Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért baj az, hogy nem szerete...

Miért baj az, hogy nem szeretem a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Nő vagyok, van párom, egyikünk sem szereti őket, nem is tervezünk sajátot. DE! Soha eszembe sem jutna, hogy bántsak egy gyereket (kivéve a szélsőséges eseteket nyilván, ha a 12 éves "rejtett erőforrás" rámjön az utcán, de most nem ilyenről van szó). Csendben, szó nélkül elmegyek inkább mellettük, kikerülöm őket. Irritál, ha visítanak, szaladgálnak, mindent megbámulnak, a sokak által imádott babaszagot sem bírom. De nem rinyálok nyilvánosan, nem förmedek rá a gyerekekre, ha odajönnek hozzám, csak maximum egy erőltetett vigyorral kikerülöm őket. Ha kérdezik, hogy miért nem játszok a gyerekekkel pl. vendégségben, és megmondom, hogy nem tudok mit kezdeni velük, akkor jön az, hogy mert mi lesz a sajátommal. Ha megmondom, hogy nekem nem lesz, akkor jön a kérdés, hogy miért, nem szeretem őket? Ha megmondom, hogy nem, akkor már sz*r ember leszek mindenki szemében, mert hogy lehet valaki ilyen, már azt is megkaptam egyszer, hogy biztos pszichopata vagyok, akinek az lenne az élvezet, ha verhetne egy kisgyereket...

Miért baj az, ha nem szeretem őket? Mit mondhatnék, amivel az ilyen idiótákat le tudnám szerelni?

A baj az, hogy viszonylag fiatal vagyok még, és mindig jön a duma, hogy majd meggondolom magam, de nem fogom...

2013. okt. 14. 15:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 anonim ***** válasza:
15%

22:47. Jujj. Csodalom, hogy vannak barataid. Ennel arrogansabb hozzaszolast... a baj az, hogy szinte az osszes mondatod tobb sebbol verzik. Mar csak azert is, mert durvan es bunko modon altalanositasz. Egy gyerek es az ejtoernyozes? Az ejtoernyozest felted, ovod? Az eleted adnad erte? Jaj de cuki. Ugye milyen nevetsegesen hangzik? Hat az erved pont ilyen nevetseges.

Aki szoptat, az a gyerekeert teszi, mert o a legfontosabb neki. Te valoszinu soha nem tettel es nem is fogsz mast tenni magad ele, fogalmad nincs az onfelaldozas erenyerol, mast se hajtogatsz, csak en en en. A mellbimbo pedig csak a legelejen faj, ha faj is egyaltalan. Az aranyer elmulik, de van akinek ki se jon. Egy jol mukodo kapcsolatban van szex a gyerek megszuletese utan is, ha nincs, arrol a par tehet, nem a gyerek. Aztan jol is neznenk ki, ha minden gyerek bukdacsolna a suliban. Ezzel tulajdonkeppen azt mondtad, hogy a te gyereked biztos bukdacsolna... mert tobb a kozepes-jo tanulo mint a bukos, de te ezt emelted ki, hogy ilyet nem akarnal. Lehet, hogy a barati korod az csak negativ peldakkal van tele, de az utalatos hozzaszolasod alapjan en ketlem, hogy barki baratkozna veled. Ha meg megis, hat megerdemlitek egymast. Utalat mentes napot neked. :)

2013. okt. 15. 12:48
 42/74 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem meg van abban valami igazság, amit a 38-as írt, még ha durván is fogalmazott.

Én a 37-es választ éreztem mocskosul arrogánsnak és lekezelőnek. Nem az a sajnálatra méltó, aki nem akar gyereket, hanem aki lenézi, lesajnálja azt, aki máshogy éli az életét, akinek más jelenti az örömet.

Megmondom őszintén, engem soha nem tenne boldoggá egy gyerek.

Nem tehetek róla, nem tehetnek róla a gyerekek, egyszerűen én ilyen vagyok. Amúgy boldog és teljes életet élek, nem hiányzik igazán semmi, mindenem megvan, amit szeretnék.

Én sem viselem jól, ha emiatt valami vadidegen, aki pár itteni mondaton kívül semmit nem tud rólam, szó szerint lesajnál az életem miatt.

Az sem hiányzik, amikor mondogatják, hogy majd meggondolom magam. Mondjuk ezt elviselem, mondják csak, ha jólesik, de lassan közelebb vagyok a 40-hez, mint a 30-hoz, ez már nem fog változni.

