Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért baj az, hogy nem szerete...

Miért baj az, hogy nem szeretem a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Nő vagyok, van párom, egyikünk sem szereti őket, nem is tervezünk sajátot. DE! Soha eszembe sem jutna, hogy bántsak egy gyereket (kivéve a szélsőséges eseteket nyilván, ha a 12 éves "rejtett erőforrás" rámjön az utcán, de most nem ilyenről van szó). Csendben, szó nélkül elmegyek inkább mellettük, kikerülöm őket. Irritál, ha visítanak, szaladgálnak, mindent megbámulnak, a sokak által imádott babaszagot sem bírom. De nem rinyálok nyilvánosan, nem förmedek rá a gyerekekre, ha odajönnek hozzám, csak maximum egy erőltetett vigyorral kikerülöm őket. Ha kérdezik, hogy miért nem játszok a gyerekekkel pl. vendégségben, és megmondom, hogy nem tudok mit kezdeni velük, akkor jön az, hogy mert mi lesz a sajátommal. Ha megmondom, hogy nekem nem lesz, akkor jön a kérdés, hogy miért, nem szeretem őket? Ha megmondom, hogy nem, akkor már sz*r ember leszek mindenki szemében, mert hogy lehet valaki ilyen, már azt is megkaptam egyszer, hogy biztos pszichopata vagyok, akinek az lenne az élvezet, ha verhetne egy kisgyereket...

Miért baj az, ha nem szeretem őket? Mit mondhatnék, amivel az ilyen idiótákat le tudnám szerelni?

A baj az, hogy viszonylag fiatal vagyok még, és mindig jön a duma, hogy majd meggondolom magam, de nem fogom...

2013. okt. 14. 15:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 anonim ***** válasza:
10%
Még hányszor fogjátok ugyanazt megkérdezni? Elég szánalmas ez a pár húsz éves taknyos, aki bőszen állítja hogy ő ugyan sohasohasoha nem akar gyereket, aztán negyven évesen meg majd sorbaáll lombikra várva...röhej. Szomorú, hogy ezek szerint ennyi nőben nincs már anyai ösztön, és az ejtőernyőzést tartja élete legfantasztikusabb élményének. Szegény :-((((
2013. okt. 16. 13:04
 52/74 anonim ***** válasza:
11%
Kérdező, te egy beteg ember vagy sajnos. Vagy szimplán hisztérika. Elájultál mert megláttál egy terhes nőt :-DDDD ez a nap poénja számomra!
2013. okt. 16. 13:05
 53/74 A kérdező kommentje:

Tessék, újabb élő példa a kérdésem okára a 13.04-es válaszoló :)

Miért érdekel az téged, hogy én nem akarok szülni? Nem érdekel? Dehogynem, hisz sajnálsz :) Ha nem érdekelne, nem írtál volna ide fölöslegesen egy haszontalan választ - ugyanis ez az. Attól, hogy neked a szaporodás életed célja, még esetleg lehetnél olyan intelligens, hogy mondjuk megmagyarázod, hogy a hozzád hasonlóak szerinted miért akarnak téríteni, és esetleg mit lehetne tenni ellenük. De nem, te is csak ugyanolyan sötét "térítő" vagy, mint azok, akik miatt a kérdés íródott.

Utolsó, te pedig... gondolj ide valami "szépet" :)

Nem is kommentálnám az álláspontodat, mert elég primitív :) Gondolom, ha téged fog el az az igazi, gyilkos undor egy pici póktól például (remélem, tisztában vagy a például jelentésével, és nem kezdesz el vernyákolni, hogy "de én nem félek a pókoktól!"...), akkor te vajon mennyire tudod szabályozni, hogy ne verjen ki a víz, és ne legyél rosszul esetleg? Semennyire, igaz? Naná, hogy igaz. És ha valaki még ki is röhög ilyenkor, akkor az teljesen természetesen a világ legköcsögebb, legbunkóbb parasztja, ugye? :) Naná, hogy az... :)

2013. okt. 16. 14:13
 54/74 anonim ***** válasza:
87%

51-es, én nem vagyok már huszonéves fruska, mégsem akarok gyereket, mert nem tenne boldoggá, nem érzem, hogy az anyaság értelmet adna az életemnek sőt, semmit nem érzek ezzel kapcsolatban. Így teljes az életem, ezzel senkit nem bántok, a gyermekes anyákat soha nem szapulom.

Én elfogadom, hogy mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja, a hozzád hasonló, korlátolt, szemellenzős emberek nem. Ez már nem az én problémám, hanem a hozzád hasonló gyűlölködőké. Csak sajnos néha az ilyen agresszív, buta beszólogatókat nehéz elkerülni. Sajnállak a korlátoltságod miatt.

35/N

2013. okt. 16. 14:24
 55/74 anonim ***** válasza:
81%

Én egyébként akarok gyereket...de nem ez a lényeg.

