá a gyerekekre, ha odajönnek hozzám, csak maximum egy erőltetett vigyorral kikerülöm őket. Ha kérdezik, hogy miért nem játszok a gyerekekkel pl. vendégségben, és megmondom, hogy nem tudok mit kezdeni velük, akkor jön az, hogy mert mi lesz a sajátommal. Ha megmondom, hogy nekem nem lesz, akkor jön a kérdés, hogy miért, nem szeretem őket? Ha megmondom, hogy nem, akkor már sz*r ember leszek mindenki szemében, mert hogy lehet valaki ilyen, már azt is megkaptam egyszer, hogy biztos pszichopata vagyok, akinek az lenne az élvezet, ha verhetne egy kisgyereket...
Miért baj az, ha nem szeretem őket? Mit mondhatnék, amivel az ilyen idiótákat le tudnám szerelni?
A baj az, hogy viszonylag fiatal vagyok még, és mindig jön a duma, hogy majd meggondolom magam, de nem fogom...
Miért volna baj? Te ilyen ember vagy. Nem minden nő egyforma (szerencsére!). Élj úgy, ahogyan tetszik és ne türődj azzal, hogy ki mit akar rád tukmálni. Az mindig csak a saját értékrendje - és nem a tied. Te nem ő vagy.
A többi privátban megy.
Sokan el sem tudják képzelni, hogy valaki nem akar gyereket. Pedig biztos régen is voltak ilyen nők, csak akkor még más rendszer volt, nem volt megfelelő fogamzásgátlás sem sokáig, meg nem volt lehetőség önálló, független életre, karrierre nőként.
Ha ti nem szeretnétek, akkor fogadd el,m hogy mindig is lesznek olyanok, akik emiatt másként fognak rátok nézni, mert szerintük ez nem normális. Mást úgysem tudsz tenni, mint felvállalni a véleményed, és lesz@rni, ha másnak nem tetszik.
2 fiam van, azonban ennek ellenére a véleményem a következő.
Inkább ne vállalj gyereket, mintsem hogy olyan anya legyél aki percenként ordítja le a gyereke fejét, mert nincs hozzá türelme.
Te legalább tisztában vagy a korlátaiddal, ami becsülendő. Sok esetben azoknak kellene a kritikájukon elgondolkodni, akinek nyűg a gyereke. Sok ilyen van. Kifele csilli-villi a játszón meg a védőnőnél, otthon meg állandóan csak egrecíroztatja a kicsit.
Az életnek az a rendje, hogy a nők előbb utóbb gyereket vállalnak, vagy legalábbis szeretnének. Neked más a véleményed, de az emberek nem ehhez szoktak hozzá, így hiába magyarázok meg 86-szor, hogy te nem
Amit meg nem lehet megértetni valakivel, arra kár időt és energiát pazarolni. Inkább kerüld ki a témát és békén fognak hagyni. Ha megkérdezik, miért nem játszol velük, egyszerűen mondd, hogy most nincs kedves, nem érzed jól magad...stb. , és remélhetőleg békén hagynak.
Szerintem nincs meg mindenkiben az anyai ösztön. Nem ide vág, de én pl. most gondolkodtam el azon (egy kiállítás után), hogy igazából nem is szeretem az állatokat. Nem bántom őket, szépek meg minden, de ne éljenek a közelemben. Nem bírnék hörcsög után takarítani, nem akarom a kutyakakit szedni, allergiás vagyok a szőrre, ne visítozzon papagáj a lakásban..stb. Lehet, hogy más ezért megvet, de én ilyen vagyok. (viszont van gyerekem és imádom)
Eltűnt egy rész az első bekezdésből.
Szóval hiába magyarázod meg 86-szor, hogy te nem szeretnél gyereket, 87-szerre sem fogják megérteni. Ha nem bírod őket, jobb ha nem vállalsz. :))
Én is hasonlót tapasztalok. Mi sem akarunk gyereket, aranyosnak találom őket úgy messziről, de annyira nem szimpatizálok velük.
Hiába mondják, hogy ez rossz hozzáállás, ez nem hozzáállás kérdése, nekem is jobb lenne, ha jobban tudnám őket szeretni, de nem megy. Utálni nem utálom őket, de nem is rajongok értük.
Ráadásul a környezetemben kedves, aranyos, érzelmes, nőies, házias nőnek tartanak, nem vagyok egy karrierista. Le is döbben mindenki, mikor kiderül, hogy nem szeretnénk gyereket. A legrosszabb, hogy az emberek olyan erőszakosan, bántóan akarják rám tukmálni, hogy szüljek, hogy az már nekem kellemetlen. Szép szóval nem lehet őket leszerelni, keményen beszólogatni meg nem akarok nekik.
Egyszer olvastam olyat, hogy ha valaki nem akar gyereket, vagy a jó égnek sem jön össze, akkor annak az embernek a génjeit valamiért nem kell tovább vinni a társadalomba.
Ennyi!
Kihalsz, kihal a család, és pont!
Nincs ezzel semmi gond.
ami lemaradt:
ez a természetes szelekció!!! :-) :-) :-)
(megjegyzem a két mesés fiamat, a 3 unokámat nem adnám oda a világ minden kincséért sem!!privát vélemény. bocsánat. én is elolvastam a Te véleményedet, az alapján formáltam meg a mondandómat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!