Szerintem mindenki hagyja békén a másik életét, mindkét részről felesleges leszólni a másikat, meg sajnálkozni. Miért nem lehet felfogni, hogy nem vagyunk egyformák, nem egyformán érzünk. Én akkor sajnálnám magam, ha egy gyerek lenne a nyakamon, hiába mondanák, hogy "ez mekkora öröm meg bódogság" :)

2013. okt. 15. 13:17
 43/74 anonim ***** válasza:
100%

"fogalmad nincs az onfelaldozas erenyerol"

A gyerekvállalás önként vállalt döntés. Ha te akarsz gyereket, és szülsz egy gyereket, az nem önfeláldozás. Akkor megkaptad, amit akartál.

2013. okt. 15. 13:29
 44/74 anonim ***** válasza:
82%

"22:47. Jujj. Csodalom, hogy vannak barataid. Ennel arrogansabb hozzaszolast... a baj az, hogy szinte az osszes mondatod tobb sebbol verzik. Mar csak azert is, mert durvan es bunko modon altalanositasz. Egy gyerek es az ejtoernyozes? "

Igen. Bármilyen hihetetlen számodra, nekem az a fontos. Így tudom összehasonlítani. Neked meg a babuci. Csak tudod én nem dorongolak le, amiért nem a szabadesés fantasztikus érzését imádod, hanem a gyereked sütőtök pürétől sárga kakiját megfigyelni, hogy rendben volt-e minden az emésztésével. Pedig fujjoghatnék én is bőszen, hogy hogy lehet azt szeretni, amikor a gyereked nyálától nedves pólót, amit le is bukott, nincs időd lecserélni sem. Nem szánlak és nem bunkózlak le, amiért a 4 km magasan fütyülő szél hangja helyett, az éjszaka hangosan bömbölő gyereked hangjáért vagy oda.Nem sajnállak, amiért nem azon agyalsz, hogy melyik hétvégi ugróedzésre menj ki, hanem azon gyötrődsz, hogy melyik óvodát válaszd a gyerekednek. Nem nézlek le azért, mert elformátlanodva a terhességtől nem férsz bele egy xxl-es bugyogóba sem, ahelyett, hogy magadra öltenél egy wingsuit ruhát.

"Az ejtoernyozest felted, ovod? Az eleted adnad erte? Jaj de cuki. Ugye milyen nevetsegesen hangzik? Hat az erved pont ilyen nevetseges. "

Nekem meg az a nevetséges, hogy megpróbálod beállítani önzetlenségnek, amikor gyereket vállalsz, hogy neked azért mennyi mindent fel kell áldozni. Ki kér rá? Ki kötelez rá? Ki akarja? A gyerek?? Szerintem te vagy az, aki akarja, így természetes, hogy ha akarunk valamit, akkor azért áldozatot hozunk. Ha annyira babázni akartál, akkor az a legkevesebb, hogy gondoskodsz róla, amikor megszülted, félted és óvod. Hiszen te akartad, és nem a gyerek kérte, hogy világra hozd. A szörnyű az, hogy sok esetben amúgy az apa sem akarja, csak bepalizzák a nők, de ez megint egy másik téma. Bár ez is hűen alátámasztja, hogy mennyire önzőek azok a nők, akik tűzön vízen keresztül tovább akarják adni magukat, ha van hozzá ideális családi háttér, ha nincs. Gyereket akarnak és kész. Ez ilyen egyszerű. Nevetséges ezt az ösztönökre fogni, hiszen az élet minden más területén szabályozzuk ösztöneinket. Ez egy választás, hogy gyereket akarsz.

"Aki szoptat, az a gyerekeert teszi, mert o a legfontosabb neki. Te valoszinu soha nem tettel es nem is fogsz mast tenni magad ele, fogalmad nincs az onfelaldozas erenyerol, mast se hajtogatsz, csak en en en. "

Ezek szerint egy héten háromszor te is állatmenhelyen önkénteskedsz, akárcsak én. Nem kapok érte sose fizetést, sőt saját zsebből veszek nekik kaját is. Nyilván nem abban a tudatban teszem, hogy majd amikor 70 éves leszek, akkor ezek a senkinek nem kellő kutyák vagy macskák ajtót nyissanak rám.