A lényeg, hogy azt figyeltem meg, hogy akinek van gyereke, az folyton győzködi azt akinek nincs, hogy legyen, mert "megéri". Mikor megkérdem, hogy miért éri meg (mert ugye szívből érdekelne, hogy miért is lesz majd nekem jó), akkor persze senki nem tudja megmondani. A válasz: "csak", meg "semmihez nem hasonlítható érzés" "amikor rád mosolyog" meg bla bla bla. Oké. De sok olyan érzés van a világon amit még nem éltem át, de lenne lehetőségem. Pl az ejtőernyőzés, ha már felhozták. A kettő nyilván nem hasonlítható össze, így mindkettő tulajdonképpen semmihez sem hasonlítható érzés.

Persze ez előtt vagy után már meghallgattam a panaszkodást, hogy nem alszanak, nincs idejük semmire, egyfolytában sír, hasfájós stb...de azért aranyos, és megéri. Hát persze, aranyos. De önmagában ez kevés logikus magyarázatnak.

Már ott tartok, hogy inkább nem kérdezek semmit, mert egyszerűen el kell fogadni, hogy erre nincs ésszerű magyarázat. Evolúciós program, kész, van akinél beindul, van akinél nem.

Senki sem tudja igazából logikus érvekkel alátámasztva megmondani miért éri meg gyereket vállalni, ezért is van ez genetikailag kódolva. Innentől fogva pedig nem érdemes ezen agyalni.

Ha nem lenne kódolva, kihalt volna az élet. Valljuk be, mindenki előbb utóbb meghal, szóval az egyéneknek kvázi mindegy, szaporodik-e vagy sem, hiszen 100 év múlva semmilyen előnyét nem fogom élvezni, hogy van 10 dédunokám.

Ennek ellenére a gyerek nyilvánvalóan óriási energiabefektetés, amiből egy emberöltőnyi ideig szinte alig kapsz vissza valamit, nyilván a kézzel nem fogható értékeket leszámítva, amiknek értelmezésére amúgy az ember képes egyedül. Egy majom, vagy egy pocok nem fogja úgy értékelni, hogy mekkora csodát vitt véghez, mikor világra hozta magatehetetlen kicsinyeit. Nem kérdez, nem gondolkozik, csak csinálja.

Egy olyan életben, ahol az erőforrások nélkül halott vagy, ki lenne az a hülye aki azokat egy visító, fárasztó utódra pazarolná csak azért, hogy szerethesse.

A DNS erre kitalálta, hogy akkor legyen egy ilyen késztetés is a csomagban, ha már így kialakult az élet, hisz azért jó lenne ha nem szűnne meg azzal a lendülettel, ahogy létrejött. Ez aztán jól felülírja akár az életben maradás ösztönét is. Na ezt hívják emberi nyelven önfeláldozásnak. A ráaggatott csöpögős és elvont emberi fogalmakon kívül logikailag annyi az értelme, hogy Ádám és Éva után jelenleg nem ér véget a Biblia., és most itt vitatkozhatunk mi is.

Ez már évmilliók óta működik, de egészen az emberig senkinek sem jutott eszébe megkérdezni, hogy MIÉRT. Aztán jöttünk mi, és elkezdtünk kérdéseket feltenni. Akik az ősi beépült ösztönöknek engedelmeskedve végrehajtják a szaporodási programot, azok nem tudnak felelni az akár magukban is felmerülő kérdésekre, mert nincs mit. Persze az ember manapság nem szereti hülyének érezni magát, és ezért mindenféle képtelen magyarázatokkal áll elő, vagy ami rosszabb, támad, provokál. Megpróbálja bebizonyítani, hogy amit tesz helyes. Nem mintha kéne, hiszen a szaporodás ösztöne ismert fogalom, csak maximum nem értjük, mert szemben áll vele az életösztön, ami meg azt mondja, ide nekem mindent, nem osztozom. Aki nem akar gyereket, valahol az is ösztönből cselekszik. Ennyi.

Ezért mindenkinek azt javaslom, hogy

1. Ne tegyen fel kérdéseket

2. Ne akarja megmagyarázni azt amit nem lehet. Így van és kész.

2013. okt. 16. 17:05
 56/74 anonim ***** válasza:
0%
ti vagytok, akik fölszálltok egy vonatra, de nem vesztek jegyet
2013. okt. 17. 21:40
 57/74 A kérdező kommentje:
Szerintem ezt nem egészen ide szántad, utolsó, igazam van? :D
2013. okt. 17. 22:24
 58/74 anonim ***** válasza:
0%
ezekszerint megérezted, hogy betalált
2013. okt. 17. 22:52
 59/74 anonim ***** válasza:
75%
Én sem értem. Vagy a jegy lenne a gyerek a vonaton? Nem hiszem, hogy jó hasonlat. A bliccelés törvénytelen, büntetést von maga után. Az, hogy valaki nem vállal gyereket, saját döntés, a törvény ellen nem vét vele. A társadalom elítélheti, ahogy meg is teszi, de ez nem a gyereket nem vállaló szegénységi bizonyítványát állítja ki.
2013. okt. 18. 01:23
 60/74 anonim ***** válasza:
Nem is megélhetés a gyerek, hogy anélkül ingyen használja az utas a vonat erőforrásait.
2013. okt. 18. 01:42
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!