Ja hogy te nem így vagy önfeláldozó, hanem úgy, hogy kielégítve saját babázó vágyad, gyereket szülsz?? Ebben mi az önfeláldozás? Az önfeláldozás az, amikor önzetlenül teszel valamit. Ha azt mondod, hogy azon kívül, hogy szültél, minden szabadidődben idegen, árva, esetleg beteg gyerekeket gondozol, akikre pénzt szánsz, akkor azt mondom, hogy igen, van benned önfeláldozás. De addig amíg az általad olyan örömnek tartott gyerekmosolyért, és az ő feltétlen szeretetéért csinálod, addig nekem ne beszélj önfeláldozásról. Ez megint csak ugyanaz, hogy kielégítetted a saját, önző vágyad.

"A mellbimbo pedig csak a legelejen faj, ha faj is egyaltalan. Az aranyer elmulik, de van akinek ki se jon. Egy jol mukodo kapcsolatban van szex a gyerek megszuletese utan is, ha nincs, arrol a par tehet, nem a gyerek."

Ahhoz képest, hogy a terhességnek, szülésnek és gyereknevelésnek nincsenek negatív oldalai, még én is elég sokról tudok, saját tapasztalat nélkül... Szerintem ezt hiába próbálod elsumákolni. Aki kicsit is tisztában van egy gyerek megszületésével járó dolgokkal, az mindenki tud erről. De nyilván csak azért hallok anyukákat panaszkodni, mert annyira rózsaszín ez az egész dolog... De még mindig azt mondom, mint amit fentebb. Ha valaki akar valamit, akkor annak a negatív oldala is az övé, és nekem egy szülő nő se panaszkodjon, hogy bármi is negatívan érintette. Nem én mondtam, hogy szüljön, nem is a gyerek kérte, nem más kényszerítette rá, úgyhogy tessék ugrálni az örömtől, ha az inkontinencia nem múlik még hónapok múlva sem, vagy hogy az első hetekben azt sem tudja, hogy merre van fejjel a fáradtságtól. Hogy egy ördögi kör éjjele-nappala, szoptat,fej, szoptat, a maradék időben meg rendet tart otthon és mégis nő marad (ha marad egyáltalán, és nem felejtkezik el róla, mint oly sokan).

"Aztan jol is neznenk ki, ha minden gyerek bukdacsolna a suliban. Ezzel tulajdonkeppen azt mondtad, hogy a te gyereked biztos bukdacsolna... mert tobb a kozepes-jo tanulo mint a bukos, de te ezt emelted ki, hogy ilyet nem akarnal."

Ha kicsit is figyelmesebben olvasnál, akkor tisztában lennél vele, hogy azt írtam, hogy mindenkinek akinek gyereke van, van gyenge pontja a gyerekén keresztül, mint például az amikor a drága, istenített gyermek bukdácsol az iskolában, és ez egy opcionális választható visszaszúrás annak az anyukának, aki szerint mindenkinek gyereket kell szülni, mert hogy az milyen jó. Ha neked van gyereked, bármennyire is azt hiszed, hogy ő maga a tökély, hiszen a te véred, hidd el nekem, hogy egy kívülálló mindig látja annak a cukorfalat babukának a hibáit és tökéletlenségeit. Amúgy ősanyuciknak csak a kisbaba a gyerek, már ezt is megfigyeltem... Ősanyu sosem mondja, hogy azért szülj, mert milyen büszkeség, amikor a gyereked gimiben ötös matek dogát ír, hanem azért szülj, mert: 1) nincs rózsaszínűbb a világon, mint amikor a babád rád mosolyog, és feltétel nélkül szeret. 2) nem lesz aki ajtót nyit rád. Csak csendben jegyzem meg, hogy ezek megint milyen remek "önzetlen" indokok....)

"Lehet, hogy a barati korod az csak negativ peldakkal van tele, de az utalatos hozzaszolasod alapjan en ketlem, hogy barki baratkozna veled. Ha meg megis, hat megerdemlitek egymast. Utalat mentes napot neked. :)"

Tudod remek baráti köröm van, büszke is vagyok rájuk, mindannyian tettek már le mást is asztalra gyerekcsináláson kívül. Nem ők azok, akik folyton a gyerekvállalással nyaggatnak. Akik ezt teszik, azok nem a barátaim, még azt sem feltétlenül mondanám, hogy annyira jó ismerőseim.

A barátaimra visszatérve: egyikőjük sem az az elvakult humanoid, aki azt hiszi, hogy csak emberi kiváltság életet létrehozni. Tisztában vannak vele, hogy a kutyák is ellenek, hogy a tehén is megfial, sőt még a mezei patkányok is szaporodnak. De hogy még inkább istenkáromló legyek a szemedben: nem csak az emlősök szaporodását ismerik, hiszen új életet egy új sejt születése is, egy növény fejlődése is. Tehát az amit te csodának vélsz, az mindenhol jelen van a világon, nem csak az emberek képesek rá.

A jókívánságodat köszönöm, ne legyenek álmatlan éjszakáid, hogy az utálkozás köti le az energiámat. Sokkal inkább lefoglal, hogy éljem az életem, a sajátomat. És ne másokéban vájkáljak, hogy vajon miért szültek gyereket...

(bár néha kedvet csináltok hozzá, most meg is fogadtam, hogy a nyaggató ismerősöknél beelőzök, és a következő munkanapot azzal indítom, hogy a reggeli kávé mellett nekik szegezem a kérdést :D )

Engedd meg, hogy én is kívánjak neked valamit: légy nyitottabb a világra, mert ha ilyen beszűkülten gondolkozol továbbra is, és csak azt tartod csodának, ami neked az, akkor nagy pofonok érnek még az életben, és pontosan onnan,amit te csodának vélsz.

2013. okt. 15. 17:38
 45/74 anonim ***** válasza:
65%
44: óriási pacsi! Csak halkan jegyzem meg, az ilyenekre kár időt szánni és ennyit írni nekik, hisz úgyis a saját hülyeségüket hajtják. Nemrégiben volt egy kérdés, ahol a gyereket nem szeretők gyűltek össze, természetesen odakeveredett egy ősanya típus aki oldalakon keresztül állította, hogy ő márpedig nem ősanya, mi pedig a szemetek vagyunk és bunkók. Elég mulatságos volt a kapálózása. Természetesen vele sem tudtuk megértetni, hogy vagyunk mi, és vannak ők, és hagyjuk egymást békén. Nem, csak azért sem, mert mi mit képzelünk, hogy létezünk, és éljen a gyerek! Itt is ugyanezzel a példával állunk szemben, ahogy látom. Ez a kérdés is főként a gyermekteleneket célozza, természetesen várható volt, hogy idekeverednek szapulni azok is, akik gyerekesek és úgy gondolják, azért teremtette őket a jóisten, hogy szülhessenek.
2013. okt. 15. 18:32
 46/74 A kérdező kommentje:

Na pont az ilyenekkel van bajom nekem is.

Ha valaki terhes lesz, és tudom róla, hogy kábé a semmire, szülők nyakára vállalja a gyereket, és nem szivárványt okádva ugrálom körbe, hogy jajdejó, hanem csak annyit mondok, hogy "gratulálok, de biztos jól meggondoltad?", akkor már szemét, bunkó és paraszt vagyok. Holott nem szóltam bele az életébe.

Ezzel szemben engem mindenáron meg akarnak téríteni, lehülyéznek, nemnormálisnak tartanak, de persze ők nem bunkók ezzel, dehogyis...

Akárcsak a vallásnál, miért nem lehet tiszteletben tartani a másik véleményét, miért kell csakazértis megpróbálni meggyőzni, meg elmagyarázni neki, hogy szülni húdejó?

Plusz sztori, csak hogy kicsit érzékletesebb legyen, hogy még a szervezetem is tiltakozik az egész gyerek-téma ellen: anyukámmal voltam egy kisboltban, ahol ismerősünk az eladócsaj. Kinn beszélgettünk és cigiztünk a bolt előtt, amikor az eladócsajszinak jött két ismerőse, anyám is ismerte őket látásból, csak én nem. Anya és lánya voltak, a lány terhes volt, hatalmas hassal. Mindenki el volt természetesen ájulva, hogy milyen cuki, csak én mosolyogtam erőltetetten, mert szvsz semmi cuki nincs még egy "kész" babában sem, nemhogy egy snassz terhes nőben. Aztán jött a "júj, nézzétek, rugdos!" - és én odanéztem, és láttam, ahogy mocorog a hasában a gyerek... és ott elfehéredtem és összeestem.

Tudom, hogy a természet rendje, tudom, hogy tök természetes, tudom, hogy én is így indultam, de ez nekem akkor is... nem szeretném azt írni, hogy undorító, de nem tudok rá jobb szót. Nem tehetek róla, nekem ez olyan volt, mint másnak a tű látványa vérvételkor.

Plusz érdekesség még, hogy bezzeg amikor a cicám volt hasas, és benne mozogtak a kiscicák, az nem zavart - bár annak se ájuldoztam, csak miután a picik megszülettek :)

2013. okt. 15. 19:07
 47/74 anonim ***** válasza:
89%
A számomra leghátborzongatóbb válasz egy ugyanilyen kérdésre kb. az volt, hogy mi lesz a nyugdíjával, ha egyesek nem hajlandóak szülni hogy majd finanszírozzák azt. Itt nálam kiakadt minden, ami csak tudott..tény, ki is vetkőztem magamból a válaszommal, ami pedig igazán ritkán fordul elő nálam, de a döbbenet azóta is bennem van.
2013. okt. 15. 19:33
 48/74 anonim ***** válasza:
34%

Kérdező, nincs azzal semmi baj, ha nem akarsz gyereket, de őszintén szólva kit érdekel?! Foglalkozz a saját kis életeddel, ahogy látom, te magad is túl sokat foglalkozol a "hülye kismamákkal" meg kisgyerekes anyukákkal.

Az meg a másik, ha ilyen undorral és lenézően beszélsz valamiről (és legyen az bármi!), ne várd, hogy mások toleránsan és elfogadóan kezeljék a te véleményedet. Ez oda-vissza működik.

Egyébként meg elég szűklátókörűségre vall, ha szerinted a gyerekvállalás csak teher és kínszenvedés lehet. És nem vagyok ősanya egyáltalán, nincs is gyerekem, de tovább látok az orromnál és belegondolok, hogy mit adhat érzelmileg egy kisgyerek.

2013. okt. 15. 22:57
 49/74 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, ha van egy pici szövegértési készséged, akkor el tudod szépen olvasni, hogy marhára N.E.M. szoktam kimutatni, hogy irritálnak a gyerekek, csak egyszerűen próbálom ignorálni őket. Itt közben kifejtettem a véleményem, igen - és? Semmi felháborító meg lenéző nem volt benne, csak tényeket írtam le. Nem tehetek róla, ha irtózok valamitől, ahogy arról sem, ha mást viszont imádok. Te sem tudod szabályozni, mit szeretsz, és mit nem.

Mellesleg visszatérve a szövegértésed hiányára, a kutya se vitatta hogy másnak mekkora húdejó dolog gyereket vállalni. El se tudod képzelni, mennyire nem érdekel, hogy másnak élvezet-e koszos pelenkát cserélni, meg bilire szoktatni - amíg ő maga nem kezd el engem szapulni azért, mert ez engem taszít.

Ugyan, engedtessék már meg nekem, hogy ne kelljen képmutatóan vigyorogva áradoznom a kiskölykökről, csak mert más szereti őket... Ennyi erővel én meg a macskákat szeretem, mégse ugrok rá senkire habzó szájjal, aki kijelenti, hogy nem szereti őket.

2013. okt. 16. 08:35
 50/74 anonim ***** válasza:
83%

"Kérdező, nincs azzal semmi baj, ha nem akarsz gyereket, de őszintén szólva kit érdekel?!"

Sajnos az a baj, hogy szinte mindenkit: ismerősöket, ismeretleneket, munkatársakat, boldog-boldogtalant.

Gondolom, ezért is született meg ez a kérdés.

Én nem utálom a gyerekeket, de különösképpen nem is szeretem, nem jövök ki velük és nem is akarok gyereket, a párom sem.

Amúgy szerintem nagyon szép dolog az anyaság annak, akinek való. Nekem nem való. Én soha nem bántottam senkit azzal, hogy miért szült, sőt minden boldog anyukának őszintén és szívből gratuláltam.

Engem viszont lassan már napi szinten zaklatnak azzal, hogy milyen dolog az, hogy én nem szülök. Van, aki visszafogottabban, van, aki erősebben. Hiába próbálom elmagyarázni szép szóval, vagy csak rájuk hagyni, nem tudnak leszállni rólam.

Egy ideig tolerálja az ilyesmit az ember, de egy idő után már tényleg kezd zavaró és kellemetlen lenni, hogy a legszemélyesebb magánéletemben kotorásznak.

Itt sem akarom bántani az anyukákat, miért is tenném, nekem is egy nagyszerű anyukám van hálistennek.

Csak mondom, hogy tényleg létezik olyan jelenség, amit a kérdező leírt.

2013. okt. 16. 11:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!